Podobna tuna kot Rio Mare Olive oil

MOBIKING

Pripravnik
15. okt 2010
163
0
16
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Hoferjeva v olivnem olju je podobna, pa dejansko so kosi not in ne neka pašteta.

Točno tako. Kosi kot na sliki da jih razreže že grisin.....
grin1.gif
Sinjemodro-siva pločevinka.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MOBIKING pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Hoferjeva v olivnem olju je podobna, pa dejansko so kosi not in ne neka pašteta.

Točno tako. Kosi kot na sliki da jih razreže že grisin.....
grin1.gif
Sinjemodro-siva pločevinka.

Je sigurno v olivnem olju? Da ni naravno ali rastlinsko pa da ni embalažaža 200g :D :D
confused-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
jst sm sprobal kar nekaj različnih tun v iskanju alternative za rio mare in edini približek temu je samo Sparova tuna. Je veliko cenejša od ria mare, majo pa tako v oljčnem kakor v sončničnem olju. Meni osebno je tista v sončničnem olju boljša. Si raje odcedim in jo potem prelijem s svojim zares kvalitetnim oljčnim oljem kakor pa da si domišljam da jem bolj zdravo samo zato, ker je bila tuna v oljčnem olju.
Spar_tuna_v_rastlinskem_olju_3x80g.jpg

Tele tune od Eve pa še nisem sprobal, se bom spravil nabavit enkrat...

Je pa Rio mare precej slan in to je tut eden izmed razlogov zakaj je tako dober okus. Po drugi strani pa tut precej nezdravo ravno zaradi soli.

Pa še malo offtopic, tisti ki mate radi sardine in skuše (brez kosti in kože), v Hoferju imajo za moje pojme najboljše! Je boljše jest različne ribe kakor pa jesti samo tuno.

kw31_23383_skusa_569x280.jpg

imag0793.jpg

PREDLOG moderatorjem: Zakaj se ne ustvari nek podforum znotraj Kulinarike kjer bi lahko drug drugemu predlagali take "alternative" in ugodne + kvalitetne nakupe hrane?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
@Spirit a tisto s hoferja v oljčnem olju si tudi že probal (omenjajo zgoraj). Je od Špara še vedno boljša ?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
v soboto grem nabavit leclercovo in evino, pa bom skočil še v hofer po tuno, ker se ne spomnim kakšna je embalaža in ali je bila ok...po tem bi se spomnil.

Bom vzporedno stestiral vse tri + sparovo pa sporočim
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.749
113
pri taščici
ja hecam se....
eni so pametni da se pc ne kupuje v hoferju.... in podobno, zato sem sedaj jaz tako napisal.... ebay seveda ne obstaja vsaj ne da bi vedel glede tune

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Pa še malo offtopic, tisti ki mate radi sardine in skuše (brez kosti in kože), v Hoferju imajo za moje pojme najboljše! Je boljše jest različne ribe kakor pa jesti samo tuno.

kw31_23383_skusa_569x280.jpg
Tele skuše so zakon in poceni.
zmaga.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
preveč govora o hrani, si žal nisem mogel pomagati in sem naredil izlet v ozimnico in na moje presenečenje našel EVA tuno v olivnem olju
priden.gif

Ja manj slana, večji koščki kot RIO, jutri še u Hofer pa mogoče Leklerk, če bo čas, spodaj pa še slike tune, testa z grisinom nisem izvedel ker je vsebine prehitro zmanjkalo
rolleyes-1.gif

1613986-tuna2.jpg

Priponke

• 1613986-tuna2.jpg
    1613986-tuna2.jpg
    86 KB · Ogledi: 418

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
nekje sem zasledil, da tuna vsebuje večje količine živega srebra kot ostale ribe.

edit našel link klik

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
To drži, preprosto zato, ker je tuna velika riba, ki je manjše ribe, ki jejo še manjše rib(ice). Ampak če poješ kakšno piksno na teden si daleč od nevarne meje - torej verjetno ne vneseš v telo relativno nič več težkih kovin kot z drugo hrano. (Podobna zgodba je z mesom morskega psa, ki tudi živijo precej dolgo. Nekoč me je na enem celo presenetila nalepka, da FDA nosečnicam morskega psa zaradi živega srebra odvsetuje...)

Se pa strinjam, da je dobro namesto tune kdaj jesti tudi druge vrste morske hrane (i.e. manjše ribice, npr. sardele).

Glede na to, kaj od hrane vse danes delajo Kitajci v bogve kakšnih pogojih, bi opozoril še na to, da jejte raje ribe z Jadrana.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
ja sej zato sem pa napisal, da je fino jesti še kake druge ribe, ne samo tune...recimo skuše in sardine. Tole kar jst kupujem v Hoferju je vse ulovljeno v Maroku oziroma v Atlantiku. Glede rib iz Jadrana in Sredozemlja pa nebi bil tako prepričan, da so res kaj dosti boljše glede na to, da sta te dve morji čisto zaprti in imata dosti ladijskega prometa.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Dobro, potem se lahko gremo tudi, da se Idrijca izliva v Tržaški zaliv, in vanj že stoletja nosi živo srebro...
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
lej, v Atlantiku se svinjarija dosti hitreje porazgubi in premeša kakor v zaprtem Sredozemlju. To sem hotel dopovedat.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
lej, v Atlantiku se svinjarija dosti hitreje porazgubi in premeša kakor v zaprtem Sredozemlju. To sem hotel dopovedat.

ne pozabi na 100 odvžrnih kosov iz letal med balkansko vojno

tisto samo doda boljši okus, pa še ribo lahko ješ v popolni temi