Piroliza - pečica - vprašanje

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
a jo masovno uporabljaš? NE (če ni masovno mišljeno 1x na teden
smile-1.gif
)

uporabljaš za peko kjer šprica? hmmmm...bolj NE kot da

ti ni žal elektrike?
odvisno kolko je razlike v porabi
redface-1.gif
 

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Za tistih 25% (razlika v ceni) bi si jaz raje kaj drugega privoščil.

Danes obstojajo pekači, ki jih pomiješ v pomivalcu, po pečici pa nič ne šprica. Ali pa vrečke za peko, ...

To je samo moje mnenje.
 

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Za tistih 25% (razlika v ceni) bi si jaz raje kaj drugega privoščil.

Danes obstojajo pekači, ki jih pomiješ v pomivalcu, po pečici pa nič ne šprica. Ali pa vrečke za peko, ...

To je samo moje mnenje.

Kolikokrat v življenju si že čistil pečico?
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Piroliza DA....ampak nisem pa doplačal 25%...nikakor ne. Pomoje je blo prej kake 10% razlike maks, pa vprašanje če ni bila tudi v čem drugem boljša ta pečica kot model brez pirolize.

Piroliza ne kuri štroma kar tako ekstra....kuri takrat ko čistiš. Ko spečeš eno packarijo 3-5x na leto, uklopiš po pečenju še pirolizo in ti že segreta pečica skuri dober kilovat. Te zadeve so zdaj izolirane, smo v letu 2012 ne pa odprt kamin iz kamene dobe.

Lahko še pogledam v knjigico, mislim da piše 1,5kWh za pirolizo maks.

PS. Če vklopiš pozimi, tudi tistih 1,5kW ne gre v nič, saj ti ogreje stanovanje.
grin1.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
kot rečeno..odvisno kolikona pslošno uporabljate pečico. Če že zdaj boljmalo je zaradi pirolize pretirano dosti ne boste.

Meni osebno je pri kuhinjskih aparatih ravno pečica tista stvar kamor se splača najmanj denarja namenjat....ker se najmanj uporablja - tiste osnovne funkcije (ventilator, timer inp dobn cvetke) imajo pa praktično že vsi..se pa da seveda tudi tu komplicirat do nezavesti (ravno danes bil v Miele salonu..pri njih grejo pečice od 800 do 3.500 EUR..slednja je res samo
shocked-1.gif
...imajo pa kacijo pečica+el. plata (ni indukcija za jurja)
 

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.135
198
63
kot sem jaz lansko kupoval je bila razlika manj kot 100eur (govorim za AEG BP 7314001 M)
mislim da se splača s pirolizo
 

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
kot rečeno..odvisno kolikona pslošno uporabljate pečico. Če že zdaj boljmalo je zaradi pirolize pretirano dosti ne boste.
...

Ja in ne.
Pri nas se je z novo kuhinjo uporaba pečice precej povečala + da je začela hčerka peči pecivo najmanj 2x na mesec...

Ampak sama piroliza pa res ni razlog...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz pečico uporabljam pomoje skor pri vsakem kuhanju...

Ogromno je zadev, ki tudi če se ne pečejo ves čas v pečici tam notri dokončajo. V profi kuhinjah bo kuhar mel pečico stalno pripravljeno....debel biftek bo samo zapekel v vroči ponvi, potem ga pa za točno par minut dal v pečico. Podobno bo vse jedi malce gratiniral ipd.

Tudi sam sem drugače mislil, da saj se nima kaj veliko zapacat pa je prav neverjetno koliko kaka jed spravi olja v zrak ne samo da šprica in to ravno po grelcih na vrhu, ki so skoraj nemogoči za čiščenje.

Se mi je pa tudi pri tej pečici naredilo, da sem jo en dal pač uporabljal, čez minutko pa že zasmrdi pa kadi notri, ker je zgleda blo od prejšnjega pečenja nekaj olja noter ipd.
jezen.gif
 

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
Citat:
Uporabnik DMX pravi:
po vaše DA/NE?

hvala

razlika v ceni vsaj 25% ali več.

da ni važmo kok je razlike

ni gs lepšega ko jo samo vklopiš in na koncu iz nje samo bel prah pobrišeš ...
 

corsol

Guru
11. mar 2010
3.084
1.038
113
Trenutno imamo doma "projekt "temeljitega čiščenja pečice,(ker se po vsaki peki to pač ne dela v nulo) .........povem vam **##@!!!!#!!!!!###!!!!@@@!!! ............... in če bi zdaj izbiral bi skoraj sigurno vzel s prilolizo.
Ni problem pri pecivih itd,....pač pa kot j eže nekdo omenil pri kakšnem mesu, ribah,......ko je vklopljen zgornji IR grelec, da se lepo zapeče, tam ne pridejo v poštev razni pekači folje itd,....da ne šprica....

