pixmania.si jutri ugasne

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Sem dobil danes mail, da se pixmania.si jutri poslavlja. Skoda, sem opravil kar nekaj izredno ugodnih nakupov.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Saj, zato so pa propadli...
crazy1.gif

Ne morš furat ugodnih nakupov, čeravno nimaš šleper ukradene robe...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj se da/bo dalo na kakšni 'tuji' kupit, na enih lahko izbereš Slovenijo, na drugih ne. Sem že kupil par stvari iz ene druge (francoske mogoče?), pa so bile precej majhne poštnine.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pixmania je originalno francoska. Cene so lahko imeli dobre, ker so poslovali po celi EU. Tudi na ebayu imajo svoj shop. Ocitno se jim ne izplaca dodatno vzdrzevati slovenske strani.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ugasne samo .si - itak je bilo bolj na pol prevedeno. Verjetno bodo tudi ukinili slovenski TRR, tako da bo treba nakazovat v tujino, kar pa v evroconi ni neka znanost. Sam sicer najraje kar paypal uporabljam.
Mi je pa Pixmania vedno prva stran, na katero pogledam

mistique

Guru
16. jun 2009
14.173
1.961
113
Emona / Carnium
Jaz sem razumel, da ukinjajo stran in s tem tudi dostavo v Slovenijo. Torej, na Pixmania Slovenci ne moremo več kupovati, saj na drugih lokalnih straneh ne moremo odpreti slovenskega računa. Sem prav razumel?

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No očitno jim je tudi marketing kar močno šepal, ker relativno veliko preko spleta kupujem (Slo, EU in tudi HK) in prvič slišim za tole stran na dan ko se ugaša
rolleyes-1.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Če bi vsaj malo uporabljal npr. ceneje.si, bi hitro videl, da so bili skoraj povsod najcenejsi ponudnik. Vsaj jaz sem tako naletel na njih in nato kupil vse kar sem kupoval prek spleta in ni bilo ebay/amazon.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Sicer imajo svoje shope tudi na ebay.co.uk in .fr (morda še kje), vendar brez dostave v Slovenijo.

Pixmania.si pa je imela smešno nizko poštnino, npr. 15 EUR za komplet hišni kino + 5.1 zvočnike ali 3 EUR za WD TV Live. Ceneje kot lokalne poštne pošiljke.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.997
113
Če malo pogledaš po njihovih evropskih podružnicah kot je bila slovenska vidiš da so v bistvu večinoma ugasnile. Ostale so samo največje zahodnoevropske države + Poljska (pa brez Avstrije in Švice).

Unser Team hat mit der Unterstützung Ihrer Lieferantenpartner Ihre Versprechen immer gehalten, um Sie zufrieden zu stellen. Jedoch zwingen uns die schwierigen Märkte, in denen wir tätig sind, unsere Ziele neu zu stecken: Wir haben uns dazu entschlossen, unsere Aktivität zu fokussieren und werden demzufolge unsere Internetseite in Österreich schließen.

Náš tím, s pomocou našich partnerských dodávateµov sa vždy snažil čo najlepšie plni» tieto ciele. Bohužiaµ. súčasná náročná trhová situácia nás núti zmeni» naše pôvodné ambície: rozhodli sme sa zúži» pôsobisko našich aktivít a z tohto dôvodu zatvori» naše stránky na Slovensku.

Náš tým s pomocí našich partnerských dodavatelù se snažil dodržovat své sliby, aby zajistil Vaši spokojenost. Pøesto problematické trhy, na kterých pùsobíme, nás donutily pøehodnotit naše ambice: rozhodli jsme se pøezkoumat naše aktivity a zavøít naše [české] stránky.

Unser Team hat mit der Unterstützung Ihrer Lieferantenpartner Ihre Versprechen immer gehalten, um Sie zufrieden zu stellen. Jedoch zwingen uns die schwierigen Märkte, in denen wir tätig sind, unsere Ziele neu zu stecken: Wir haben uns dazu entschlossen, unsere Aktivität zu fokussieren und werden demzufolge unsere Internetseite in der Schweiz schließen.

Csapatunk és a szállító partnerek mindvégig igyekeztek a vásárlók elvárásainak megfelelni. A jelenlegi piaci nehézségek azonban üzleti terveink átgondolására, tevékenységeink szûkítésére és ennek következtében magyarországi honlapunk bezárására kényszerítettek bennünket.

