Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.326
16.620
113
Res ne bo nobena škoda v naprej požrla preteklega dobička ampak ne govorim o tem. Škodne rezervacije ne obsegajo škod v obliki izjemnih vremenskih pojavov kot je recimo več večjih neurjih na več lokacijah ali pa "nadstandardne" poplave kot so bile zadnje.

Poleg tega pa smo v temi o podražitvah avtomobilskih zavarovanjih (ter domnevnih dobičkih na temu področju, ki kao izhajajo iz naslova podražitev kar pa je zasluga države, ki jim je to ukazala) kar naenkrat preklopili na vse komplet, kjer se na določenih področjih dejansko lahko pogovarjamo o dobičkih, kako priročno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.326
16.620
113
Aja pa res me zanima katero zavarovanje je šlo gor s ceno, kritja so pa manjša. Pri zmanjšanju kritja bi v bistvu že ob nespremenjeni ceni lahko govorili o podražitvi, kaj šele da gre dejansko premija gor. Matermilo, katero zavarovanje za vraga je to no...

In nihče ne pravi, da so bogi in da jim je potrebno še kaj dodatno donirat. Zavarovalnice so v poslu zaradi pridobivanja dobička, tako kot VSI drugi poslovni subjekti in to jim gre nekje bolje, drugje slabše, niso zavarovalnice mišlkjene kot neke dobnrodelne ustanove, ki samo čakajo, da nam lahko priskočijo na pomoč. Namišljeno sočutje in pokroviteljstvo lahko pustimo ob strani brez problema.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.326
16.620
113
A, dlakocepljenje oz. iskanje redkosti torej, ok, razumem. Jaz sem pa že mislil, da je šlo za kakšne splošne spremembe pri avtomobilskih zavarovanjih in je bil kakšen do sedaj krit riziko ukinjen, vsaj lequackovo posplošeno quackanje v stilu "cene gor, kritja dol" se (mi) je tako bralo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.715
1.220
113
Titograd
Niti ni tako redko.... ker v teh par dneh servisi itak niso sposobni rešiti menjavo nobenega dela ki ga nimajo na zalogi, morda samo kakšna ličarska dela, pa še to je na knap. In potem ostaneš z avtobusom ali v slabšem primeru, z prstom v riti, če servis v tako kratkem času ne dobi na razpolago kakšnega svojega nadomestnega avta.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.550
11.514
113
ce imas vsaj dva avta v familiji je no brainer, plus tam so še zraven tustistična zavoravanja in še kup nekih malenkosti...