Petarda - dirkalni cee'd

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
jaz imam doma dve
evil.gif

kaj ne štekaš ?

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Tudi jaz imam eno Kio. Očitno nas le ni tako malo, kot bi si nekateri želeli...Pa sem imel tudi nemce, a za enkrat bo ostalo kar tako kot je...
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
pa kdo kupi kio...res ne štekam

Meni čisto vse dela pri 206.000km - 6 let star avto.... Zgleda da imam samo značko od Kie na avtu ostalo je pa nemc ker Kia ne bi mogla toliko časa delat oziroma naredit toliko km ali kaj si hotel povedat?

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Prodaja vam res gre od rok
hysterical-1.gif

Se mi zdi odkar si ti začel srat po formumu vam gre še na slabše
hysterical-1.gif

i01611.jpg

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.809
639
113
Sicer mi za KIO dol visi ampak..mogoče je pa statistika izkrivljena, ker izvozi premalo novih KIJ?
grims-1.gif

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
692
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Prodaja vam res gre od rok
hysterical-1.gif

Se mi zdi odkar si ti začel srat po formumu vam gre še na slabše
hysterical-1.gif

i01611.jpg

Ko tukaj na forumu poslusam kok je slaba in da to ni a od avta se mi zdi prodaja cist ok....
Pa umiri se malo nobeden ti nic noce....
smirk-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Katero prodajno uspešnico pa je imel nissan v letu 2013, da so imel tak skok prodaje?

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Bo pa verjetno res prišel ven cee'd z motorjem od optime turbo z cca 280 KM - kot nadgradnja GT

imel pa bo 8s do 100 ali kaj podobnega

Izgleda da imaš ti avtomobile za dregat
shocked-1.gif
Večina ostalih gledamo na ceno in kaj nudijo !

Da smo pa slovenci narod ki ima isto načelo kot brača od dol je pa znano. Opel kolica,WV,AUDI,MERCEDES in BMW za kaj ostalega nimamo ponosa se vozit
grims-1.gif

Raziskava zanesljivosti. Angleška zavarovalnica Warranty Direct je objavila raziskavo najmanj zanesljivih pogonskih motorjev za osebna vozila za 2012. Med deseterico najslabših kar štiri nemške znamke.

Med deseterico motorjev z največ okvarami so kar štiri nemške znamke. Na drugo mesto te lestvice pa se je z slabimi štiri odstotki zavihtel Audi. BMW ob tem na sedmem mestu, Mercedes pa celo tretji najbolj zanesljiv z le 0,84 odstotka okvare motorjev. (foto: Uroš Podgorelec)

Priznana zavarovalniška družba na otoku vsako leto objavi raziskavo najbolj in najmanj zanesljivih avtomobilskih modelov, tokratni predmet raziskave, na podlagi 50 tisoč vprašanih uporabnikov, pa se na naša na najmanj zanesljive motorje v osebnih vozilih.

Ob tem se je med deseterico najslabših znašlo presenetljivo veliko nemških avtomobilističnih znamk, tudi takšnih iz premium razreda. Prav drugi najslabši na lestvici je Audi s skoraj štiri odstotnim deležem motorjev, ki odpovedo, kar pomeni eden motor na 27 izdelanih. Slabše se je odrezala le znamka MG rover, ki pa je že prenehala z obstojem, na naših cestah pa so vozila te znamke tudi dokaj redka.

Tudi Mini (katerega lastnik je nemški BMW) se je na lestvici najslabših, z 2,5 odstotnim deležem pokvarljivosti motorjev, zavihtel na visoko tretje mesto. Matični BMW se je ob tem znašel na sedmem mestu, VW pa na devetem.

Na drugi strani pa je med najbolj zanesljivimi ponovno Honda z le eno okvaro na 344 izdelanih avtomobilov, Toyota, ki ji sledi pa ima skoraj polovico slabši rezultat z eno odpovedjo na 171 motorjev. Glede na slabe dosežke nemških znamk pa se je na tretjem mestu presenetljivo znašla znamka Mercedes-Benz z eno okvaro motorja na 119 primerov.
cheer.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pa kaj je to, da se dojče superiorni avti toliko kvarijo? Halooo??? Samo potem bi morala biti tudi Škoda tule gor ob boku VW?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja kaj,folk ceu lajf fura kie pa ta jajca,potlej bi pa.enkrat.Mercedesa,pa se zacne sparat na servisih,pa ne znajo z avtomatom,pa je statistika.
smile-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Marsikdo med nami bi imel tako napimpanega cee'da, pa čeprav samo za okras v dnevni sobi. Če ne bi vozil deset let stare cliote...

