Počasen konec za AlfaRomeo?

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
http://europe.autonews.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091201/ANE/912019997/1303
Citat:
Money-losing Alfa could face product freeze
Fiat could freeze new investment in Alfa Romeo under a strategic review of the money-losing brand ordered by CEO Sergio Marchionne. A product freeze is one of two alternatives that Fiat is considering to end years of losses and declining sales at the sporty premium brand. The other option is to refresh Alfa's lineup using Chrysler platforms to replace the aging Alfa 159 sedan and wagon and the discontinued 166 flagship sedan.

AlfaRomeo pridela FIAT največ izgube.
shocked-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok, recimo, da je vse res. Da pa napišejo "aging 159" je pa slišat, kot da gre za relikvijo tipa hrošč ali spaček, ne pa za enega najlepših modernih avtobilov...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Jah, na trgu je ze od leta 2005, kar je za en model v danasnjih casih ze kar precej, brez vecjega facelifta.

Chryslerjeva osnova za nove Alfe?

Raje vidim, da dajo celo tovarno v stiskalnico.
crazy1.gif

lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Roko na srce, kdo sploh Alfo kupi? Ga ne poznam junaka. Govorim o prodaji NOVIH avtomobilov....

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Z Alfo nisi tak jack kot s kakšnim audijem al pa golfom sdi. Konc koncev je le italjanski avto, ti pa vemo da so več na servisih kot na cesti, olja pa tolk spijejo da je obvezno par litrov ga treba s sabo vozit. Pa zarustajo že ko jih sestavljajo. Baje da je enkrat ena alfa kar med dizajniranjem na računalniku zarjavela.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Ista platforma od drugih fiatov, pa najbolj švoh skup zmetano
rolleyes-1.gif

Pomoje bodo tudi lančo počasi... Thesis je edina, v zadnjih 15 letih ki se mi dopade.

Pomoje itak fiat služi s temi puntoti pa podobnim sranjem ostalo je le strošek.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Z Alfo nisi tak jack kot s kakšnim audijem al pa golfom sdi. Konc koncev je le italjanski avto, ti pa vemo da so več na servisih kot na cesti, olja pa tolk spijejo da je obvezno par litrov ga treba s sabo vozit. Pa zarustajo že ko jih sestavljajo. Baje da je enkrat ena alfa kar med dizajniranjem na računalniku zarjavela.
Js sicer nisem nek avto frik in do pred kratkim nisem vedel kakšen pomen ima na bmw številka 318 ali 520. Ko sem kupoval zadnji avto (rabljen) sem hotel dizla in rekli so mi da z JTD motorjem nimam kej falit. Gledal sem karavane lancia lybra, alfa 156 in pol nakonc mi je bil najbolj ušeč stilo multiwagon. Vozm ga 3 leta in delam okol 30 tisoč na leto, cel je obtolčen ko kak hribousk jabuk ampak še kr laufa. Zdej mam na števcu 156 tisoč pa še kr dela, pred kratkim je neki štekalo in sem zamenjal luftmeser, zdej pa spet laufa... Malo se mu je zmanjšala porba, zdej je 5.6 -5.8 nekje. Drugače ni na avtu crknlo nič zamenjal sem samo neke puše na zadnjih kolesih. Došraufau sem si še ene predale pod zicom pa konzolo za roko, ki sem jo dobil na italjanskem odpadu za drobiž.
Hm nevem... Men je to čist sprejemljivo. Nevem če ne bo nasledji avto spet italjanski. Po vsej verjetnosti bom mel gor še italjanske tablice. Pa nej mi slike od radarjev pošljejo kamor hočejo...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik flip pravi:

Ne rabiš traumirat tukaj. Poglej cene novih Alf potem pa še enkrat premisli, če so res stereotipi tisti, ki omejujejo prodajo. Za jebenga MiTo-ta, dizla, s spodobno opremo 20k€?
stupid-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Saj bo sedaj prišla Ðulijeta, ki bo posekala golfa... vsaj tako kroži glas na alter-ju...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Pa je res? Zakaj se potem prodaja v pol manjših številkah kot 156?
confused-1.gif

Nimam pojma. Če pogledam (visoke) cene novih in cene rabljenih, ki so sicer več ali manj vse sumljivega porekla, mi je jasno, zakaj nihče ne kupi nove. Da plačaš 1/3 cene nove za 2 leti staro, pa to moraš bit največji butelj, da greš novo kupit. Jaz bi jo sicer imel, ampak ne nove po tej ceni. Rabljene si pa ne upam.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Nič ne rečem, Mito je drag. Čeprav tud polo z dobrim dizlom in fajn opremo pride čez 16k če gledam na volkswagnovi strani. Cena jim pa pada ravn zarad tistga kar sm zgoraj napisu.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz gledam 159, ker mi je blazno všeč. 2007 letnik po oglasih so že po 10 jurjev. Res, da so očitno klumpi in ama vse alfe prodajajo švercerji, ampak se ti mora vseeno zdet neumno kupit novo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ok, recimo, da je vse res. Da pa napišejo "aging 159" je pa slišat, kot da gre za relikvijo tipa hrošč ali spaček, ne pa za enega najlepših modernih avtobilov...
In kaj je lepega na tem avtu?
confused-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Misliš, da te bomo razglasili za tapravega deca, če boš glasno povedal, da ti alfa ni všeč? Gayi so sami ugotovili, da je 0% gay.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.081
-8.781
113
Te kaj boli?
Ne resno me zanima, ko tako veselo razglašaš "najlepši moderni avto", kaj je tako lepega na njem?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Skratka skoraj enoglasno smo ugotovili da so Alfe predrage ter da so materiali preslabi. Je pa res da so JTD motorji bomba. To pa je najbrž tudi vse kar je pri Alfi dobrega pa še to vprašanje na kaj naletiš. Ko sem pred časom imel en opravek na Alfa servisu me je bolelo ko sem gledal dva narazen vtrgani 159tki, motor gor odprt. In po nekaj besedicah z mehanikom je to kar pogost pojav.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
seveda pri drugih znamkah mehaniki štrikajo med delovnim časom, ker se druge znamke ne kvarijo
grin1.gif

bosch je seveda italijanski in se ne kvari pri nobeni znamki
zmaga.gif

159 se ne prodajaj dobro ker je predraga glede na model 156
smirk-1.gif

pa še GM ga je nekaj sral pri motorjih
stupid-1.gif

159 3.2 ima iste pospeške kot 156 2.5 V6
sprasujem se.gif