Petrol trgovine ipd.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.576
1.829
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Vidim reklamo, kjer sedaj na določenih pumpah lahko naročiš že sladoled z različnimi prelivi, sveže žemljice, v glavnem ni da ni. Da ne govorim o vsiljivih prodajalcih,ki btw. niso nič krivi, saj imajo normo, koliko morajo prodati, ki ti na vsak način hočejo prodati kakšno čokoladko! Kaj mislite o vsem tem, kam to pelje? Da ne govorim še o higienskih pogojih! V vsaki restavraciji te inšpektor hebe za malenkosti, tukaj pa se vse da....
Da ne bo pomote, ne mislim samo na Petrol, v isti koš sodi še Pošta itd. Vsi bi prodajali in delali vse, osnovna dejavnost pa se zanemarja oz. postaja ena od mnogih.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.569
5.131
113
Zanimivo je pravzaprav, da se na isti pult pri blagajni odlagajo denimo olja v embalaži in hrana. Podobno kot da bi FFS (kemijo za kmetijstvo) odlagal na pult v samopostrežni za hrano. No, v resnici na ljubo se tudi v samopostrežni odlagajo razni strupi za žuželke in WC čistila, ki so gotovo podobno vprašljivi kot strupi v kmetijstvu.
Tako da, zakaj pa ne. Petrol kot veliko podjetje gotovo lažje parira inšpektorjem kot mali sp, ki ne ve točno kaj se sme in kaj ne. Podpiram to, da se denimo pošta ukvarja z dodatno trgovino. Če ne bi bilo tega, bi vsako leto rabila injekcijo iz proračuna ali pa bi bilo samo še 50 pošt v celi Sloveniji.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.763
6.540
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Vsi bi prodajali in delali vse, osnovna dejavnost pa se zanemarja oz. postaja ena od mnogih.
Z osnovno dejavnostjo imajo izgubo, tako da so prisiljeni uvajati dodatne storitve. Zato tudi uvajajo pogodbene pošte - v maju jih odprejo šest.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Jap, na Pošti sploh ne moreš več do okenca zaradi krame, ki jo prodajajo. Mene je Petrol kul (poglej npr. italijanske pumpe)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.638
1.148
113
Titograd
Potem pa ti rečejo da hitra pošta stane dodatno 10 €, pa da danes več ne gre, ampak jutri
grin1.gif
slišano pred pol ure......

Ti so v svoji osnovi obstali v letu 1990....

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
konkretno za petrol vem, da dobijo določen znesek od vsakega prodanega litra bencina, ta znesek pa je vedno enak, tko da na tem se ne da ful služit. Prodajalci pa morajo ponujat različne stvari - odvisno od akcije (npr. čokoladke, sadike, sveče ipd.). če tega ne nardijo, pa pride njihov notranji inšpektor, lahko zgubijo službo. Dokler pa folk kupuje, oni pač prodajajo in služjo. Men osebno je recmo glupo na petrolu al pa na pošti kupit neki, kar bi v trgovini dobila ful ceneje ... primer - 4 jabolka na petrolu stanejo 3-4€, če grem pa v trgovino, jih pa dobim za recimo 1€. podobno je pr pijačah, čipsih itd.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.078
852
113
Pumpe so načeloma odprte dlje kot trgovine, nekatere tudi 24ur. Če rabi nekdo kaj nujno, ne vidim škode. Je pa res dražje kot v trgovini. V tujini je ta razlike še bolj opazna. Cene so astronomske.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Trenutno ima Petrol Union pivo ceneje kot Merctor, ampak moraš vzet cel plato.
Isto je z mlekom (od Pomurskih mlekarn)

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.446
99
48
Zadjič tankal na Petrolu, grem plačat, tam pa kolona enih dvjstih ljudi. Glledam , mislim crknil pos terminal, pa gužva. Malo morgen Model prišel plačat enh desetpoložnic na Petrol. Mi pa čakali. Spolh se ne moreš obrniti in iti na drugo črpalko, ker si že tankal. Se m jim rekel, da me k njimi pač več ne bo.
jezen.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.383
7.068
113
ksz...

