Placa

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na dopustu je notebook in WiFi obvezen pripomoček
crazy1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
sedaj je situacija težka, varčuje se na vsakem koraku na vseh segmentih. IT je pač tudi podvržen temu, enako kot gradbeni sektor s neurgentnimi investicijami. in žalostno je da se "špara" na ljudeh. je pa tkao, da odkar je ogromno podjetij doživelo stečaj je tudi kadra dovolj. zato se vsi zavedajo da kar pojdi bo pa nekdo drug uletel hitro.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Citat:
Uporabnik asko pravi:
crazy1.gif

Ko bi sebe bral
crazy1.gif
Včasih sem najraje kampiral kje bogu za hrbtom, sedaj moram biti nonstop dosegljiv telefon in internet,...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ciničen odgovor za ciničnega direktorja:
Naslednja dva tedna koristim odvečne ure.

Bo to kar dovolj, zaenkrat
smile-1.gif

Ne res, če najaviš kak teden ali dva naprej da boš koristil te ure, ni vrag da ne bi mogli organizirati dela.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.680
2.416
113
Pomurje
ja, kar na križ nabijte direktorja.

To me spominja na oni vic, ko se 4 pari(moški+ženska) je.bejo v temi, pa reče ded, dajmo se malo organizirat, jaz že drugič vlečem.

Jaz sem še vedno prišel do dopusta, le s sodelavci se je treba zmenit.

Silvio

Pripravnik
11. okt 2007
689
1
16
Citat:
Uporabnik asko pravi:
crazy1.gif

Od leta 2005 naberem cca 2 (3max) prosta dneva na leto, pa še to ponavadi zaradi zdravstvenih težav, seveda s kompom in telefonom blizu... zamenjava?
crazy1.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
shocked-1.gif

Pa kaj to delate, da ste tako nepogrešljivi? Ali se ne morete z nekom zmeniti, da vas nadomešča vsaj tistih par dni dopusta?

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Jaz jih razumem. Nimam sicer takšnih težav, da si ne bi mogel vzeti nekaj prostih dni ampak vseeno. Težava je verjetno v podjetjih, ki so ravno dovolj velika, da imajo "precej" veliko infrastrukturo ampak ne dovolj veliko za dva ali več zaposlenih. Potem pa je resnično eden "deklica" za več področij.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Točno tako je pri nas. Si si vzamem kak dan, pa tudi dopust (no imam še 20 dni lanskega), vendar je obvezna oprema notebook in WiFi.

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
KSZ
Očitno nas ni tako malo v istem zosu, malo tolažbe je, čeprav bolj slabe
crazy1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
Jaz jih razumem. Nimam sicer takšnih težav, da si ne bi mogel vzeti nekaj prostih dni ampak vseeno. Težava je verjetno v podjetjih, ki so ravno dovolj velika, da imajo "precej" veliko infrastrukturo ampak ne dovolj veliko za dva ali več zaposlenih. Potem pa je resnično eden "deklica" za več področij.

Firma, 15 zaposlenih, ti delaš to, ti to, ti to, oni pa to. Vsak ma svoje delo, neko "normo" za 8 ur, oz koliko v 8mih se da napravit,
in čemu zaposlovat še nekoga, in se delat 1800 stroška, nakoncu pa nebo za oba dovolj dela in se bota bincala v rit od dolgčasa.
In valda ko nekdo gre, nemoreš ostalim dvignit "norme" za 8 ur. Lahko jim podaljšaš za 9-10 ur, ampak to se plača (naj bi se)
oz. problem II; Joža gre na dopust, franci pa nemore delat svojega dela, polek tega pa še Jožetovega obenem, in kaj ti pomaga
če bi on 2 uri ostal dlje, če pa po 15uri utihnejo vsi telefoni, maili in vse firme s katerimi se posluje se zaprejo, on pa se bi moral
javljat na telefon že ob osmih, obenem pa še na svojega, po možnosti kje na terenu.

Pri nas je tudi težava z dopusti, sedaj v zimi ni problema, dobiš dva, tri če je potrebno tedne fraj, samo spomladi ko se gre zares,
pa do konc poletja recimo, pa je težka in so ti dopusti grd strošek firmi, ker manjka glava ki bi delala in urejala da se denar priliva,
ostali so prezasipani s svojim delom, novega uvajat pa je predrago, težko najt (ti boš pa samo dopuste flikal), in se pač potrpi.

