Poanta posta

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
Kloshar ne filozofiri, ker nisi filozof. Tudi ne poznas me. Zato dete raje STFU.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Verjetno tudi poznaš folk, ki pokupi vse Marijine kipce od ciganov, da ne bo preklet, hodi k maši dan za dnem, moli celi dan, potem ga pa avto zbije, al pa pade s strehe, lojtre...

Samo za take pa pravte, da ga je Bog k seb vzel, ker ga je imel tolk rad.
rolleyes-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne bi zdaj mešali jabolk in hrušk. Folk, ki hodi k maši, je itak posebne vrste raja, 99% jih sploh razume ne, kaj fajmošter govori.

Jaz nisem noben verski fanatik, ne hodim k maši, ne molim, zavedam pa se, da obstaja višja sila od nas. In to je to.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Največji štos pa je, da je meni droga že tako skurila možgane, da vam sploh nisem sposoben več argumentirano odgovarjat, ker mi misli dobesedno lutajo po prazni glavi. Zato bom naslednjič raje ostal pri branju.
priden.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Evo, ta zadnji post mi je dal malo misliti in vam nekaj povem ...

Enkrat sem imel preveč časa in sem šel brat svoje stare poste na suxu. Našel sem post, v katerem sem nekje proti začetku poletja 2005 napisal, da sploh ne morem verjeti, da mi gre tako lepo v življenju, da imam dovolj denarja, punc, družbe in da ne vem, kdaj me bo življenje udarilo.

Zdaj si pa preberite post nad tem. Slaba 4 leta razlike med postoma in lahko vam povem, da se danes počutim čisto na dnu, brez vsake samozavesti in kot največji izmeček. Da, svoj lasten napuh, aroganca, so me pripeljali do tega, da danes dobesedno životarim vsak dan, se borim z €€ (pa se mi res ne bi bilo treba) in čepim cele dneve doma pred računalnikom.

Žalostno, ane.
smirk-1.gif

Človeka lahko življenje še prehitro udari!!!

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
...ksz

Tisti, ki ste bolj v cerkvenih vodah... Ali lahko mojster fare pri maši oznani, da se posta ni potrebno držati? In kakšni so ukrepi če to naredi?

@klošar: Kake pa ti pihaš
hysterical-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Konkretno vam nimam kaj odgovoriti, ker so te stvari za vsakega človeka nepredstavljive in so nam neznanka.

Lahko vam edino rečem, da se na dolgi rok dobro plačuje in hudo kaznuje, to opažam v vseh aspektih življenja. In primeri, kot sem jih navedel zgoraj opozarjajo na določeno previdnost pri teh zadevah. Sam ne bi preveč izzival naravnih zakonov, ker te lahko še prehitro udarijo nazaj.

Mi je pa jasno, da tisti, ki vidijo samo sebe in ničesar drugega, tega ne morejo doumeti. Pač treba se bo sprijaznit, da smo tudi v našem mišljenju zelo, zelo omejeni.

Mogoče račun "Vse se vrača vse se plača" res drži, ampak kaj bomo pol rekli recimo za onega avstrjica ki je imel v kleti hčerko,
pa je zdaj tik pred smrtjo? Kje je bog bil teh 10 let da bi ga "štrafnil" pa mu recimo naredil da bi ga napadel rotweiler in mu odtrgal jajce pa tiča,..

Al pa kje je bil ded ko so pred leti oropali takratno mamino trgovino, je od udarca tut mela pretres možganov, pa dvomim da se
je lopovu roka posušila, pa je od tega danes +15 let,...

Če pa glave drobi zaradi kipcev, dejanskim žrtvam pa ni pravice, pol pa tut qrc pa taki verni sistem, logika, KC in ostalo!

Ne prerekam se zdaj s tabo, pač govorim primere,...

Nazadnje urejeno:

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Lahko oznani seveda lahko, ampak samo po določilih kdo vse je upravičen do posta
če se ne motim je post od 14- 65 leta starosti
pred in potem post za vernike ni obvezen.
Za vse ostale: pustite ljudi naj verujejo, če jim tako odgovarja
nihče nikogar od polnoletnih ne sili k maši in molitvi, vsak živi po svoji presoji.
Za papeža, duhovnike, redovnike,redovnice in tercijalke se pa ne sekirajte,
vsak naj gleda da bo živel pošteno
za nikogar ne bo nihče odgovarjal, vsak bo odgovarjal zase.
To zadnje zopet velja za verne ljudi,
neverniki, ki ne verjamete v nič niti v posmrtno življenje,
vam se pa tako ni treba sekirat kako in kdaj boste umrli, ko trdite da po smrti ni ničesar več, da ni Boga, ki bi vam sodil.
Čisto enostaven primer:
Sosedov Lojze je star 23 let in je oropal banko, seveda so ga dobili pri prepovedanem poslu
kdo bo šel v zapor
jaz ali sosedov Lojze
confused-1.gif

Zakaj bi se sekirali za druge, ko imamo sami s sabo dovolj dela in skrbi.
Če mesa ne jemo nekajkrat na leto pa res ne bo nikogar konec od lakote, kaj pa tisti, ki nimajo € da bi si ga lahko privoščili
pa vsi tisti ki so živeli par desetletij pred nami in niso imeli zamrzovalnikov, pa "mizica pogrni se" ipd. ti dočakajo visoko starost
ki je mi, ki se zmišljujemo kaj bomo jedli ne bomo dočakali.
Post ima torej svoj pomen, da cenimo hrano, ki je določene dneve naj ne bi jedli, tudi iz zdravstvenih razlogov nam ne bi škodilo, ko bi se večkrat letno postili ne le na pepelnično sredo in na Veliki petek.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Štiri strani raznega nakladanja, pa nobenega pravega pojasnila.

