Po smrti vračilo varstvenega dodatka

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Po novem da CSD plombo-zaznamek na premoženje upravičenca da pomoči(če ga kaj ima). Kdor ni prepisal pred novim zakonom je zamudil vlak.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.342
7.094
113
pri taščici
MrDaco: problem je v tem da si je tisti s 350 evri penzije za casa svojega aktivnega zivljenja ob sobotah in nedeljah postavil hiso s 400 m2, tisti z jurja penzije pa (je) uziva v neprofitnem stanovanju, ob vikendih pa v toplicah, v aktivni letih pa po eksoticnih destinacijah. In zato razmisljam da bi jaz svojih "400"m2 prodal in sel s kupnino v neprofitnega. Naj me drzava zivi od 30 leta dalje, namesto od 70.

igi

Guru
13. okt 2007
5.663
1.238
113
Celje
jst v tem načeloma ne vidim nič slabega... če ima nekdo premoženje (pa magari v hiši, vikendu...) in prosi za pomoč, tole ne gre! Ok, lahko nekaj prehodnega, dolgoročno pa prodaj, poplačaj in pojdi v najem. Žal tako pač je.

Če pa dobro razmislim...
Smo "tepeni" vedno samo tisti, ki imamo kaj lastnine (in nekateri smo morali zanjo precej delati), tisti, ki pa nimajo nič, pa prav tako preživijo, nekateri celo živijo.

- Imam malce višjo plačo kot povprečje in plačujem več za vrtec.
- ni opcije socialnih najemnin
- seveda sem lastnik avta, ki mi ga lahko vzamejo, če se peljem malce prehitro.
- na s.p. se malce zakalkuliram in že adijo stanovanje.
- v recesiji propadem in grem prosit za pomoč. Spet adijo stanovanje.
- ...

In ko tole skalkuliram, sem vedno bližje temu, da se "ločim", prepišem vse na "bivšo ženo", vzamem avto na lizing, začnem delati na črno in bom pod črto živel bolje! Jah banana republila kaj naj rečem drugega!

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.119
6.332
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
MrDaco: problem je v tem da si je tisti s 350 evri penzije za casa svojega aktivnega zivljenja ob sobotah in nedeljah postavil hiso s 400 m2, tisti z jurja penzije pa (je) uziva v neprofitnem stanovanju, ob vikendih pa v toplicah, v aktivni letih pa po eksoticnih destinacijah. In zato razmisljam da bi jaz svojih "400"m2 prodal in sel s kupnino v neprofitnega. Naj me drzava zivi od 30 leta dalje, namesto od 70.

Ma koji ste vi qurci, da vsi veste kake hiše so so ljudje postavljali. Zakaj je potrebno posploševati?? Večina moje žlahte je bila delavskega razreda, pa imajo vsi manjše hiše pa še to so po dve ali tri familije v njih. Tako da ne posplošujete na pamet.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
toliko govoro o "socialni" državi kao kako smo vsi kao zaščiteni tako delavci kot upokojenci a v realnosti smo "lulčki". zakaj bi moral vračati? dajmo sprejet zakon, v kolikor imaš stanovanje se ti zapleni proda ti pa živiš od kupnine pač dokler boš zmogel ko te pobere te pobere. tisti ki nima lastnine? jah nima pomoči stvar rešena. to bi vsi "pametnjakoviči" ploskali...

ste kdaj pomislili, da otroci živijo pri starših si uredijo stanovnaje recimo v mansardi. ker imata oba skupaj 1200€ plače, 2 otroka je komaj dovolj za iz meseca v mesec, starši pa nizke penzione, sedaj pa bože nedaj da si vzameta varstveni dodatek oz še huje, če imata državno penzijo je to sedaj "socialni prejemek" kateri se vrača... kako naj preživijo??!!?

seveda lahko biti pameten kot študentek oz s bogatimi starši...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
1.) Vračal boš samo, če boš lahko, nikogar pa ne bojo pustili crknit od lakote in mraza in nikomur ne bojo vzeli, če ne bo nič vzet ALI če bo to komu ogrozilo preživetje. Tak je zakon in ne pretiravajte, da bodo zdaj vsem po spisku vse pobrali.

Prav je, da se pomoč poplača, če se lahko, ker sem tisto pomoč plačal tudi jaz, ki bi si s SVOJIM denarjem raje zgradil npr. svoj bazen, kot pa preživljal leno/nesposobno rit.

2.) Tisti, ki imajo komaj za iz meseca v mesec so si sami krivi. Pa bi iz sebe naredili kaj več, ko je bil še čas. Ni prav, da jaz plačujem tako lenobo/nesposobnost z višjim vrtcem, brez otroških dodatkov, štipendij. Višjih davkov sploh ne bom omenjal, ker se nad tem niti ne pritožujem.

3.) Socialni prejemki se bodo (če) vračali po smrti, tako da s preživetjem ne bo težav. Potomci, če niso sposobni sebe preživeti brez dediščine, bodo pač še naprej na socialni. Jabolko očitno ne pade daleč od drevesa. Tisti, ki imajo "državno penzijo" so si tega verjetno sami krivi. Ne razumem, zakaj bi drugi plačevali za to.

4.) Nisem pameten, ker mi še nihče v življenju ni nič dal. Zato pa vsaj znam poskrbet za sebe.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
1.) Vračal boš samo, če boš lahko, nikogar pa ne bojo pustili crknit od lakote in mraza in nikomur ne bojo vzeli, če ne bo nič vzet ALI če bo to komu ogrozilo preživetje. Tak je zakon in ne pretiravajte, da bodo zdaj vsem po spisku vse pobrali.

