Penzija nekje na toplem, ob morju

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Jaz mislim da je dost vseen kam greš ko si v penziji. Načeloma sam da je počen. Za ostalo te boli [cenzura]. Jaz bi itak samo bral in spal cele dneve. To bI že zdej

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Ajoj mladina, kdo bo pa za naše penzije delal???
evil.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Eni so mislil, da bodo dobil 80% penzije od neto plače, en je pisal o 900 evri in mislil da bo dobil 700 evrov, na koncu so mu naračunal nekaj čez 500 evrov. Super ne, lepa kraja 200 evrov/mesec,.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Eni so mislil, da bodo dobil 80% penzije od neto plače, en je pisal o 900 evri in mislil da bo dobil 700 evrov, na koncu so mu naračunal nekaj čez 500 evrov. Super ne, lepa kraja 200 evrov/mesec,.

Če folk v svojo plačo še razne stroške šteje. Računat moraš pa na svoj čisti neto, pa potem 70% ali nekaj takega. (nisem še tolk daleč, da bi sledil temu
tongue-1.gif
).

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Imate enii bujno domišljijo, včas so res šli v penziji že veliko prej, kako boš pri 65 letih še sposoben it na potovanje oz. se preselit, napol bolan. To o čemer eni mislite, je treba sedaj naredit, ko ste še stari 40 let.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Imate enii bujno domišljijo, včas so res šli v penziji že veliko prej, kako boš pri 65 letih še sposoben it na potovanje oz. se preselit, napol bolan. To o čemer eni mislite, je treba sedaj naredit, ko ste še stari 40 let.

Tak je bil moj plan, ko sem prvi dan šel v službo. Delam do 40. leta "malce" več in potem grem v "penzijo" in delam toliko, kot mi bo odgovarjalo in da mi ne bo dolgčas.
smile-1.gif

In recimo ko sem hodil v šolo je bilo 50.000 nemških mark, cifra, ki bi jo potreboval na računu za "penzijo". Ko sem začel s službo je bila cifra mogoče tam nekje 100.000€. Danes? Huh raje ne računam, ker so cene v razvitem delu sveta tako visoke, da s 100.000€ na računu ne igraš penzionista prav dolgo.

No še 3 leta imam časa
redface-1.gif
samo v mojem primeru se je pri ženi malce zdravstveno zalomilo in bi poleg tople destinacije rabil še solidno zdravstveno oskrbo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Računat moraš pa na svoj čisti neto, pa potem 70% ali nekaj takega.

Žal je že na 53 %

Obstaja kak link za tole.... ker ni še noben rekel, da ni res.

Edit: Meni še manj fukne ven... (pa jurja je za te prekarne, ki si minimalno izplačujejo že sanjska plača).

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Hja... lepe sanje, da bomo v penziji šli v "tople kraje"!
Mi bomo v penziji po 65 letu.

In kdo od nas bo takrat še toliko zdrav, da mu bo pasalo bit na tisti vročini... pa ob hudo bogi zdravniški oskrbi v tistih državah 😢😢

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
247
15
18
Znanca hodita vsako leto za 6 zimskih mesecev v Cambodio. Pravita da jima je tam najbolje, pa sta obrnila večino sveta.
Jaz sicer tam še nisem bil.
Sam bi izbral Chille, res pa da ni tako poceni kot pričakuješ.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Citat:
Uporabnik Audio pravi:
Znanca hodita vsako leto za 6 zimskih mesecev v Cambodio. Pravita da jima je tam najbolje, pa sta obrnila večino sveta.

Imam znanca, ki sta obrnila kar nekaj sveta, skupaj smo predelali tudi Tajsko in Vietnam (bili zadovoljni). In lani sta bila v Cambođi. Ja sej je bilo OK! pod črto... ampak pravita, da je standard vseeno prenizek, da bi preživel več časa tam. NIsta pa bila na otokih.

Vsak ima svoj pogled in takole je res težko izbirati destinacijo za "penzijo".

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Ravno smo se vrnili iz Šila, otok Krk. Tam ima veliko Slovencev isti pogled na penzijo, saj je več kot pol naselja v lasti Slovencev. Pa je le eno naselje na enem otoku.

Saj je lepo dol, nič ne rečem, samo kako kratek domet imamo, to je pa noro. Pa ta neverending svadžanja s Hrvati, da bi imel še toliko soldov naloženih pri njih in jih moral trpet pol življenja. Zanimivo res. Sploh pa ob podatku, da smo najeli polno opremljen apartma za 35€ na noč, pa da bi še investiral dol. Kakšen fail.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Ravno smo se vrnili iz Šila, otok Krk. Tam ima veliko Slovencev isti pogled na penzijo, saj je več kot pol naselja v lasti Slovencev. Pa je le eno naselje na enem otoku.

Saj je lepo dol, nič ne rečem, samo kako kratek domet imamo, to je pa noro. Pa ta neverending svadžanja s Hrvati, da bi imel še toliko soldov naloženih pri njih in jih moral trpet pol življenja. Zanimivo res. Sploh pa ob podatku, da smo najeli polno opremljen apartma za 35€ na noč, pa da bi še investiral dol. Kakšen fail.

Zakaj ko si star potrebuješ tudi zdravnika in s krka ni tako daleč do slo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Blizje (in hitreje) kot marsikje iz slovenije.
Edino ne vem ce bi se šel lastnika pri Hrvatih. Mogoce bolje se iti najemnika.