Poceni senzorji za parkiranje in barvanje

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz;:

te kamere....ali oddajajo tudi NTSC signal...?
smile-1.gif
Kdo ve? Če da, bi tole še mene zanimalo...:)

Že našel..dela
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.502
5.795
113
vgalvnem VSI poceni park senzorji so identični, ali pa zelo podobni. tudi tisti priznanih firm. vse dela kitajc.
razen par tadragih, ki se še delajo v eu. tisto je pa od 160€ dalje.
senzorji delajo tako kot se jih zmontira. v večini primerih je za piskanje kriva napačna montaža.
sam sem dal te najbol poceni ebay senzorje na 6 avtov že, 2 kompleta od tega tudi pobarvana. zadeve še vedno delujejo kot prvi dan po več letih.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
sam sem dal te najbol poceni ebay senzorje na 6 avtov že, 2 kompleta od tega tudi pobarvana. zadeve še vedno delujejo kot prvi dan po več letih.

Maš kakšno idejo, kje bi dobil distančnike, da bi jih obrnil bolj navzgor? Odbijač je take oblike, da so že v štartu malo proti tlom obrnjeni, zato verjetno piska tudi na ravnem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A Scenicu imam tudi naknadno vgrajene. Delajo še zmeraj b.p., tipo mi je dal dožlvljensko garancijo, razložil kako senzorji detektirajo... Niso pa bili samo 15 EUR... Pa mi ni žal stroška.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
ksz

Jaz bi samo povedal, da ne kupujte kitajske cheap-shit robe, ker boste zelo razočarani.

Ravno prejšnji teden smo imeli pr nas stranko (VW Passat), ki je kupila kitajski video sistem za vzvratno vožnjo ... Mi drugače kitajskih zadev sploh ne vgrajujemo, tudi če stranka prinese material, ampak tale je pa stvari že zmontiral, zato je bilo potrebno samo še povezati napajanje & stuff. Sedaj pa - surprise, surprise - povežemo, vključimo, dela. Vžgemo avto, stvar ne dela. Razlog? Kitajci so tako pametni, da so stvar dizajnirali za 12V +/- 10%, kar pomeni največ 13.2V ... ko pa seveda avto vžgeš, je napetost okrog 14V in stvar ne dela več (se ne pokvari, ampak samo ne dela). Besede, ki jih je dotična stranka izrekla, pa raje ne bom pisal.
grims-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Matki smo v Clio III montirali Sony kamero za vzratno vožnjo z zaslonom v vzratnem ogledau. 170 stopinjski kot slike, dovolj že luči za vzratnovožnjo za sliko...
Zgleda carsko, cena pa tudi... 200 eur z montažo...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
To se pa ja reši s omejilcem napetosti. Kako se mu že reče? Euro stroška.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.502
5.795
113
bom pogledal če še mam kake distančnike. vem da sem dal enemu že enkrat ene ko je mel isti problem
smile-1.gif

@crash
kaj pa to ko so so tudi senzorji priznanih proizvajalcev kitajski ampak samo prepakirani (besede zastopnika) pustimo zaj firme izven debate. in tudi njegove besede so da samo bedaki kupijo priznano firmo (nižje serije), ker dobiš na ebayu za x ceneje identične. v drugačni embalaži. kot sem že napisal, je stvar drugačna pri senzorji 150€ in navzgor.
določen priznan proizvajalec ki se v slo prodaja za okoli 80-100€ brez montaže je pa identičn mojim iz ebaya za 18€ s poštnino. pa se lahko vsi antikitajci na trepalnice postsvite, to je dejstvo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
@crash
kaj pa to ko so so tudi senzorji priznanih proizvajalcev kitajski ampak samo prepakirani (besede zastopnika) pustimo zaj firme izven debate. in tudi njegove besede so da samo bedaki kupijo priznano firmo (nižje serije), ker dobiš na ebayu za x ceneje identične. v drugačni embalaži. kot sem že napisal, je stvar drugačna pri senzorji 150€ in navzgor.
določen priznan proizvajalec ki se v slo prodaja za okoli 80-100€ brez montaže je pa identičn mojim iz ebaya za 18€ s poštnino. pa se lahko vsi antikitajci na trepalnice postsvite, to je dejstvo.

Ne vem, mi prodajamo Spal in Meta in se s kitajci ne ubadamo na nobenem področju.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Ne vem, mi prodajamo Spal in Meta in se s kitajci ne ubadamo na nobenem področju.
Koliko bi prišli Spal ali Meta (brez ekrančka, itd., samo piskanje) brez montaže? Torej samo nakup?

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Ja no, meni ravno ta kitajska roba (ekranček in kamera) že leto in pol delata brez problema. Je pa res, da sem dodal rele in s tem ločil napajanje sistema, tako da mi sistem ne napaja vzratna luč ampak svoje napajanje (v primeru A3-jke je to kontakt plus, kateri napaja ojačevalec za anteno in je zgolj ločen samo preko kontaktov releja). DOkler je bila zadeva vezana na napajanje iz luči pa so bili isti problemi. Tako, da kljub temu se zadeva da zrihtat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.502
5.795
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

evo ene izmed teh firm je tista
smile-1.gif
ki ima poceni serijo tam okoli 80€ prepakiranega kitajca. tadrage serije pa made in EU

nimam nič proti, ker tisti tadobri so vrhunski, to je destvo. in iz vidika original videza in delovanja. in tisti ko ma dovol dnara nebo nardil slabega nakupa.

Nazadnje urejeno:

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
A kdo ve kaj Porsche Verovškova montira kot aftermarket na Audije. Imam izkušnje z eno A4ko, zadaj original PDC, delajo tip top, spredaj nakdnadno vgrajeni na urednem servisu (o ceni raje ne bi) in so bolj tako tako. Poleg tega, da se kar sami od sebe ugašajo po določen času (recimo ko čakaš, da se ti odprejo vrata na dvorišče), kar se da vrjetno nastavit, včasih ne zapiskajo takoj ampak je kar naenkrat samo še tista zadnja stopnja piiiiiiii.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.502
5.795
113
zgoraj si opisal tipšične simptome kurčeve vgradnje. da ne piska potem ap kar naenkrat začne piskat.

glede tega da se ugasnejo. tako pač je. senzorji se po določenem času sami ugasnejo. lahko si jih pa narediš preko stikala in jih vklaplaš na stikalo.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik sole pravi:
sam imam Parkingdynamics brez vrtanja odbijača, samo nalepiš na notranjo stran odbijača.
Dela, tako kot mora.

Te senzorje tudi jaz že nekaj časa gledam. Pa kateraga koli mojstra kaj vprašam, jih odsvetuje. Se pa bojim, da to govorijo samo zato, ker zadeve ne poznajo.
Kako se obnaša zadeva pri tebi? Vem, da tile začnejo piskati malo pozneje kot klasični, lahko pa zato bližje oviri sparkiraš.
Kakšna je bila cena in kje jih kvalitetno vgradijo?