Prav je, da se pomoč poplača, če se lahko, ker sem tisto pomoč plačal tudi jaz, ki bi si s SVOJIM denarjem raje zgradil npr. svoj bazen, kot pa preživljal leno/nesposobno rit.

2.) Tisti, ki imajo komaj za iz meseca v mesec so si sami krivi. Pa bi iz sebe naredili kaj več, ko je bil še čas. Ni prav, da jaz plačujem tako lenobo/nesposobnost z višjim vrtcem, brez otroških dodatkov, štipendij. Višjih davkov sploh ne bom omenjal, ker se nad tem niti ne pritožujem.

3.) Socialni prejemki se bodo (če) vračali po smrti, tako da s preživetjem ne bo težav. Potomci, če niso sposobni sebe preživeti brez dediščine, bodo pač še naprej na socialni. Jabolko očitno ne pade daleč od drevesa. Tisti, ki imajo "državno penzijo" so si tega verjetno sami krivi. Ne razumem, zakaj bi drugi plačevali za to.

4.) Nisem pameten, ker mi še nihče v življenju ni nič dal. Zato pa vsaj znam poskrbet za sebe.

467716-post_slo.gif

bojo mogli ljudje počasi se zavedat da so v prvi vrsti SAMI odgovorni za svoje življenje in izbire za katere se odločijo

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.980
113
40
MB
odpri podjetje, ustvari jih ... karkoli, samo pri ***** mili materni nehaj gušit
stupid-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
odpri podjetje, ustvari jih ... karkoli, samo pri ***** mili materni nehaj gušit
stupid-1.gif

Ne razumeš. To je težko. Imeti delo je pa pravica, ki ti jo mora zagotovit država, ne pa sam.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Še tole dodam:

zakaj bi mogu jaz, ki sem nekaj s svojimi žulji naredil in se odrekal 20 let, da sem prišel do lasne strehe nad glavo mogu podpirac cigote in nesposobneže, ki so raje na sociali in čakajo, kdaj jim bo država kaj dala...

Mojim dedičem bi po smrti pobral kar sem ustvaril z odrekanjem, cigotom in nesposobnežem bi pa še pogreb plačal. Pa da ne omenim, da sam ne visim cele dneve po gostilnah in se pizdim, da mi država nič ne da.....
bonk.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Brgo , ko boš ti enkrat s tistga svojga visokega stola ko ti ga je ata na račun nas naredu , dol na rit padu ....
evil.gif

...a res misliš da bodo večno paradajzarji toto deželo furali ,al ka
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
stupid-1.gif

Sure: ko odpiranje podjetij cveti. Kjer te državava pili kjer se le da.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Brgo , ko boš ti enkrat s tistga svojga visokega stola ko ti ga je ata na račun nas naredu , dol na rit padu ....
evil.gif

...a res misliš da bodo večno paradajzarji toto deželo furali ,al ka
bonk.gif

Moj ata je delavc in veš kaj je vse kar mi je naredil? Naučil me je, da moram znat poskrbet zase.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Še tole dodam:

zakaj bi mogu jaz, ki sem nekaj s svojimi žulji naredil in se odrekal 20 let, da sem prišel do lasne strehe nad glavo mogu podpirac cigote in nesposobneže, ki so raje na sociali in čakajo, kdaj jim bo država kaj dala...

Mojim dedičem bi po smrti pobral kar sem ustvaril z odrekanjem, cigotom in nesposobnežem bi pa še pogreb plačal. Pa da ne omenim, da sam ne visim cele dneve po gostilnah in se pizdim, da mi država nič ne da.....
bonk.gif
Zakaj bi dedičem država kaj pobrala, če ne boš (kot trdiš sam!) nesposobnež, ko boš raje na sociali in čakal, da ti država kaj da????
bonk.gif

Če si si sam s svojimi žulji pridobil premoženje, zakaj bi moral jaz s svojimi žulji plačevati za tvoje dediče, kateri bi uživali tvoje premoženje???
uf-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mogoče hoče povedat, da tistim, ki nimajo čisto nič, pač niti socialne ne bi dal, ker to ni pošteno
sprasujem se.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Socialna pomoč je namenjena ravno tistim, kateri nimajo nič! Da pa se tisti, kateri so si nekaj pridobili s svojimi žulji, tega za časa življenja ne bi rabili odpovedati in kljub temu ne bi životarili pa lahko dobijo socialno pomoč tudi slednji.

Pri prvih gre pač za humanitarno dejanje, pri drugih pa za posojilo, katerega sami ne bodo rabili vračati.

PS- vse skupaj se mi zdi, kot da dediči želijo prepovedati lastnikom upravljati s svojim premoženjem. Potemtakem ne smem niti prodati hiše in iti v dom starostnikov, ker potem dediči ne bodo nič podedovali?
uf-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Pri prvih gre pač za humanitarno dejanje, pri drugih pa za posojilo, katerega sami ne bodo rabili vračati.
Pri prvih moraš prištet še subvencijo stanarine , tudi tistim ki imajo vikende v biši yugovini , .....
Naši se množično odpovedujejo prejemkom , drugi jih še bolj množično prejemajo ....
.....a je sploh komu jasno da se dogaja ekonomski genocid nad Slovenci ?
jezen.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.520
791
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Po novem da CSD plombo-zaznamek na premoženje upravičenca da pomoči(če ga kaj ima). Kdor ni prepisal pred novim zakonom je zamudil vlak.

CSD to lahko naredi sele, ko nekdo zaprosi za tako pomoc... Kar vsem po vrsti ne more dati plombe na premozenje ...