Podaritev stvari

sad

Guru
24. avg 2007
21.253
9.886
113
Po nekaj časa spet malo počistil doma in je šlo nekaj stvari preko bolhe brezplačno do novih imetnikov.
In spet človek ugotovi, kakšni psihopati so Slovenci.
1.) Če mu še ne pripelješ brezplačno na drug konec Slovenije si ničvreden človek.
rolleyes-1.gif

2.) Rezerviraš neko stvar in se dogovoriš, da pripelješ čez pol Slovenije (spotoma čez 1 teden) in potem te osebe ni nikjer več.
Marš u 3PM. Če ne bi potem šle stvari do parih ljudi, kateri so jih znali ceniti in bili ''normalni'' bi naslednjič vse skupaj še najraje v smeti vrgel, čeprav mi je škoda, ker so popolnoma uporabne.
3.) Dobiš klic na telefon, ko se samo prižge osvetlitev, niti ne zazvoni. Kao, da imaš zgrešen klic in kličeš nazaj.

Pa še malo off topic: ponudiš prek foruma, da nekomu popolnoma brezplačno pomagaš neke zadeve in le ta potem mrkne
confused-1.gif
. Pa ni šlo za socialni problem.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Imel popolnoma enake izkušnje in potem sem ugotovil, da je šlo v glavnem za 3x pečene osebke iz Ruš, ki so tratili za moj čas. ;-)

sad

Guru
24. avg 2007
21.253
9.886
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Imel popolnoma enake izkušnje in potem sem ugotovil, da je šlo v glavnem za 3x pečene osebke iz Ruš, ki so tratili za moj čas. ;-)
Khm, izgleda sva imela oba z istimi opravka, ker ti so bili tudi iz tistih koncev
grin1.gif

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Kadarkoli kaj podarjam prek podarimo.si je vedno štala, kličejo vsi kot zmešani, vsi si zadevo strašno želijo, nihče ne bi prišel iskat, ampak bi želeli, da se jim dostavi ali pošlje. Večinoma se mi je zgodilo, da prvi, ki je bil pripravljen stvar prit iskat in jokal, naj mu jo rezerviram za nekaj dni, ker si ti strašno želi, se potem ni nikoli prikazal.
Prav zanima me koliko ljudi dejansko reč rabi in koliko jih potem to nekako proda dalje.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Mah to je ološ večina... Jst sem imel ipoda, ki je bil opran v stroju in se tudi pa parih tednih ni usposobil sem ga enostavno dal na bolho pod sekcijo podarim. Sem bil pa zelo strikten, dal točen link kam se lahko pride stvar iskat in nisem odstopal od tega čisto nič. Nobenih rezervacij in takšnega crapa.. Moraš vedet, da je folk ciganski, vse bi imel za đabe, po možnosti super ohranjeno, delujoče, nevem kaj še vse. Ne se obremenjevat, naslednjič če ne veš kaj bi s kakšnimi stvarmi obišči kak ZPM, kak socialni dom ali kaj podobnega, lahko pa tudi daš komu, ki se odpravlja na kakšno potovanje v revnejše države. Mi smo vse igračke, stare premajhne oblekice nosil po Turčiji, Maroku itd. in tisti otroci so bili iskreno veseli. Tale slovenska ciganerija je pa itak, škoda besed.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.170
1.961
113
Emona / Carnium
Jaz razbobnam med prijatelji, kolegi, sosedi, znanci. Če bi se pa zadeve rad na hitro losal, pa odpeljem na deponijo. Včasih so tudi tam čakali in ti pomagali razložiti s prikolice.

