Pleskavica

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
ve kdo za kak skrivni recept kako zaæiniti meso za pleskavico da je dobro meso.(meki, hoodi,...)
Samo govedina verjetno(govedina+?), kaj pa začimbe(dodatki)?
grims-1.gif


beef-burger.jpg
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
goveje meso+jagnjetina+loj?

Ali pa teletina namesto jagnjetine in malo jagnječjega loja. Kosi mesa pa vrat, plečka in flam. Od začimb sol 2% na skupno težo mesa, u nulo zmiksana bela čebula z malo vode in fino zdrobljena aleva paprika. Meso v kosih prvi dan nasolit. Pustit v hladilniku čez noč. Drug dan naj se dvakrat zmelje. Potem naj še odstoji nekaj ur v hladilniku preden se dodaja čebulo in papriko. Pleskavica naj odstoji na sobni temperaturi preden gre na žar, ki mora bit enakomeren ampak bolj švoh, da se meso ne zapeka. Spečeš do pink črtice čisto v sredini.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Jaz plece (ce ni, pa stegno) in flam, samo govedina. Solim minimalno ali nic. Pecem na visji temperaturi, ker imam rad zunaj dobro zapeceno, noter komaj toplo. Ne cisto black and blue varianta, ampak blizu ... Pa malo kajenskega popra v maso, cebule sploh ne.

Probat je treba, kaj je komu dobro, vazno je le, da ima meso primeren % mascobe in da se ga ne stiska prevec v "plesko".
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Js vzamem ponavad kar mleto mešano, stisnem na hitro v plesko in malo posolim, vse skup popečem potem še popopram. Je pa res da jem pleske samo v hamburgerju oz v kruhu. Če delam "samostojno" jed potem so vedno čevapi in ne pleskavice.
 

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
sej mi paše, tudi obozujemo janjca, samo se težko dobi v trgovinah, razen Leclercu.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Zarad okusa in tistga mhkega občutka po ustih....zato tud nikol ne sme bit zapečena, pa mrzla se ne je.....zato se odojk je mrzel in janjc ali tele ne.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ej sej tega loja ni ne vem kok....oz. s pravim kosom mesa (npr. vrat in flam) pride že dovolj le tega v mešanico. Večinoma je to finishing touch pravih “majstora“, predvsem se dodaja jagnječji loj, tud mal zarad okusa.
 

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
enkrat sem pri enem šipcu vidla da ima pleske in čevape naložene v hladilniku in to plavajo v neki župci....ve mogoče kdo kaj več povedat o tej magični "župci"....ker čevapi so potem spečeni bli TOP in sočniiiii.
Sem ga vprašala kaj je to...se je pa baraba sam nasmejal
wink-1.gif
 

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
surovi so bili naloženi v une velike gostinjske posode in zaliti da je kar plavalo
smile-1.gif

to sem vidla pr unmu šipcu nasproti SŽ(uprave) v centru.
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ajej......tole pa prvič slišm. Mogoče je biu samo olje - pa še to ne vem za kva(da se ne bi pokvarl, v tem primeru ma zihr vse sveže....LOL)