Podkupovanje hrvaških policistov

erikson

Guru
25. avg 2007
22.701
6.472
113
Slovenec hotel podkupiti hrvaškega policista

26-letnik je hotel hrvaškega policista pri cestninskih postajah na mostu proti otoku Krk podkupiti s s 75 evri in 140 kunami, kar znese 19 evrov. S tem naj bi se hotel izogniti kazni za prometni prekršek.

Sodišče na Reki mu je zato danes določilo mesec dni pripora, obstaja pa možnost, da plača nekaj manj kot 3.400 evrov varščine.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
mX
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.831
113
Kapo dol policistu.

Me zanima koliko policistov bo tipcek se probal podkupit
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Pri nas je to stalna praksa, policaj vzame podkupnino in kršitelj je free.

No tole sedaj bos pa podprl z dokazi. Sta pa dva mozna izzida, sla bo naprej kazenska za vsakega policista za katerega bos povedal da je bil podkupljen al pa bom delodajalcu predlagal da te kazensko preganja na zasebno tozbo zaradi razzalitve.

Cakam.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

No tole sedaj bos pa podprl z dokazi. Sta pa dva mozna izzida, sla bo naprej kazenska za vsakega policista za katerega bos povedal da je bil podkupljen al pa bom delodajalcu predlagal da te kazensko preganja na zasebno tozbo zaradi razzalitve.

Cakam.

S tem si me pa nasmejal, pade na vsakem sodiscu,ampak naj ti bo
aplauz.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Slovenec hotel podkupiti hrvaškega policista

26-letnik je hotel hrvaškega policista pri cestninskih postajah na mostu proti otoku Krk podkupiti s s 75 evri in 140 kunami, kar znese 19 evrov. S tem naj bi se hotel izogniti kazni za prometni prekršek.

Sodišče na Reki mu je zato danes določilo mesec dni pripora, obstaja pa možnost, da plača nekaj manj kot 3.400 evrov varščine.

Verjetno so tam kamere in je moral kaznovati
smile-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.321
7.349
113
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Cakam.

S tem si me pa nasmejal, pade na vsakem sodiscu,ampak naj ti bo
aplauz.gif
Lej o tem se da razpravljat, ce so bli tok smotani da so vojnovica preganjali zarad navedb v leposlovnem delu pol lahk tud tud tega hribovca.

In jaz se zavedam tega problema, da je v slovenski policiji gotovo tudi kdo tak (dva, trije,...) ki bi vzel podkupnino. In zato ce ta spamer ve kaj takega hocem da pove da se take gamadi v policiji znebijo. Ce pa pise kar nekaj tja v tri pa mu bom zagrenil zivljenje. Dost je ze to da po mojem najljubsem forumu smeti, sam zdej je pa res dost no.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v slo se nisems recal podkupljivca. sem pa srečal 'mehke' , prijazne.
levoruke srečaš pri zahtevnejših nalogah. na cesti pa res vrhunsko. zelo nehvaklezno delo, neucinkovito, pod nivojem, ampak..se vedno ok izkusnje

za razliko od prekokolpašev.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.810
388
83
Vipavska dolina
Jaz sem slišal (od raznih šoferjev) za Bosno, Srbijo...na Kosovu pa menda ni variante, da bi policista podkupil. Se mi zdi pa blesavo tole početje, če si napravil prekršek plačaj, če te je hotel samo "nategniti" se bo pa verjetno zlahka pustil podkupit. Včasih je veljalo (ne vem če še), da si ob prečkanju meje s Srbijo enostavno vložil 5 ali 10€ v pasoš, pa ni bilo problemov. Slišal sem za primer šoferja, kateri je na meji z BIH moral podkupit tako policaja kot carinika, da je prečkal mejo...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kapo dol policistu.

Me zanima koliko policistov bo tipcek se probal podkupit
evil.gif

Ja, da ni bla klasična nameštalka, mela sta hudo dober konec tedna, pa sta si rekla "kiri bo najmanj ponujal, ga zaprema!"

Ne da se na hrvaškem da podkupit policiste, sami to predlagajo.