Sicer se nisem imel namena vmešavat v vašo pametno
evil.gif
debato, ampak moram ... sicer ma tud moja ceedko, ampak o tem kasneje.
Najprej o tem opevanem proteinskem avtu. Kii sport al kaj je že. Ne rečem, da ni lep. Sploh notri se mi dopade. A ko vidim ceno, me mine, da bi ga kupil. Za 25 jurjev dobiš že kaj bolj spodobnega. Torej ne bi ravno o tem, da bi se kdo slinil, ane?

Prej sem omenil, da ima(mo) tudi Kio. Poleg nemca
evil.gif
Kaj naj rečem? Avto se pelje. To je pa tudi vse. No, kr dobro tudi izgleda, niti notri ni videti slab. To je pa res vse. Ker gre za staro Kio (2010), ima ŽAL, ampak res ŽAL, SAMO 5 prestav. In kako se je s tem avtom peljati več kot 130? Enkratno. Izjemno. Neprecenljivo. Če si gluh.

Ne bom več našteval, že tole zgoraj mi dvigne pokrovko ... da bi šel z njim na morje 500 km po avtocesti? Morda je bolje izbrati avtobus.
Brez zamere, samo to ni to. Res pa nekako dobro izgleda za tak letnik... em ... em ... no, to je pa tudi vse.

Vem, da je govora o nabildani KII, ampak .... moral sem.
grin1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Ugani kdo ima v letu 2016 še vedno v najbolj prodajanem avtu z najbolj prodajanim motorjem še vedno menjalnik z 5 prestavami? Ne, to ni KIA pač pa VW (in Seat, Škoda...).

Meni osebno ti avti niso kaj preveč všeč, verjamem pa da so kvalitetni, ker osebno poznam ene par zelo zadovoljnih uporabnikov (med drugimi svojega fotra). In cenovno še vedno dobiš več kot pri kakšni bolj opevani znamki (bom spet izpostavil VW). Treba je seveda vzeti prave cene in ne tistih iz cenika, ki nimajo kaj dosti stika z realnostjo (žal je to politika večine avt. hiš pri nas). Sodelavka je recimo kupila KIO Ceed karavan z 136ps dizlom in neko srednjo opremo za dobrih 17 jurjev. In za ta denar je tisto kar veliko avta.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Aha, vozil sem marsikatero vozilo s petimi prestavami. In pri 130 na uro jih ni bilo tako "živčno" vozit.

Če je motor "sinhroniziran" s številom prestav, ni panike. Pri KII proceed letnika 2010 pač ni tako. V življenju sem vozil že kar nekaj avtov. Od Yugeca (oziroma stoenke) naprej ...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Glejte to je moje mnenje in nikogar ne obsojam če kupi Kio. Pač ne razumem...cenovno so tam tam....z ostalimi znamkami. Oblikovno...zame niso izvirni....pač kot ena kopija. Sej pravm, moje mnenje....meni je Kia kot fejst našminkana ženska....ko pa se z njo zbudiš....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Vsakemu svoje...

Meni bi se blo strah zbujat z švabico....trde germanske poteze....preden si oči pomaneš zjutri še mal zmačkan...ebo te jel to muški
confused-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
žal moram rečt, da ne vidim neke razlike med golfom pa kio ceed, s tem, da je kia cenejša
niti en niti drug ne segne do gležnjev maybachu ali pa aston martinu.
to je približno tako, kot če bo kdo rekel, da je union boljši od zlatoroga in obratno. ni neke razlike oz če ne veš katero piješ je enako

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
žal moram rečt, da ne vidim neke razlike med golfom pa kio ceed, s tem, da je kia cenejša
niti en niti drug ne segne do gležnjev maybachu ali pa aston martinu.
to je približno tako, kot če bo kdo rekel, da je union boljši od zlatoroga in obratno. ni neke razlike oz če ne veš katero piješ je enako
No če ne vidiš razlike med golfom in ceedom....pejt na pregled oči...ali pa pridobi malo duševne hrane....nekaj mora biti narobe....da je zate vse enakega okusa.
Drugače pa ne razumem zakaj ljubitelj kiee vedno nasproti postavijo "švaba". To zame pomeni samo eno...KIA "wanabe" nekaj?
Kaj pa kakšna Francozinja, pa Italijanka, pa Švedinja......hmmm.... KIA...če bi bil pod kakšno hudo "dozo"
hysterical-1.gif