Petrol trgovine ipd.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A si malo "poseben", ali se samo delas?

Kje, tocno, je problem s PRovcem, ki proba razlozit kako naj bi sistem funkcioniral - in ki mu uporabniki lepo povedo, da ne funkcionira, in da je treba delavcem to se enkrat probat vbit v glavo?

On je dal popolnoma sprejemljiv in spostljiv odgovor - in dobil konstruktivne odgovore, ti pa...

Well...

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Saj sem ti lepo povedal kaksni so motivi in vse ostalo - ampak ne vidim, kje je v tem problem? :D

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
KSZ.

A to se sedaj isti/enaki fočkate kot v temi o Hofer pumpah kjer vam rezervirajo na kreditni/plačilni kartici celoten znesek za 3 dni?!
evil.gif

Vse velike petrol pumpe imajo ponavadi samodejni plačilni avtomat, pojdite plačat tja če vas motijo stavničarji, iskalci pekovskih izdelkov, kave za na pot ipd.

Sam tankam v vukojebinah pa še nisem doživel kakšne čakalne vrste. Nazadnje sem sicer komaj prišel do kase in moral odmaknit pire s pulta da sem lahko plačal (lokalci so ravno končali šiht pa so šli na eno pivo, ker je bilo zunaj mraz so se greli pri edinem nadomestku šanka). Me sicer ne moti če nekje 2 min počakam dokler vidim da proces deluje in da ni zastoja zato ker je nekdo "nesposoben".

Torej če se vživim v alteraša in potegnem zakjuček o uporabi tankštel:
- avtomatov za samodejno tankanje&plačevanje nočem uporabljat ker mi rezervirajo za 3 dni več denarja kot sem natankal & ker traja 1 minuto dalj da natočim polni tank (teče počasneje) & ročka se noče zaskočit in jo moram držat ves čas & zakaj bi plačeval enako ceno bencina če moram sam kasirat (na petrolu recimo)
- na kasi nočem plačevat ker so tam stavničarji, mamce z drobižem, iskalci pekovskih izdelkov, ateji z položnicami, mularija ki izbira čigumije ...
- avto na elektriko (ki ne potrebuje obiskov tankštele ker se lahko polni doma) je totalno neuporabna zadeva, kdo bi to sploh kupil?! Neuporabno, bedarija, takoj ukinit!
- peš ali s kolesom se ne vozim ker me boli križ/noge/..., glejte moje probleme v zdravstvenem kotičku!

Summa sumarium: žena mi že 2 tedna ni dala in sem siten, zato je potrebno po alterju odpirat nove teme o vsakodnevnih običajnih prigodah, ki mene spravijo zaradi prvoomenjenega dejstva strašno ob živce!
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''- avtomatov za samodejno tankanje&plačevanje nočem uporabljat ker mi rezervirajo za 3 dni več denarja kot sem natankal & ker traja 1 minuto dalj da natočim polni tank (teče počasneje) & ročka se noče zaskočit in jo moram držat ves čas & zakaj bi plačeval enako ceno bencina če moram sam kasirat (na petrolu recimo)''

To opisuješ Hofer, na Petrolu je točilno mesto s samopostrežnim terminalom enako ostalim, tudi nobenih rezervacij ni (kartico vtakneš not po točenju).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
''- avtomatov za samodejno tankanje&plačevanje nočem uporabljat ker mi rezervirajo za 3 dni več denarja kot sem natankal & ker traja 1 minuto dalj da natočim polni tank (teče počasneje) & ročka se noče zaskočit in jo moram držat ves čas & zakaj bi plačeval enako ceno bencina če moram sam kasirat (na petrolu recimo)''

To opisuješ Hofer, na Petrolu je točilno mesto s samopostrežnim terminalom enako ostalim, tudi nobenih rezervacij ni (kartico vtakneš not po točenju).

V osnovi sem zakjuček potegnil iz teme za Hofer pumpe.

Tudi petrol ima enak princip, gre za 24/7 točilna mesta in ta zahtevajo rezervacijo (kartico daš preden začneš točit). Imaš pa tudi kombinirke kjer med delovnim časom plačaš lahko s kartico na avtomatu kot bi to naredil na kasi (ne zahteva rezervacije).

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.997
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
KSZ.