Mene to ne moti, ker hvala bogu, če je sila, vsaj imam nekam it po robo, po eni strani so to trgovine, odprte 24/7, kar je super. Škoda edino, da se alkohola ne da kupiti po 21h, ampak...vseeno boljše to, kot pa nič.
Sam pa sploh ne tankam na takih pumpah, grem rajši tja, ker ni gužve.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.257
3.703
113
Stari še huje je, ko se pred tabo v vrsti znajde tip (ali par njih) v "tipični" trenirki za katerega veš (100% zanesljivost - preverjeno n-krat), da je prišel vplačat/izplačat športne stave. Adijo pamet.
bonk.gif
), pa dejte mi pogledat, če sem kaj zadel - pa jeb.emu, poglej si sam doma...
Se mi zdi, ta ti tipi ne delajo čisto nič drugege, kot se prekladajo po kafičih in igrajo športne stave, saj kdo od redno zaposlenih imam pa čas dopoldne. Res dodana vrednost narodnemu gospodarstvu.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Še z moje strani:
467716-post_slo.gif

Tile stavarji meni tudi popijejo živce. Pa da bi vsaj prodajalec rekel: ''glejte, za vami so trije, ki bodo samo bencin plačali, počakajte malo'' Ampak ne, treba listke pisat, preverjat
bonk.gif
In bolj kot kriza vdarja, več je tega. Lep biznis dela loterija pri nas - in to za 'nič' dela, vsaka jim čast.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
zadnjič sem na pošti videl tisto jehovsko glasilo... česa vse na prodajajo. načeloma me ne moti. sem pa mnenja, da na bencinskih nebi mseli prodajati alkohola. za ostalo me ne moti.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
konkretno za petrol vem, da dobijo določen znesek od vsakega prodanega litra bencina, ta znesek pa je vedno enak, tko da na tem se ne da ful služit. Prodajalci pa morajo ponujat različne stvari - odvisno od akcije (npr. čokoladke, sadike, sveče ipd.). če tega ne nardijo, pa pride njihov notranji inšpektor, lahko zgubijo službo. Dokler pa folk kupuje, oni pač prodajajo in služjo. Men osebno je recmo glupo na petrolu al pa na pošti kupit neki, kar bi v trgovini dobila ful ceneje ... primer - 4 jabolka na petrolu stanejo 3-4€, če grem pa v trgovino, jih pa dobim za recimo 1€. podobno je pr pijačah, čipsih itd.

Ta znesek je blizu 10 centov na liter bencina. Še vedno je prodaja goriv velika večina prometa in tisto kar jim generira dobiček tudi če ne prodajo nobenega čigumija več. Skupni prihodki so lani bili preko 3,2 milijardi EUR, od tega goriva cca. 85%. prihodkov.

http://www.dnevnik.si/poslovni/novice/petrol-lani-z-boljso-prodajo-in-visjim-dobickom

Res pa je da povečujejo prodajo tudi drugega blaga/storitev - ne zato ker jim gorivo ne bi nosilo profita ampak zato ker preprosto lahko. Imajo prostor z večinoma dolgim (skoraj 24urnim) delovnikom , imajo osebje in imajo stranke, ki jim v poslovalnice hodijo 24/7 - s poslovnega vidika bi to prednost bilo neumno ne izkoristiti.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ksz...

Mene to ne moti, ker hvala bogu, če je sila, vsaj imam nekam it po robo, po eni strani so to trgovine, odprte 24/7, kar je super. Škoda edino, da se alkohola ne da kupiti po 21h, ampak...vseeno boljše to, kot pa nič.
Sam pa sploh ne tankam na takih pumpah, grem rajši tja, ker ni gužve.

Alhohola itak ne smeš, ni paleo...