Pivo (obicno, tako z alkoholom :D )

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Aja, pa mogoče vse, ki vam je všeč tista polica v Leclercu, od katere mene žena ni dobila stran, dokler ni bil voziček poln vabim v sosednjo temo o pivovarstvu. Brez posebnih divjih investicij se da doma naredit nešteto piv čisto po svojem okusu za ceno, ki je krepko pod "Laškim iz Hoferja"

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83

[/QUOTE]
Ond je pa čisto druga zgodba, je stout in to ne navaden stout, ampak oatmeal stout (oatmelal so ovseni kosmiči) sladko čokoladno....

[/QUOTE]

Ond je smoke porter, ti swi najbrž mislu bajo
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Aja, pa mogoče vse, ki vam je všeč tista polica v Leclercu, od katere mene žena ni dobila stran, dokler ni bil voziček poln vabim v sosednjo temo o pivovarstvu. Brez posebnih divjih investicij se da doma naredit nešteto piv čisto po svojem okusu za ceno, ki je krepko pod "Laškim iz Hoferja"

Ja sam rabiš plac in cajt. Nimam ne enega ne drugega
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ma v bistvu plac ni noben problem, če se zafrkavaš z osnovnim varjenjem piva. (piksne s hmeljenim ekstraktom, LME/DME+hmelj, LME/DME+hmelj+malo namočenega/prekuhanega sladu/drugih dodatkov). Čas pa tudi ne-2 urci da pripraviš za fermentacijo in 2-3 tedne kasneje 2 urci da spraviš v flaše.

Če pa delaš vse samo iz sladu, pa res rabiš več časa in prostora

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Ej, sam se imam tudi za ljubitelja piva in poskusim marsikaj. Ampak vseeno prisegam na srednjeevropske lagerje. Pa če jih žališ ali ne
nahrung002.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
A bejž. To pomen, da ne žalim lagerja, ker potem bi žalil pol svetovnih stilov piva, ampak dvigujem nos pred Evropskimi lagerji masovne proizvodnje, kjer je komerciala pred okusom, kot je Heiniken recimo. Union recimo ima še nekaj okusa, Heiniken pa ne.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Unionov "bock" je pa soliden pirček. Vsaj meni je najboljši od te jubilejne četverice

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Za tako ceno že mora biti nekaj:) Ali kdo ve kje bi lahko kupil kozarce od guinnessa?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Zadnjič v Avstriji nabavil paket 9 različnih avstrijskih bock pirov za 13€. Do zdaj odprl tri, a me ni še noben fasciniral.

Če je ta paket lager fest, vidim Heinija, Stello, bo živ dolgčas. Počakam, da spustijo ceno.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik dem pravi:
Ali kdo ve kje bi lahko kupil kozarce od guinnessa?

Po moje v njihovih štacunah, ali pa preko neta.
Pri nas pa dvomim, da so naprodaj.
Koliko jih pa rabiš?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
ksz

Za informacijo - pred časom smo tukaj govorili o Erdingerju. Prejle sem bil v Beljaku v Intersparu in kupil nekaj temnih (Dunkel) in Weissbierov
cheer.gif

Cena 98 centov za pollitrsko steklenico, poleg tega pa je danes na vsa piva še 25% popusta. Torej tam okrog 75 centov za steklenico. Če to primerjam z našimi 1,88 ali še celo več ...
10.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Ja, pri nas so cene nemških piv kar zasoljene. Npr. to pivo http://www.zapopent.si/sl/pivo/weihenstephaner-heffe-weissbier/ stane v avstrijskem Sparu 1,17.

Ne vem zakaj, ker pri pivih iz drugih držav ni takih razlik oz. so pri nas celo cenejša.

Nemci imajo pivo za osnovno živilo in je tako tudi obdavčeno (verjetno nizek DDV, brez trošarin,...). Pri nas ima podoben status (domače) vino, saj smo vinorodna dežela.