Along with our suppliers, we at Pixmania have always endeavored to ensure our customers are 100% satisfied with our services. However, today's difficult economic climate has had a huge impact on our market, forcing us to reconsider our business activities. We have therefore decided to close down our internet site in [Latvia].

Along with our suppliers, we at Pixmania have always endeavored to ensure our customers are 100% satisfied with our services. However, today's difficult economic climate has had a huge impact on our market, forcing us to reconsider our business activities. We have therefore decided to close down our internet site in [Estonia].

Η ομάδα μας, με τη βοήθεια των συνεργατών προμηθευτών μας, έκαναν, για τη δική σας ικανοποίηση, όλες αυτές τις υποσχέσεις αληθινές. Παρ' όλα αυτά, οι δύσκολες αγορές στις οποίες εξελισσόμαστε, μας ανάγκασαν να επανεξετάσουμε τις φιλοδοξίες μας: αποφασίσαμε, έτσι, να επαναπροσδιορίσουμε τις δραστηριότητές μας και κατά συνέπεια, να κλείσουμε το site σε Ελλάδα.

Η ομάδα μας, με τη βοήθεια των συνεργατών προμηθευτών μας, έκαναν, για τη δική σας ικανοποίηση, όλες αυτές τις υποσχέσεις αληθινές. Παρ' όλα αυτά, οι δύσκολες αγορές στις οποίες εξελισσόμαστε, μας ανάγκασαν να επανεξετάσουμε τις φιλοδοξίες μας: αποφασίσαμε, έτσι, να επαναπροσδιορίσουμε τις δραστηριότητές μας και κατά συνέπεια, να κλείσουμε το site σε Κύπρο..

Kar je zanimivo v svetu ki se globalizira.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Nič čudnega da gredo ven, ker računice ni in se ne splača ukvarjati z našim trgom.

Stanje je tako da se dela povsod za drobižke, in nekaj časa pelje, ko je pa treba večati time, zaposlene, stroški rastejo, marže nižajo, druge ni kot da se umaknejo iz trga...nekateri sicer delajo nekaj časa negativno poslovanje, ampak tudi to se neha. Za primer lahko dam nemško podjetje, ki ima cca. 1 miljon € minusa na leto, ker hoče uničiti naša podjetja in dobiti primat. Ampak oni naredijo na ostalih trgih preko miljardo prometa zato je ta miljon drobiž za njih in še vedno delajo pod ceno samo da uničujejo konkurenco...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Da to dela tujec, ki cilja na trg je jasno.
Delajo pa tut nasi z namenom povecanja trznega deleza in posledicno boljso prodajo tujcu.

Kak kle ni jasno?9

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Hvala bogu da so končno spokali, vedno so se turili na prvo mesto pri ceni, potem si pa videl, da imaš opravka z neko na hitro skup zmetano čudno polslovensko spletno stranjo. Nikoli nisem nič naročil od njih, niso mi vlivali zaupanja.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Dobro, da ti vlivajo zaupanje razni s.p. online shopi, Pixmania pa je nezaupanja vreden ponudnik, ki je posloval po 12 državah EU in si lahko misliš, turili so se na prvo mesto po najnižjih cenah - groza
crazy1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.760
9.974
113
40
MB
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Imam raje nižjo ceno in 'gugl trenslejt' slovenščino, kot dražje in vse po slovnici.

pravi keč se ne skriva v slovnici
grims-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Mene je čist neki druzga zmotilo pri njihovem umiku z našega trga.

Ampak to, kar te je motilo, boš odnesel s seboj v grob, ne?
rolleyes-1.gif

@tomi - yebiga, to je posledica interneta, kjer ni problem pogledat na hitro cene še drugje in kupit tam, kjer je ceneje. Delna rešitev je, da proizvajalci začnejo predpisovat minimalno ceno (vsaj tisti resni) in nehajo dobavljat trgovcem, ki prodajajo pod to ceno. Če bo recimo cena nekega prenosnika vsepovsod 499.90, bo zmagal tisti, ki bo nudil najboljšo podporo, več možnosti plačevanja, obročno odplačevanje...