Pluženje cestišča

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

Zanima me ali mora to priskrbeti občina ali lastnik. Lastnik hiše ima 1 km cestišča, pot ni njegova so trije lastniki ima pa služnostno pot. Ali mora občina cestišče splužit ali lastnik.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
1km cestišča? Kakšnga? Unga, s črtami na cesti? Pol je to državna cesta (mora občina poskrbet, da je splužen). Če je dovoz do hiš(e), je pa najbolš na dars-u povprašat. Al pa če veš: če je občina (so)financirala asfaltiranje ceste, pol je to občinska cesta (oz. last države).
Če je lastnik asfaltiral na lastne stroške, je pa drugo...

rajhenburger

Pripravnik
4. jan 2008
95
0
6
Kaj kurca se ne morte sami zment? Nimaš traktorja in deske? Oni trije pa naj ti dajo vsak po 10€ -več kurilca itaq ne boš pokuril.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
mene je zmotilo samo to da so pluzne sluzbe vozile z dvignjemi plugi, ces ni treba, pa 10 cm na cesti :S kot da bi bilo tezko pac spuro vlect ce se ze nekam pelje.. pac bantu drzava.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Vprašaj na Direkcijo RS za ceste.

Direkcija za ceste (oz CP v okoliših) skrbijo za ceste v državni lasti, za občinske ceste skrbi občina (oz pogodbeniki) za vse ostalo izven te kategorije (privat poti, gozdne este, ..) skrbi pa vsak sam.

Tko da najprej povprašat kakšne kategorije je cesta ...

B81

22. jul 2007
36.941
10.505
113
Pa saj po makadamu tudi gre....zadaj pa daš trosilec za umetno, pa pesek not, pa lepo po malem...

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kaj ste eni
stupid-1.gif

Sprašujem nekaj drugega vi pa o nekih trosilcih

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Živjo

Zanima me ali mora to priskrbeti občina ali lastnik. Lastnik hiše ima 1 km cestišča, pot ni njegova so trije lastniki ima pa služnostno pot. Ali mora občina cestišče splužit ali lastnik.

Žal morate za to poskrbet sami. Občina poskrbi le za občinske ceste. In ker je ta o kateri govoriš privatna ne bo šlo_Ok če poznaš župaja....samo to je že druga zgodba.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
..Če je dovoz do hiš(e), je pa najbolš na dars-u povprašat.
aplauz.gif

Drugače pa, na takšni poti itak ne bodo plužili, ker cesta ni v pristojnosti občine, države,..... Sej, našli bi se celo kontra pametnjakoviči, češ, kaj mi ta 'orje' dovozno pot, če je ta 'moja last'
bonk.gif

@trust. Dej naroči na dom ene 10 pizz in obljubi mastno napitnino. Ni
evil.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
..Če je dovoz do hiš(e), je pa najbolš na dars-u povprašat.
aplauz.gif

Drugače pa, na takšni poti itak ne bodo plužili, ker cesta ni v pristojnosti občine, države,..... Sej, našli bi se celo kontra pametnjakoviči, češ, kaj mi ta 'orje' dovozno pot, če je ta 'moja last'
bonk.gif

@trust. Dej naroči na dom ene 10 pizz in obljubi mastno napitnino. Ni
evil.gif

pizza bljek

HP_MAN

Zelenc'
14. jan 2009
9
0
1
vzamnte lopate v roke pa gasa pobje al pa nek motokultivator pa desko odspret al pa viličarja pa paleto na vilce pa gasa vse se da al pa če ma kdo kakiga terenca pa samo razvozi cestišče pole pa že gre ko so enkrat tiri nareti