Logično pa da bi vsi radi šli na morje poleti, pozimi pa na skijanje ne ravno, ker to itak delamo nonstop v prostem času, ker mamo
hribček že s pogledom skoz okno.

In znam si predstavljat težavo ene manjše tiskarne, recimo expedit ima dva zaposlena, en gre na dopust drugi dela ko mutec,
pa še čistilka pride za kako uro pomagat, knjigoveznica ima tri glave, z eno manj, avtomacko delajo 33% manj, 25 če so ultra
delovni, in expedit ne folga vseeno ne, ker ima 50% manj delovne sile, dobiva pa za 25% več dela. In pol imamo enega tiskarja
na offsetu, enega na sitotisku, in sitotisk gre na dopust, offsetu sicer je jasno kaj se dela, ampak ma svoje delo, pa še delo
ki ga obvladuje bolj tak-tak.

In kaj če firma naredit? Najet tskarja za 14 dni? Ja sej ga dobiš, samo te vdari 500e, 800 če so nočne v špilu. V računovodstvu
gre to recimo malo lažje računovodstvo ma glavnega, manj glavnega in modela za kompenzacije, ti trije se komot pokrijejo med sabo,
komerciala isto, pač ena dviguje telefon še za drugo, pauze gredo iz 30 na 2x5min in to je to. In uprava se lažje pofiša med sabo,
delavci pa ne toliko.

Jaz sem v stroki kjer so "delavci" glavni mlin, in nobenemu z uprave ne pade na pamet da bi se šli kakšne šahovske igre,
niti nemoremo ker je direktor neposredno med delavci, tako da je z dopusti po regeljcih, ampak pri nas tut dve glavi pogrešamo brez
problema, malo je gužve, gre pa komot.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik tis pravi:
In kje je vprašanje?

To je izredno slaba poslovna praksa, ki je pogosta v IT in ostalih storitvenih podjetjih. Ni pa zakonito a je pogosto, daj se zaposleni vedno najdejo v dilemi. Jaz sem pred ene 8 leti eni taki službi rekel adijo, čeprav je bilo tam celo bolje (nadure so se plačevale, nagrade so bile kar lepe) a niso bili sposobni zagotoviti normalnega delovnega ritma.

Odločitev je na koncu tvoja oz. vaša...

Ni glih odločitev, jaz pač nimam druge boljše možnosti. Sicer pa mi ne režejo nedur na 0 ampak jih pustijo 16 vsak mesec, ostalo pa si pač šenkal, poleg vseh intervencij in asistencah preko remote tehnologij.
Mene sicer bolj pojezi to, da ko sem že spakiran in grem domov, se odkucam na špicinem terminalu, potem pa uleti kdo s "saaaaam še tooooole........ pliiiiiiiiiz" in pol pričakuje da se bom še par ur s tistim dajal. In seveda se jst butl ker pač kdo pa se bo če se ne bom jaz...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.118
6.330
113
Vidim da imajo vsi probleme s preobremenitvijo. Samo zaka, če že razmišljaš o odpovedi najprej ne pokličeš inšpekcije. Sem pa tudi jaz delal na eni večji IT firmi na štajerskem in je bila ena redkih kjer se za nadure ni kompliciralo. Le obrazložitev si moral napisat, kje, zakaj in po katerem delavnem nalogu si delal. Če pa si kdaj pol ure dlje ostal v službi, pa je vsak razumel, da drug dan greš pol ure prej domov.
Kar se pa tistih tiskarjev tiče, pa tui vidim da nikjer ni problem v tajništvu imet tri pičke, ki pridno lezejo direktorju v rit. Problem pa je v proizvodnji ali pri delavcih zaposlit enega ki bi pokrival dopuste. Dober šef ali direktor mora računat, da je danes še vedno dopust ena temeljna pravica delavca.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
MrDaco pri delu na terenu je to eno, mnogi pa smo taki, da imamo večino teh nadur narejenih na sedežu podjetja. K sreči jaz nimam težav z zaupanjem nadrejenih.