Pedro opeka z Madagaskarja

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dejstvo je, da je misijonar...

In temu verjamem, ne da bi šel preverjati, saj v to noben ne dvomi.
Jesus Christ, kakšna logika je to? Joseph Andre je bil katoliški duhovnik in jezuit (!!), v 40. je v Belgiji pred Gestapom rešil več kot 100 Judov - ampak po tvoje je zločinec, ker je bil pripadnik jezuitov, ki so bili v bistvu antisemiti, rasisti, v njihovih šolah se je dogajala pedofilija itd?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.141
3.196
113
Snecer mogoče ne veš da ljudem tudi dol visi katere vere je glavno da ima za jesti.

I

Izbrisan uporabnik #488

V prvi fazi, v stiski in za hrano pa je potem vsak pripravljen poslušati kot ovčica.
Bistvo problema.

Ti bi se za 10.000 jurjev na mesec al pa še manj verjetno takoj prepisal npr. k budistom.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V prvi fazi, v stiski in za hrano pa je potem vsak pripravljen poslušati kot ovčica.
Bistvo problema.

Ti bi se za 10.000 jurjev na mesec al pa še manj verjetno takoj prepisal npr. k budistom.
Torej so vsi duhovniki in misijonarji, ki so kdajkoli pomagali ljudem, zločinci?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jesus Christ, kakšna logika je to? Joseph Andre je bil katoliški duhovnik in jezuit (!!), v 40. je v Belgiji pred Gestapom rešil več kot 100 Judov - ampak po tvoje je zločinec, ker je bil pripadnik jezuitov, ki so bili v bistvu antisemiti, rasisti, v njihovih šolah se je dogajala pedofilija itd?

Škof Alois Hudal pa je recimo prešvercal Mengeleja, Eichmanna, Priebkeja in na tisoče drugih...

Ne mešaj hruš in jabolk.

Tisto, kar vam hoče Snecer dopovedat je bistvo misijonarstva...

Citat:
»Tukaj sem, Gospod, pošlji mene,« je začetek misijonarjevega poslanstva, ki je nato potrjeno s poslanstvom Cerkve. »Tukaj sem, Gospod, pošlji mene,« velike besede, ki so velikokrat sad notranje borbe, včasih tudi nasprotovanja ali nerazumevanja najbližjih, zato pa toliko bolj svete in občudovanja vredne.
Naša vera je v svojem bistvu misijonska vera. »Pojdite in povejte,« so rekli angeli prvim misijonarkam, ženam pri odprtem grobu. »Pojdite in povejte, da smo odrešeni! Da naše življenje ima smisel. Povejte vsem, da nas ima Bog nad vse rad, da nas je odrešil po svojem Sinu Jezusu Kristusu. Ne skrivajte te novice, ki je vaše največje bogastvo. Ne bodite egoisti, ki bi to svoje bogastvo skrivali. K temu veselemu velikonočnemu oznanilu dodajmo še Kristusovo poslanstvo: »Pojdite in učite vse narode, krščujte jih v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Jaz sem z vami vse dni do konca sveta.«

Citat:
Mati Terezija iz Kalkute enemu od piscev njenega življenjepisa pravi: »Povedati morate ljudem, kaj nas vodi sem. Povejte jim, da nismo tu zaradi dela; tu smo za Jezusa. Vse, kar storimo, storimo zanj. V prvi vrsti smo redovnice. Nismo socialne delavke, ne učiteljice, medicinske sestre ali zdravnice. Služimo Jezusu v ubogih. Naše življenje nima drugega razloga ali motivacije.

http://cdp.nadskofija-maribor.si/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=149

I

Izbrisan uporabnik #488

Organizacija h kateri pripadajo je zločinska.
To pa razumen človek ne bi smel prenašati in bi moral izstopiti.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
@patriot
IN???? Imaš duhovnike, ki posiljujejo otroke, imaš duhovnike, ki so dali svoja življenja zavoljo drugih. Pripadajo vrsti homo sapiens, tako da med njimi najdeš vse, kar najdeš med homo sapiensi.

