Po kateri poti in kdaj na Pag

demokedes

Pripravnik
23. apr 2009
119
0
16
V soboto se imamo namen z manjhnim otrokom odpravit na Pag. V soboto bo verjetno kar precej ljudi na cesti. Kdaj in pa po kateri poti mi svetujete, da grem? Rad bi se kar se da ognil gužvi.
Hvala in lp

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Kot prvo napiši od kje štartaš.

Kot drugo pozabi, da se boš ognil gužvi. Mogoče boš samo skrajšal čas poti, če štartaš sredi noči.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.754
5.908
113
Saj sta samo 2 poti. Ena je pri Žuti lokvi dol iz avtoceste, pa ti ostane še 100km regionalke, ali pa okoli preko Sv. Roka, nato pa izhod Posedarje. Pag je dolg, nisi pa povedal kater kraj obiskuješ. Če je na spodnjem delu otoka, potm nimaš kaj razmišljat. Če pa si na zgornjem delu, je lahko razlika med eno in drugo potjo 90km. Časovno pa si tam-tam. Če pa si iz Lublane, potem pa itak imaš samo eno možnost.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Na magistralo lahko prideš tudi preko Ilirske Bistrice in Reke.
Poem imaš pa še dve varianti čez Delnice: preko Babnega polja
bonk.gif
in pa preko Kočevja.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.738
113
Ne glede na pot, bi jaz startal tako, da bi bil na cilju vsaj uro do 40 min. pred startom prvega trajekta.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.541
1.137
113
Ponoči ne bo nobene gužve. Plan prihoda se naredi ob 7-ih zjutraj na trajekt in je to to. Ne bo vroče, tamali pa se bo ravno zbudil.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz sem ponavadi sel po AC do Postojne, pa potem proti Ilirski Bistrici (cez Knezak)... cez Rupo... mimo Reke potem pa sledis tablam za Rab, Pag,... Tam nekje pri Krku je konec AC in potem nadaljujes po jadranski magistrali ob morju skozi Senj in do odcepa za Trajekt, ki pluje na Pag ... Sli smo ponavadi okoli petih zjutraj... Vcasih tudi ze malo orej, ko se ni bilo AC mimo Reke... aja... Start je bil v okolici LJ, cilj pa ponavadi Novalja ali okolica (Gajac)...

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Jaz vedno grem po avtocesti do Posedarjev , na most ( tam ima lastnik dobro travarico) in na Pag. Cenovno se bolj splača, kot na trajekt, kjer si vezan na morebitno kolono. Je pa res, da z majnim otrokom moraš premislit in izbrati najboljšo možnost. V tvojem primeru bi verjertno izbral avtocesta do Gospiča preko Velebita in se spustiš do Prizne na trajekt. Pa zgodaj ponoči.
Srečno pot in lep dopust
Ko prispete na izbrano destinacijo pa
nahrung002.gif

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Jaz ti svetujem da k hrčkom ne hodiš.

Nekaj bedakov se najde vsepovsod. Pri Hrvatih in pri Slovencih in težave imaš lahko psepovsod.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
ksz
izkušnje izpred dveh tednov: v soboto ob pol šestih štart iz LJ, če postojno, ilirsko, po AC mimo reke do krka, nato še dobrih 100km po jadranski magistrali do trajekta. vozili smo dokaj počasi, nekaj zaradi gostega prometa, nekaj pa zaradi otrok, da jim ni bilo slabo. do prizne smo prišli okoli pol desetih, potem še dobro uro čakali na trajekt. na pag smo prišli okoli enajstih, pol dvanajstih. drugo leto bomo verjetno štartali še kako uro prej.
na trajektu je bilo že nekaj ljudi rdečih, ker jih je opeklo, ko so čakali na trajekt
smile-1.gif

pripravi se tudi na pomivalce šip, zdaj jih je bilo že pet skupin po dva. če jim nočeš plačati, pojdi ven iz avta in se postavi k sosednjemu avtu. praznih avtov se namreč ne dotikajo.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jaz sem se nazrl jajcanja po jadranski magistrali, bruharij na Knezaku in cakanja za trajekt, tako da sem presaltal na avtocesto. V Domzalah sem 1km stran od AC in gremz nje sele v Posedarjih. Za hrvaske AC imam ENC, tako da tudi cez njihove cestnine sibam, njihova AC je hitra in kvalitetna, od Posedarjev gor je pa tudi lep asfalt in vecino naravnost cesta. Do Novalje pridemo v 4 urah in pol, voznja je pa milina.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
se ti splača delat ovinek čez ZG?