A to se sedaj isti/enaki fočkate kot v temi o Hofer pumpah kjer vam rezervirajo na kreditni/plačilni kartici celoten znesek za 3 dni?!
evil.gif

Vse velike petrol pumpe imajo ponavadi samodejni plačilni avtomat, pojdite plačat tja če vas motijo stavničarji, iskalci pekovskih izdelkov, kave za na pot ipd.
Ne spomnim se kdaj sem dejansko videl delujoč plačilni avtomat na Petrolu. "ja, ja, zjutraj je delal... to skos crkuje... ne moremo tega resetirat, morajo iz centrale vedno".

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
KSZ.

evil.gif

Ne spomnim se kdaj sem dejansko videl delujoč plačilni avtomat na Petrolu. "ja, ja, zjutraj je delal... to skos crkuje... ne moremo tega resetirat, morajo iz centrale vedno".

Men se pa še nikol ni zgodil, da ne bi delal...jih je pa precej po državi: http://www.petrol.si/bencinski-servisi/zemljevid#Petromat

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

V osnovi sem zakjuček potegnil iz teme za Hofer pumpe.

Tudi petrol ima enak princip, gre za 24/7 točilna mesta in ta zahtevajo rezervacijo (kartico daš preden začneš točit). Imaš pa tudi kombinirke kjer med delovnim časom plačaš lahko s kartico na avtomatu kot bi to naredil na kasi (ne zahteva rezervacije).

Točno, Petrol ima tudi par samopostrežnih pump, mimo tiste na Šentiljski se vedno samo peljem, ker je 200m naprej 'normalna'.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Na tisti sem vsaj v 1/3 primerov ostal brez bencina. Ponavadi ko se mi najbolj mudi tam zapravljam čas z ugotavljanjem da samopostrežna pumpa spet ne dela...

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik ambient pravi:
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
KSZ.

evil.gif

Men se pa še nikol ni zgodil, da ne bi delal...jih je pa precej po državi: http://www.petrol.si/bencinski-servisi/zemljevid#Petromat

Uff, men tud ne vem kdaj je nazadnje delal. Verjetno so pogruntal da če zunaj plačaš, se ne sprehodiš mimo kopice izdelkov ki bij jih lahko kupil. Drugače pa sem dost po pumpah, pa ponavad ni kake krize, včasih se mal počaka, če je gužva pa folk komplicira ampak ni hudga.
cool-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.757
9.975
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Na tisti sem vsaj v 1/3 primerov ostal brez bencina. Ponavadi ko se mi najbolj mudi tam zapravljam čas z ugotavljanjem da samopostrežna pumpa spet ne dela...

meni se še ni zgodilo da tam ne bi delalo, pa sem nekaj časa skoraj dnevno tankal tam
smile-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Petrol pravi:
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Zadjič tankal na Petrolu, grem plačat, tam pa kolona enih dvjstih ljudi. Glledam , mislim crknil pos terminal, pa gužva. Malo morgen Model prišel plačat enh desetpoložnic na Petrol. Mi pa čakali. Spolh se ne moreš obrniti in iti na drugo črpalko, ker si že tankal. Se m jim rekel, da me k njimi pač več ne bo.
jezen.gif

Spoštovani,

v kolikor je odprta blagajna bencinskega servisa zasedena s plačevanjem položnic mora drugi prodajalec (če je prisoten na bencinskem servisu) odpreti drugo blagajno in prevzeti vse stranke, ki želijo plačati nakup goriva ali izdelkov iz prodajalne. Enako pravilo velja tudi pri vplačilu športnih stav, kjer imajo vsi bencinski servisi, kjer se običajno vplačuje veliko stav, stavne avtomate, ki so temu namenjeni. Zato bi vas prosili, da nam sporočite kdaj in kje je prišlo do čakalne vrste, da preverimo, zakaj oziroma kako se temu v prihodnje izogniti.

Hvala za razumevanje in lep dan še naprej!

Žiga Fišer
Strateško-korporativno komuniciranje, Petrol

Ah ja, ali lahko vprasam po kaksni logiki sploh dopuscate da pride do guzve na blagajni za storitev ki sploh ni primarna vase druzbe?

In ja, brezveze se pise kje se to dogaja ker se povsod v razlicnih intervalih in jakosti in se brezveze lovi zaposlene, raje razmisljajte o avtomatih za vse loto, poloznice, stave in podobne zadeve in kako to dejavnost odstranit od blagajne.