Je pa tako, da kdor še nikoli ni čistil pečice ni ravno pravi za podajat odgovor na to temo....razen seveda, če mu je vseeno kakšna je pečica v notrajnsti (in mu je tudi vseeno če malo smrdi.....itd.....)


Moje mnenje: raje piroliza, kot pa npr. izvlečna vodila(razmeroma neuporabna zadeva, poleg vsega pa še zaj.bana za čistit), ali pa kakšni novi modeli ki imajo cel TV gor , pa recepte ,itd...... če ne veš kaj delaš ti tud fancy pečica ne pomaga.....


kot sem zdaj preveril se pečico s pirolizo dobi že za 400 in nekaj €...
 
Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mislim, da ni sam špricanje, sploh ko se uporablja ventilator mislim, da gre maščoba kar v luft.

Kdaj se mi nikakor ne zdi da bi kak kos mesa kaj šprical, če pa pogledaš grelce zgoraj pa vse zapackano.
tongue-1.gif
 

corsol

Guru
11. mar 2010
3.084
1.038
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Mislim, da ni sam špricanje, sploh ko se uporablja ventilator mislim, da gre maščoba kar v luft.

Kdaj se mi nikakor ne zdi da bi kak kos mesa kaj šprical, če pa pogledaš grelce zgoraj pa vse zapackano.
tongue-1.gif

mah...šprica, šprica, sam ti tega še vidiš ne....ventilator ima ponavad filter spredaj, tako, da naj ne bi raznašal maščobe(sedaj ob čiščenju sem tudi opazil da je vent. čist, brez maščobe,.....torej filter učinkovito opravlja svoje delo)
 
Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
najmanj 2x na mesec...

Si me nasmejal
cheer.gif


Jaz ko gledam kolikokrat se naša pečica uproablja...defintiivno ne več kot 2 x na teden (povprčej...kaki prazniki, ajde se tudi več) mi je čist BV dat neke hude denarje. Več kot spečt ne bo mogla...in ta prave gospodinje imajo itak naštudirano (!) pečico, kakršna koli že je - pa tiste,ki največ pečejo, imajo poanvadi ta najbolj sklumpane..samo kar pa pride iz pečice pa...njamiiii
smile-1.gif
.

Priznam, da ta trenutek ne vem kje se gibljejo cene pečic...a več kot 500 EUR defintivno ne bomo dali zanjo - razje razliko namenim za ali boljši pomivalec, boljši hladilnik, boljšo indukcijo oz. napo...se vse dnevno uporablja.

Ženina sestra jo ima (zrihtal dec, ki dela v Gorenju) pa...načeloma jo ima, aja..pica je menda pečena v 20ih minutah (jo je 1 x spekla za test
evil.gif
).
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
nisem dopisal...ta njuna pečica deluje do 400 stopinj - verjetno tudi zaradi fukncije pirolize (čeprav priznam, da se nisem poglabljal na kateri temperaturi se izvaja piroliza).

a če pečice ne uporabljaš tudi ne potrebuješ ne teh 400 stopinj niti ne pirolize. Ker je vse skupaj kot 3D pri TV-jih, pa še praktično HD skoraj da nimaš (z izjemo par programov) kje koristiti.

Isto je pri pečici..najrpej se vprašaš koliko jo res uporabljaš ter temu primerno nameniš denarja zanjo (še tisti ki že kaj pečejo noter - mesenega da šprica - po večini uporabljajo pokrove). Saj lahko vsak pri sebi pogleda (razen če ne kupuješ v prvo,d a nima občutka) kolikokrat si očistil svojo zdajšnjo pečico v njeni življenjski dobi...upa kdo pošteno napisat?
wink-1.gif
no temu ustrezno je smotrno razmisliti o taki(h) funkciji(ah).