jaz edino tuhtam al it na Nm - Metlika al Žužemberk - Črnomelj - Vinica in potem avtoban do dol.

sass

Guru
1. sep 2007
5.214
851
113
to je tudi opcija, ja. dejansko ko dobiš otroke, začneš dodatno cenit vožnjo po AC
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
se ti splača delat ovinek čez ZG?

jaz edino tuhtam al it na Nm - Metlika al Žužemberk - Črnomelj - Vinica in potem avtoban do dol.

Se mi. Vredno dodatne kilometrine. Ni šans, da vozim po kakšnih lokalnih cestah z ovinki, vožnjo za tovornjaki in omejitvami 50km/h v naseljih, pa še kakšna srna ti skoči na cesto. Ko smo šli konec junija preko Ilirske bistrice zvečer, sem na cesti od Postojne pa do Jelšan doživel tri srne na cesti.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
to je tudi opcija, ja. dejansko ko dobiš otroke, začneš dodatno cenit vožnjo po AC
smile-1.gif

zmaga.gif

Dam z veseljem cca. 10-15 EUR več in imam 470km vožnje, od tega 90% na tempomatu, kot pa tistih 270km kilometrov vožnje po ovinkih, uničenih cestah (na slovenski strani v glavnem), stalnemu pospeševanju in zaviranju, ko prideš v naselje, pa spremembah hitrosti na riješki obvoznici, pa stalnemu pospeševanju in zaviranju na jadranski magistrali, ko moraš na priključkih vsake stranske ceste upočasniti na 60km/h.

Sej ne rečem, razgled je lep, ko se voziš mimo otokov, ampak ni je čez AC. Vožnja je hitra, enakomerna in veliko bolj varna. Kaj delajo lokalci po jadranski magistrali - ne moreš verjeti, dokler ne vidiš. V glavnem registracije RI, GS in ZG zmagajo. Če pa nabašeš na kolono s tovornjakom ali avtodomom na začetku kolone, potem si pa itak oplel.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz grem vedno preko mosta, kje se mi da čakat na vrsto na trajekt in ga potem še mastno plačevat... Pag pa tudi ni Madagaskar, da bi se vozil nevemkak dolgo. Do Paga pa od Karlovca naprej po navadni cesti, pa vedno ob ''čudnem času'', recimo v nedeljo dopoldan tja, pa se vozim skoraj sam.

Po jadranski magistrali pa nikakor, ni vredno živcev, življenja... Mi štajerci tak ne pridemo na njo, ampak tudi če bi bil iz LJ, Gorenjske... bi šel do Karlovca po AC in potem dalje mimo plitvic,

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
smile-1.gif

zmaga.gif

Dam z veseljem cca. 10-15 EUR več in imam 470km vožnje, od tega 90% na tempomatu, kot pa tistih 270km kilometrov vožnje po ovinkih, uničenih cestah (na slovenski strani v glavnem), stalnemu pospeševanju in zaviranju, ko prideš v naselje, pa spremembah hitrosti na riješki obvoznici, pa stalnemu pospeševanju in zaviranju na jadranski magistrali, ko moraš na priključkih vsake stranske ceste upočasniti na 60km/h.

Sej ne rečem, razgled je lep, ko se voziš mimo otokov, ampak ni je čez AC. Vožnja je hitra, enakomerna in veliko bolj varna. Kaj delajo lokalci po jadranski magistrali - ne moreš verjeti, dokler ne vidiš. V glavnem registracije RI, GS in ZG zmagajo. Če pa nabašeš na kolono s tovornjakom ali avtodomom na začetku kolone, potem si pa itak oplel.

Pred parimi leti sem kalkuliral in izračunal, da je ceneje po AC, kot trajekt.