Snaga1

Pripravnik
3. sep 2012
257
0
16
Zanimivo je tudi, da če daš reč za 10€ je nihče niti povoha ne, čim je 0€ pa se usuje plaz. In še nikoli nisem podarjal neuporabnih reči, ampak vedno uporabne oz. delujoče, ki sem jih odrabil, prerasel (v širino) ali podobno, tako da če nekdo stvar dejansko rabi, mu ne bi smelo 10€ bit preveč, ampak folk bi raje vse zastonj, če to rabi ali ne, ni važno, itak je zastonj.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.817
555
113
42
povsod malo
Jaz sem senkal vhs predvajalnik no napisal na oglasno tablo od lokalnega rdečega križa da podarim vhs predvajalnik in ker živim dobesedno 700 m stran sem napisal da ga prinesem.
En pride na rk vidi oglas pokliče povem da pridem čez 15 min in on meni tolk časa pa nimam pripel mi ga domov tj 7 km od mene sem mu rekel da ni sans naj počaka pa je pol težil da mu ga bom ker je on tako rekel... V glavnem na koncu kar grozil in sem odložil in
tongue-1.gif
potem je še večkrat klical in grozil pošiljal smse s podobno vsebino. Vse to za usiv vhs predvajalnik

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Folk je pač totalno razvajen od socializma, mislijo, da če so socialni primeri, da moramo vsi ostali za njih okol skakat, kot da so najmanj filmske dive.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
No, meni je doslej uspelo brez problema podarit vse stvari. Res pa je, da je šlo za razne TV je, DVD je ipd. Mogoče imate vi slabe izkušnje, ker podarjate lopate, krampe, vile ... tega noben noče
evil.gif

Res pa je tudi, da sem ponavadi za kako stvar najprej "želel" na bolhici cca. 10 EUR, pa niti 1 ni poklical. Nunca, nada, niente. Ko sem taisto stvar podarjal (enkrat je šlo za 37 cm BTV) je bilo v pol ure več kot 20 klicev in po omenjeni TV je prva "stranka" prišla že v slabe pol ure. Ne vem, a folk kar čaka na te oglase?

Mene je enkrat najbolj zmotila malce drugačna zadeva: našel sem mobitel (recimo, v rangu 100 EUR, rabljen seveda), ker pa je osebi padel iz avta na tla, se je pač razbil ekran. Preko SIMke sem zvedel, čigav je in ga dostavil (!) na dom. Mimogrede, bil je od nekega mulca, ki mi je ob dostavi telefona dejal: "aaa, kakšen pa je? Zakaj je ekran počen? Aaaaa .... " Čisti odklop.

Po čem se že ljudje razlikujemo od živali? Po razumu? Ne vem, no, nisem prepričan ... vedno nisem.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Parkrat sem prek podarimo.si podarjal in ne bom nikdar več. Prokleti cigani preprodajalski fektarski. Vse kar je kradejo čas in živce.

Zdaj uporabne stvari razdelim med znance ali vozim na deponijo. Ni več podarjanja neznancem in pika.

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Kot kaže, je po prioriteti pri podarjanju na prvem mestu lokacija podarjenega predmeta
evil.gif

mi zgleda živimo v freecigo območju ....

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Dal oglas da podarim sesalec in vrtno kosilnico - po parih klicih da naj pripeljem, sem skenslal oglas in peljal na deponijo, kjer so delavci prvo vprašali a dela, po potrditvi da je vse ok, sem moral zapeljati za kontejner, kjer je možakar preložil v svoj avto !!!!!

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.802
278
83
Največja slovenska vas
Tudi sam imam izkušnjo z kavčem in enosedom. 2tedna sem imel na podarimo.si, ohranjena zadeva, slikce gor,... klicev vsak dan med 5-10, vsi reveži oh in sploh, kako si želijo samo ta kavč, ampak nimajo pa časa, pa nimajo kombija, pa majo mejhne otroke.... Po 2 tednih sm ga hteu odpelat na c2c, pa me ustavi delavec pred blokom, da bi meu ta enosed, kavč pa da mu je prevelik. Kul, ti ga pustim kle, sam da ga zvečer ni več pred blokom. Čez eno uro ga več ni blo.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Sem dal oglas za trosed. Zraven dopisal, da pač prevoza nimam in da naj ga pridejo iskat.
Pozitivna izkušnja, priletel možakar s hčerko, sem mu ga pomagal nest v kombi, mi je dal še pol kile kave in veliko milko.

Slišim pa raznorazne zgodbe, da se imbecili obnašajo, kot da "kupujejo" kavč za 5kEUR in da jim ga moraš pripeljat 200km stran in ga še v 7. nadstropje nest. Mislim, nekateri so tako brezobrazni, da bi jih kar nakloftal
tongue-1.gif