Z babo sma se vračala konc vikenda s poreča, pa na tistem zavitem mostu al kaj je prehitevam kolono, pa me model na motoru
opazi, gre preko ceste, jaz se skušam skrit za kemperjem, naju oba vstavi, njega kar spusti, mene pa v postopek.
Razlaga kok je kazn za dvojno polno, prehitevanje kolone, neprilagojeno hitrost,... Vse skupaj je če vleklo proti 2,5k kun...
Itak nisn mel tolko zraven. Pravi da tudi če bi mel, je tako kazn treba it plačat na sodišče ali kam, ampak ker je nedelja, mi
lahko samo še pasuš, vozniško in prometno pobere, pa se vidim v ponedeljek zjutraj. Gor dol, začnem jokcat, kak vbistvu se mi malo mudi v nočno, kak več nebom, kak je blo prvič. Nakoncu mi ponudi prepolovitev kazni in nato še "popust", tak da se tam pri
400 kunah najdema. Nakoncu je blo vse kaj sem imel v gotovini, nekje 30€ in okol 100kn.

Pa to ni blo prvič, dobesedno ponujajo se, če sta 2, eden gre prefrigano stran, kot da more nekaj v avtu pogledat, z drugim pa
se naredi biznis. Da v skrajnem primeru drugi ni nič kriv ker ni nič videl.

Na sezono plavec na hrvaškem pobaše med 8 in 12k€, to je grob izračun če dela 24 dni na mesec in si speče 10 takih kot sem jaz
na smeno.

Ni čudno da to delajo, kok sem slišal, so jim doli še prevozne na delovno (al malco nisem siguren) odščipnili, tako da preko 450€
plače revež ne vidi. Si pa tri smene naredi še tako polek
smile-1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Srbski avto najbolje kamion, pa srbske dokumente si zrihtite pa se pejte pelat po Sloveniji se marsikaj doživi tud z našimi policaji, take in onake zgodbice pravijo tovornjakarji dol v Srbiji, še posebej relacija Jesenice - Ljubljana - Ljubljana - Pobrežje. Jamrajo u sto mater.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Bull crap!

Nisem se slisal, da bi kater podkupil slovenskega plavca. Mogoče s kako buteljko za praznike, ker ga je ta spustil
z ustnim opominom zaradi neuporabljanja smerokazov, to pa je to.

Ajde, sam sem enkrat slovenskega "obdaril" z reklamnim materialom ki mi je ležal po avtu, ker sta mi spregledla
varnostni pas, ker sem ravno zavijal iz bencinske. Ampak dva vžigalnika in kuli z lučko ni ravno podkupnina
smile-1.gif

Mogoče bi ti ratalo podkupit motorista, če bi mu ponudil tam 2-3 jurje, ampak kdo pa hodi s toliko gotovine okoli...

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Večino se jih da podkupit če vidijo, da si tujec, ker je potem toliko manjša možnost, da si inšpektor. Menim, da kak nemec ali hrvat našega prav tako podkupi kot mi njihovega.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nisem se slisal, da bi kater podkupil slovenskega plavca......
Jest sm o tem že bral v medijih, pač za tiste ki so jih dobili pri delu. Kljub temu, da je taka dejanja zelo težko odkrit, včasih le kakega najdejo.
Saj, a ni tud Apollo tukaj nekoč napisal, da mu je en tovornjakar ponujal denar? Najbrž je bil že tako navajen ali obveščen da to laufa.

Meni je že pred enimi 15-20timi leti en policaj predlagal, da če mu plačam zakoj, da je polovička. No ko sem ga vprašal a ni v 8 dneh polovička se je pa nazaj potegnil in mi pritrdil. Je pa bil goljuf itak, mi je nameril za plačilni razred več kot sem peljal. To je blo takoj po tistem, ko so policaji nehali kasirat direktno voznikom, pa še marsikdo ni vedel, da policaju ne sme dat denarja.

Pravzaprav, ali kdo ve, zakaj pa so pri nas ukinili, da policaj ne more več pobirat keša za prekrške? Najbrž iz kakšnega vzroka.