Torej.
Nesreča se je zgodila pred dvema mesecema. Voznik motorja se je v ovinku na križišču naslonil oz. "padel" na moje vozilo ter nato zbežal s kraja prometne nesreče. Na avtu se pozna utrdina v plehu in počen žmigavc. Na srečo sem uspel videt njegovo tablico in vse prijavil policiji. Policja je vse poslikala in popisala. Da skrajšamo...Policijski zapisnik sem nesu na Trigalv, kjer so spet vse izpolnili, cenilec poslikal.itd. Par dni nazaj dobim pošto s Triglava, kjer piše da ne pač ne morejo obsodit voznika motorja ker v policijskem zapisniku nič ne piše da je on kriv. Danes so nam ga dali v pogled in piše da so pogledali motor in da ni nikjer utolčen razen ročk, katere pa smatrajo da so itak vedno poškodovane pri motorjih.
Skratka, dobesedno pišejo besedne zveze, storilec ni znan, in zato temelj o krivdi ni znan.
Skratka, ostal naj bi brez oškodnine oz. popravila in z razbitim avtom. Vendar ne bo tako. Verjetno je policija šla k povročitelju domov čez 2-3 dni tako da je imel čas za zamlejavo dela, pravtako padec n avto ni bil tako močen, da se mora poznat na motorju.
Zdi se mi bolano, da se lahko to dogaja v naši državi. Povzročitelj zbeži, videl sem tablico, imel sem dve priči in se dogaja to.
Danes sem napisal pritožbo zoper zavrnitev odšk. zahtevka ter v njenj zahteval soočenje z zastopnikom in zavarovancem-povrožiteljem. Bomo vidli kaj mi bodo odgovorili.
Aja, voznik je podal izjavo da se ne spomne da bi koga ruknil, policija pravi da je motor cel in ni znakov poškodb.
Kakšno moč imam jaz glede na to da je tip zbežal, čeprav mu verjetno tega ne morejo dokazati in da imam dve priči v avtu poleg mene?
Če ne bo spet nič iz tega, sem/smo pripravljeni k tožbi. Svoj prav moram dokazat, pravtako popravit lastnikov avto. (jaz sem vozil)
Pa kot pravijo bratje Srbi. Ima Boga tudi za njega.
Lp