Kia izziva BMW

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Zanimivo bo videt kakšno boljšo Kio dizla pri 300 000 km no ali pa pri 200 000, če bo veriga še ok ali ne.

Niki11

Pripravnik
22. feb 2013
192
1
18
Poglej si stare Sorentote ali pa Claruse - vsi z več kot 500.000 prevoženimi kilometri, pa še vse dela b.p. Kakšni so pa bavarci pri teh kilometrih? Zakaj stereotipi...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Na avto.net ni enega Clarusa z več kot 200k prevoženih, BMW 5 jih je 214 z 200+, pa od tega jih ima polovica še za enkrat toliko zbitih.
priden.gif

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Ja, ampak to so starejši modeli. Na bmw forumu pa je téma, kjer se zbirajo lastniki s problemi z verigo, novejši modeli. Mislim tam pa take bereš, da ti nič ni jasno, od tanjših verig v novejših motorjih do slabše zlitine za verige...spet nič jasno.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ogromno tudi paranoikov in oseb, ki nimajo urejene servisne zgodovine (le zakaj), pol je pa stokanje.

Če je bila taka trojka ali petica 50k€ nova pa moraš zdaj dat 800€ za ketno ipd. poštimat ne bi smela bit nobena tragedija. Če je sam to si glede na zanesljivost teh sodobnih krip prišel odlično skozi.

B81

22. jul 2007
36.950
10.508
113
Maš prav, verjetno se tisti, ki kupijo nov avto, ne sekirajo toliko za to, bolj se sekirajo drugi ali tretji lastniki istega avta.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ja sej Clarus je tudi starejši model, kaj novejšega pa tako nimajo v takšnem rangu (3 ,5). Oziroma imajo Optimo katero so kupili mogoče 3-je, in i40, katerega jih je kupilo mogoče kakšnih 7.
smile-1.gif

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Imeli Clarusa se davnega leta 99 in tudi dvomim, da motorji zdržijo čez 200kk, ker pri našem je bilo skos nekaj narobe z motorjem. Avto nismo imeli niti leto dni, dokler se ni en z audijem a4 zabil v nas, pa je imel kar krepko visoko hitrost. Takrat nas je presenetilo, kako je avto močen, ker od audija spredaj ni bilo nič, clarus pa je spredaj še kokr tolk zgledal na avto. Čeprav se je streha zvila. Mi nepoškodovani, če odštejemo pretres, netegnjene mišice/kite..., un pa zlomljena roka, pa imel je precej višjo hitrost od naše.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Citat:
Uporabnik Niki11 pravi:
Nič ni večnega. Niti BMW! Se morda kdo spomni časov, ko je Alfa Romeo kraljevala v športu in delala vrhunske avtomobile, ob katerih so se fantičkom iz BMW cedile sline - le kako se jim ne bi, ko so pa sami ponujali na trgu trikolesne isette? Danes je zgodba drugačna, AR je z eno nogo na smetišču avtomobilske zgodovine, BMW je velik, finančno zdrav in mogočen. In super avtomobile dela. A tudi Kia ni od muh! Če pogledamo, kaj vse so dosegli v zadnjih desetih letih: največja zaporedna rast prodaje, številne oblikovalske nagrade, poplava novih modelov in izjemna rast kakovosti - nemški Auto Bild je pred kratkim celo postavil Kio ob Mazdi na prvo mesto v smislu kakovosti. In to nemški Auto Bild. Zato "respect"

Uff, kje so ti časi, ko so še alfe kraljevale. Za mene je bila zadnja dobra alfa bil model 164 TB 2.0 in 3.0 V6
srce-1.gif
. V bistvu vse do modela 156 so mi alfe bile všeč ( tisti čas, sem bil nor na Alfe). So pač imele alfe tisti čas svoje muhe, kar se tiče porabe olja. Ampak vsaj za mene so to avti, na katere ne bom nikoli pozabil.

zmaga.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja, ampak to so starejši modeli. Na bmw forumu pa je téma, kjer se zbirajo lastniki s problemi z verigo, novejši modeli. Mislim tam pa take bereš, da ti nič ni jasno, od tanjših verig v novejših motorjih do slabše zlitine za verige...spet nič jasno.

Glavni temi na bmw forumu sta poraba goriva in okvare/kako priti do poceni servisa
evil.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Glavni temi na bmw forumu sta poraba goriva in okvare/kako priti do poceni servisa
evil.gif
Tisti ki imajo denar za novega BMWja verjetno nimajo časa čepet na forumu ker služijo denar. Poceni servis iščejo tisti ki kupijo stara jajca, pa vseeno al od bmwja ali od kie, samo da so za mularijo bmweji bolj zanimivi kot kie. Ne bi drugače starih sesutih E46 kupejev sestavljali nazaj v nedogled...

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
[cenzura],,,sem kupil Kio...7 let garancije...ja mi je požrla 7 let življenja...non stop neki fuk, pa vpoklici na servis, pa delov ni na zalogi...
BMW,,ga nikdar nisem imel, niti želel.. sem pa 1 x z njim letel...kakih 25m.
Mogoče je kot Renault, oblika..kakovost se izgubi v ozadju.