Počena vzmet

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Kakšna je verjetnost, da po enem tednu mirovanja poči sprednja vzmet? Lahko, da je bila že prej poškodovana, čeprav pri vožnji nisem čutil nič posebnega.
Se je komu kaj takega (ne mislim med vožnjo) že zgodilo?

I

Izbrisan uporabnik #488

In celi PSA koncern, ki je na tistih vzmeteh.
Na C3 je počila sama v garaži po tednu mirovanja...

Ne moreš je poškodovati, gre za defekten material. Na preseku se potem lepo vidi.

Nova vzmet je okoli 70 EUR.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Te počene vzmeti niso taka redkost. Men se je nekaj podobnega zgodilo na treh avtih. Aja pa da ne pozabim zelo priporočljivo je menjat obe vzmeti na enkrat

I

Izbrisan uporabnik #488

Po 8. letih in 100k km, vendar je avto zadnja 3 leta pretežno stal.
Desna spredaj, leva spredaj pa je sedaj še original, 3 leta je od tega.

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Če se prav spomnem peugeot v 7 letu, daewoo v 6 letu, bmw v 7 letu pri vseh nad 160000 prevoženih šla pa je zadnja. Vsi avti so bli kupljeni kot rabljeni in nič od tega ni več v moji lasti.

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Material iz katerega so narejene vzmeti je zaen drek, na splošno. Vzmeti pokajo praktično pri vseh znamkah, tudi pr MB in BMW sm vidu počene vzmeti, pa avtomobili niso ravno poceni...Zastava ni imela teh težav...
cool-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.092
2.879
113
Kako pa to izgleda, mislim med mirovanjem je počila, kako si potem opazil, ko si prišel do avta?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Kako pa to izgleda, mislim med mirovanjem je počila, kako si potem opazil, ko si prišel do avta?

Avto je spredaj čudno nizek, če pa to ne vidiš pa slišiš ko hočeš speljati
smile-1.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Jaz z prostim očesom nisem nič opazu saj ponavadi poči samo en obroč. Pri bmw-ju je vsake toliko neki čudno zaružlo vzadi (tak kovinski zvok), pri peugeotu opazli na tehničnem tu ni nič ružlo pri korejcu pa pri menjavi gum. Poknale so pa vse na praktično istem mestu.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.043
1.843
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:

Malo je zaružillo. Kot, če ti zavore oz. diski malo zarustajo. Vendar tu ni nehalo oz. niti malo ni popustilo in pokalo je, če sem zavrtel volan. Je pa res, da nisem opazil, da je sprednji desni del kakšen cm nižji.
Potem sem pogledal vse okoli gume in videl vzmet, ki se je zapajsala v gumo.
Happy end.
evil.gif

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Nekateri avti, imajo vzmeti narejene tako, da je prvi navoj manjši kot ostali in ko le ta odleti, vzmet pade čez ležišče, ki je na amortizerju in avto se sesede...