Post je medicinsko dokazano zelo pozitivna zadeva. Vsakodnevne obremenitve prebavnega trakta negativno delujejo na telo, tudi če je zdravo. Post, dan po možnosti brez hrane, zelo pozitivno vpliva na celotno počutje. Vprašajte zdravnike.

Mnogo takih stvari je v življenju, ki jim niti ne vemo več izvora, ki pa sploh niso neumne. Primer: svinjina v pogojih vročine (zato jo muslimani ne jedo, se prelahko zastrupiš). Mi se seveda posmehujemo, zakaj neki je Mohamed tako učil. In še mnogo je podobnih stvari.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Malcy, ob takšnih nepravičnostih lahko le upaš, da jim bo pravično sojeno nekje drugje, v kakšni drugi sferi. Drugače se sploh ne bi splačalo živet.
wink-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Vsakodnevne obremenitve prebavnega trakta? Kako si pravzaprav ti sploh predstavljaš te obremenitve? Oziroma kaj ti daje misliti, da človeško telo ni zgrajeno za konstantno delovanje prebavnega trakta?

Kar se medicinskih stališč tiče - popoln post se NE priporoča. Morda ga ni treba odsvetovati povsem zdravim ljudem, se pa lahko stvari hitro zakomplicirajo.

Pomanjkanje energije sproži kaskado reakcij v telesu, ki so vse prej kot koristne. Močno se poveča izločanje adrenalina in kortizola, človek postane razdražljiv in agresiven (normalna reakcija, ki naj bi organizem vodila v iskanje hrane), hkrati pa se začne razkroj mišic, da se lahko zagotovi preskrba možganov z energijo. Razpad proteinov vodi v obremenitev jeter, še bolj pa v obremenitev ledvic in organizma na sploh z dušikovimi spojinami (človeka, ki se posti, zavohaš na 50m...think about that).

Tako da ne - popoln kalorični post ni nič magičnega - ampak je počasen razkroj organizma, ki se bori za preživetje.

Toliko o medicini... filozofsko razlago sem pa že zgoraj podal.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Nihče ne govori o nevem kakšnem postu. En dan ali dva pritrgovanja je zelo pozitivno za telo. Povprašaj kakšnega zdravnika.

Saj, zakaj še sploh debatiramo, saj si ti obe svoji razlagi že "podal"! Seveda skrajno "strokovni"! Bog nam pomagaj!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Saj sem lepo napisal... za zdravega človeka post ne predstavlja nekega problema. Neke hude koristi pa zaenkrat tudi še niso dokazane.

Če me bo pa kdorkoli, ki nima 100% ledvic, jeter, pankreasa, srca ali ožilja, vprašal, če je post dober - bo odgovor odločen NE. Ledvični bolnik bo šel v akutno odpoved zaradi preobremenitve z dušičnimi retenti, jetra ne bodo mogla zadostiti pomanjkanju glukoze, diabetik itak da bo padel v komo, srčni bolnik pa lahko dekompenzira zaradi stresa, ki je povezan s stradanjem.

Kar se strokovnosti tiče - pa še ti razloži svojo "medicinsko dokazano" hipotezo. Pa prosim kaj bolj konkretnega kot "škodljive obremenitve prebavnega trakta".

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Jernej kako pa bi pojasnil trditve ljudi, ki pravijo, da so s postom izstradali raka
med njimi je tudi politik Lojze Peterle? Je to zgolj slučaj, da se medastaze niso razvijale dalje ali je možno podivjane celice raka res izstradat?
Jaz vem, da brez hrane ne bi zdržala 14 dni, ne vem kako jim uspe živeti samo s pitjem vode.

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Saj sem lepo napisal... za zdravega človeka post ne predstavlja nekega problema. Neke hude koristi pa zaenkrat tudi še niso dokazane.

Če me bo pa kdorkoli, ki nima 100% ledvic, jeter, pankreasa, srca ali ožilja, vprašal, če je post dober - bo odgovor odločen NE. Ledvični bolnik bo šel v akutno odpoved zaradi preobremenitve z dušičnimi retenti, jetra ne bodo mogla zadostiti pomanjkanju glukoze, diabetik itak da bo padel v komo, srčni bolnik pa lahko dekompenzira zaradi stresa, ki je povezan s stradanjem.

Kar se strokovnosti tiče - pa še ti razloži svojo "medicinsko dokazano" hipotezo. Pa prosim kaj bolj konkretnega kot "škodljive obremenitve prebavnega trakta".

Nihče ni govoril o bolnikih in invalidih. Še krščanstvo jih oprosti od posta.

Drugič, ni govora o stradanju. Post pomeni malenkostno omejitev v hrani, mogoče samo delno omejitev (meso), tekočina je obvezna, vse skupaj pa v zelo časovno omejenem trajanju. Kakšno stradanje neki!

Kar se strokovnosti tiče, nisem nikakršen strokovnjak za medicinska vprašanja in tudi ne mislim, da bi trebalo na forumu " Čvek" karkoli strokovno razlagati. Take razlage so v medicinski literaturi. Verjemi ali pa ne. Jaz zdravnikom verjamem! (Vsaj dokler ne bodo posta preizkušali na meni!)