Sicer offtopic a vendar... Jaz imam precej podobno situacijo in opažam, da nas je ogromno ki delamo v ITju v podobnem položaju. MAili prihajajo ob vseh mogočih urah, dostikrat okoli 10h zvečer in to od običajnih "hlapcev" in ne lastnikov podjetij, ki so za takšne stvari pač nekoliko drugače motivirani. Enostavno je lažje ljudi izčrpavat kot pa nekoga drugega vprežti za to delo.
V mojem primeru smo trenutno dogovorjeni za mesečni pavšal, za katerega preko S.P.-ja izstavljam račune. In to je neglede na to ali delam na dan 8 ali 14h. Outsourceing is a bitch. Načeloma smo se predlani takle čas dogovarjali, da ko naš nekdajnji direktor razvoja odide jaz prevzamem njegovo mesto in vseskupaj bi se mi finančno tudi konkretno poznalo. No mesto sem potem lani poleti res pevzel, finančna situacija pa se od takrat dalje ni nič spremenila, pravzaprav se je celo poslabšala. Pa si rečeš ok, časi so takšni kot so, lahko smo samo srečni, da imamo delo. Ampak po drugi strani sm si pa rekel - če do 10.6. (ko bo minilo točno eno leto odkar je direktor razvoja odšel) ne dobim povišanja tega mojega pavšala bom rekel nadrejenim: "Moja naloga je, da vam stvari vodim in razvijam. Vaša naloga pa je, da sem za to pravično kompenziran. Tega pač ni bilo in zato odhajam." Službo bomo že dobili, saj smo vendar IT.