Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
1. HD Ready 1080p pomeni da je tv sposoben predvajat filme z 24 slik na sekundo, kar najdemo pri večini BlueRay filmih. Seveda SHARP to podaja kot svojo marketinško foro, Philips pa to predvaja brez reklame (poglej specifikacije).
Hvala za pojasnilo, sedaj imam že boljšo predstavo o tem .
Torej če je tv sposoben predvajat filme z 24FPS , kaj mu torej koristi frekvenca 100 Hz , če ima na voljo max 24 FPS ? V čem je torej razlika med 75 in 100 Hz , če pa je 'omejitev' 24FPS ? Slišal sem tudi da se vsak 'naslednji' frame vstavi v pomnilnik ,.... ali ima to kakšne veze z frekvenco?
Citat:
Še prej bi postavil LG in seveda Sony pred Sharpa, če že omenjamo ime in renome, kvaliteto ter funkcionalnost. .
O LG-ju lahko prebere slabe stvari kjerkoli želiš, kamorkoli prideš ( idi na www.amazon.com , in vpiši BILOKATERI model LG-ja ( tv sprejemnik full hd ) , in boš med mnenji ( review-i ) , opazil dosti nezadovoljstev kupcev .... ) , medtem ko boš pa kritiko proti Sharpu, našel zelo težko .... Vendar slednje je mogoče zaradi tega, ker Sharp v SLO ( še ) ni tako poznan, in ne samo v slo, tudi drugje ..... vendar kdor ga ima , je verjetno zadovoljen . Sharp in LG so tako kot jabolke in hruške .... med tema dvema ne moreš naredit primerjave . Moje mnenje je, da bi lahko LG primerjal z Šparovimi izdelki , S - Budget . Malo denarja, malo muzike .
Če bi bili na Zemlji samo lcd full hdji, sem rajši brez televizije .
Sharp & Philips sta vodilna ( tudi sony je omembe vreden....) .
Citat:
3. Če bi danes kupoval bi dal dvb-t prednost pred ambilightom, najraje pa oba.
Mislim, da ČE se bom odločil za nakup Philipsa, bo to definitivno model z ambilightom , saj si philipsa brez ambilighta ne znam predstavljati .
Jutri še bom malo pogooglal kako je z tem dvb-c , in se odločil med philips 42pfl7603H ali sharp lc42dh77e . kar se tiče kontrasta, odzivnosti, frekvence , ima sharp boljše specifikacije . ( zakaj misliš da pride ta sharp 500€ več kot ta philips ? ) ,vendar seveda nima ambilighta...
Če bi Sharp imel tudi ambilight, nebi niti izbiral kaj kupiti in se ta tema ne bi niti ustvarila ....
vendar je tako kot je, in na podlagi vseh podatkov, se bom vkratkema odločil....
vsekakor vam bom pa javil kako 'zadeva' sploh zgleda in funkcionira, ko jo dobim v 'roke'
LP, Dani