Planica 2023

kemb

Majstr
7. okt 2018
803
818
93

Razlaga...vse na enem mestu.

Lp

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Zakaj bi se sploh kdo odločil, da bi zaradi prireditve v Planici spal na Bledu ali celo v Bohinju? Se mi zdi potem Kranj ali celo Ljubljana boljša možnost. če se išče v Sloveniji. Sicer že par let nisem bil, ampak Bled ima kaotičen promet za znoret in ne za odpočit. Res je, da je treba potrpeti samo par km. V hotelu sem tam sicer bil, ko je bila nazadnje NT konferenca, deset let nazaj. Mislim, da je bila takrat potrebna sreča, da si lahko parkiral na parkirišču hotela. Res pa je, da je tak dogodek hotele lepo napolnil.
Če hočeš veliko gledalcev, moraš dobiti ljudi, ki pridejo skupinsko. Denimo razna društva z avtobusi. Take stvari se težko organizirajo iz danes na jutri. Pred meseci je prišla ven cena vstopnic, ki so bile 200 € + na osebo. Nima veze, kaj si zato dobil, take cene niso omogočale, da se nekdo v kakem gasilskem društvu sploh pomisli, dajmo najeti avtobus, se nas bo s sorodniki, kolegi že nabralo 45 - 50. Sedaj lahko s scenami kart naredijo, karkoli želijo, ker so rok že zamudili.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113

Razlaga...vse na enem mestu.

Lp
Še kar ne razumejo.
Dajte jih na to temo opozorit. :)

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
mene žal zimski športi ne prepričajo, da bi šel zmrzovat. Bil 2 na poletih, bom šel še ene 2x zaradi otrok. Tudi biatolon bom šel še gledat. Je dinamično in zanimovi. Teki, razen šprintov, so pa dolgočasni..... Pa še nisem prišel do cen.... Cene pripravljene za obiske tujih držav, ki se pa jih ni... Nismo na severu, kjer tekačijo v službo in imajo 3x,4x povprečne plače...
Če bi bili naši v vrhu s skoki in da bi imeli favorite za šprint, bi bilo pomoje ene 20% več slovencev gor.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Današnja ekipna tekma je pokazala, da sanje organizatorjev, da bodo prišle gledat elite in da je treba naval plebejcev ustaviti s "primerno" ceno, niso imele osnove.
Treba je tudi vedeti, da v tujini hodi folk gledati teke. Skoki in kombinacija so samo malo za zraven.
Slovenski alkoholni praznik pa bo čez nekaj tednov :evil:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Na koncu se bo obsodilo Lampicevo, eden pač mora biti kriv. Pa da sosedu krava crkne.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Iz članka, ki ga je prilepi kemb, je razumeti, da so organizatorji že na začetku računali, da slovenskih navijačev ne rabijo. Ampak mogoče (oziroma očitno) so se ušteli. Domači trg je v večini poslov zlata vreden trg. Od njega preživiš, tuji pa je za jagodo na vrhu smetane.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in Samo Svoj

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Treba je tudi vedeti, da v tujini hodi folk gledati teke. Skoki in kombinacija so samo malo za zraven.
Slovenski alkoholni praznik pa bo čez nekaj tednov :evil:

Organizatorji pravijo, da v Slovenijo niso prišli gledat tekov na svetovnem prvenstvu. Zakaj ne, če je bilo vse optimalno speljano?
V Planici sem menda bil dvakrat, jaz takrat neke hude pijanščine nisem videl, oziroma mi ni ostala v spominu. Je pa mi ostalo v spominu, da je bil odhod iz prizorišča precej kaotičen in smo nekaj ur čakali na avtobusu, preden smo prišli na vrsto, da se vključimo na cesto. Zaradi tega niti ne pomislim, da bi na kako zanimivo tekmo šel z lastnim prevozom. Če ne vozim, me pač manj moti, da bi nek odsek nekajkrat prej prišel peš kot z vozilom.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Kdaj so objavili te znižane cene? Ko sem šel nazadnje v Planico na polete, smo imeli poln bus, rezervirano večerjo po poti in karte en mesec prej.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.242
2.518
113
Zadnje dni se pojavljajo na RTV "nagradne igre" sponzorjev SP Planica23, kjer podarijo ENO ali DVE karti za obisk v sredo ali četrtek - :bonk:

Idioti - vsak dan bi jih morali razdelit 2-3000 željnim prit na tekme! Saj bodo pol nekaj jedli pa pili tam.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Lahko bi kakšno drugo športno infrastrukturo postavili, ki bi nucala kaj več kot 500 skakalcem (+- vsi registrirani v Sloveniji) in 1000 tekačem.
Ok, potem gradimo samo še fucbal igrišča, ampak osvetljen fucbal plac z umetno travo že ima vsaka vas z več kot dvema prebivalcema. In Planica tudi (čeprav ni vas in čeprav nima dveh prebivalcev). Kaj torej? Rokometno dvorano? Ko je bila Planica podrtija vam tudi ni bilo prav. Planica je še vse kaj drugega kot tri skakalne tekme na leto. CŠOD in hotel sta polno zasedena celo leto, tudi in predvsem ko ni snega. Ampak, če ni na tv, potem ne obstaja.

Glede obiska, napaka številka ena je bilo prelaganje počitnic. Torej, vsem družinam so sporočili da prvo je svetovno, potem pa lahko pridete še vi. Zapravit denar, gledat tudi če ne.

Ko so gradili velodrom v Češči vasi je bilo enako. Da za eno mladinsko svetovno prvenstvo na velodromu (tekmovalcev na velodromu je bilo v sloveniji takrat za prste mizarjeve roke) gradijo objekt v vrednosti xx mio je bilo naravnost noro. Ampak nekje je treba začeti, trajalo je 20 let, da je objekt zadnja leta polno zaseden.

O politiki v povezavi s športom raje ne bom. Od kanglerjeve univerzijade dalje drugo kot pozitivna presenečenja ni več možno.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in MrDaco
2. jul 2020
5.107
6.660
113
Še enkrat ko izgubo plača nekdo drug je pač tko kot je....

Pametuje pa lahko vsak.

Verjetno je nekdo preračunal koliko naj bi bile karte in koliko naj bi bilo obiska. Sendvič burgerje po 10€ se je prodajalo že pred covidom. Tudi se ve, kateri športi so bolj atraktivni in kateri ne. Izgube se bo štelo na koncu.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.061
4.258
113
Pametuje pa lahko vsak.

Verjetno je nekdo preračunal koliko naj bi bile karte in koliko naj bi bilo obiska. Sendvič burgerje po 10€ se je prodajalo že pred covidom. Tudi se ve, kateri športi so bolj atraktivni in kateri ne. Izgube se bo štelo na koncu.
Kako pametuje, sej so napovedal pričakovano od 100-150K obiska...
Če so se za toliko uštel, pol ne rabiš bit pameten da bo zguba enormna.

Izgube se bo štelo na koncu.
A bejž Sherlock?
No tega pa nism vedu... svašta..

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in Samo Svoj