@Snecer
Kakšne zločine pa je naredila? Ker z nacisti je sodelovala tudi Finska (in Francija) - veliko bolj odkrito kot RKC, pa najbrž ne zagovarjaš mnenja, da je Finska 'zločinska organizacija'? Križarske vojne so se financirale tudi in predvsem iz državnih blagajn Frnacije, VB, Benetk itd - saj so imele te države od križarskih pohodov korist. Ali je Nemčija zločinska država?

I

Izbrisan uporabnik #488

Pred združeno Nemčijo sta bili dve državi, pred njima pa je bila zložinska Adijeva Nemčija.

Ne, današnja Nemčija ni zločinska država.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
A tako? Torej ostale države razdeljuješ na obdobja (pri čemer eno obdobje nima absolutno nobene povezave z drugim), Cerkev pa je 'ista' že od sv Petra dalje? Hudiča, pa bi si človek mislil (če seveda pogled dejstva), da se politika Cerkve spreminja tako rekoč na letni bazi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Cerkev je ista, na istem zvezdniku izvaja prevaro človeštva.

Al so ga vmes zamenjali?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Cerkev je ista, na istem zvezdniku izvaja prevaro človeštva.

Al so ga vmes zamenjali?
Amm, Jezus ne obstaja. Prava glava Vatikana se menja v rednih intervalih.
Kaj pomeni 'Cerkev je ista'? Tudi Finska je ista, pa Nemčija tudi - sprejeli so zgolj nekaj novih zakonov in odpravili nekaj starih (tako kot Vatikan).

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.190
11.103
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Škof Alois Hudal pa je recimo prešvercal Mengeleja, Eichmanna, Priebkeja in na tisoče drugih...

Ne mešaj hruš in jabolk.

Tisto, kar vam hoče Snecer dopovedat je bistvo misijonarstva...

Citat:
»Tukaj sem, Gospod, pošlji mene,« je začetek misijonarjevega poslanstva, ki je nato potrjeno s poslanstvom Cerkve. »Tukaj sem, Gospod, pošlji mene,« velike besede, ki so velikokrat sad notranje borbe, včasih tudi nasprotovanja ali nerazumevanja najbližjih, zato pa toliko bolj svete in občudovanja vredne.
Naša vera je v svojem bistvu misijonska vera. »Pojdite in povejte,« so rekli angeli prvim misijonarkam, ženam pri odprtem grobu. »Pojdite in povejte, da smo odrešeni! Da naše življenje ima smisel. Povejte vsem, da nas ima Bog nad vse rad, da nas je odrešil po svojem Sinu Jezusu Kristusu. Ne skrivajte te novice, ki je vaše največje bogastvo. Ne bodite egoisti, ki bi to svoje bogastvo skrivali. K temu veselemu velikonočnemu oznanilu dodajmo še Kristusovo poslanstvo: »Pojdite in učite vse narode, krščujte jih v imenu Očeta in Sina in Svetega Duha. Jaz sem z vami vse dni do konca sveta.«

Citat:
Mati Terezija iz Kalkute enemu od piscev njenega življenjepisa pravi: »Povedati morate ljudem, kaj nas vodi sem. Povejte jim, da nismo tu zaradi dela; tu smo za Jezusa. Vse, kar storimo, storimo zanj. V prvi vrsti smo redovnice. Nismo socialne delavke, ne učiteljice, medicinske sestre ali zdravnice. Služimo Jezusu v ubogih. Naše življenje nima drugega razloga ali motivacije.

http://cdp.nadskofija-maribor.si/index.php?option=com_content&task=view&id=57&Itemid=149

Patriot, še vedno nisi obrazložil, zakaj si svoja otroka spustil v tako zelo zločinsko organizacijo.
smirk-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem, ampak ne ti ne kravakonj ne skužita, da govorimo bistvu misijonarstva, ne pa o križarskih vojnah in raznoraznih navezah Vatikana.
bonk.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.190
11.103
113
kod Džej-Zija
In kaj je problem pri misijonarstvu? Problem bi bil, če bi rekel: pomagal ti bom, če sprejmeš vero. Tako pa pomaga vsakemu, vero pa sprejme le tisti, ki mu to paše.

Poleg tega vidva s snečkom ne govorita LE o misijonarstvu, ampak o RKC na sploh in o tem, da tako zelo zločinska organizacija nikakor ne more narediti ničesar dobrega.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Sem, ampak ne ti ne kravakonj ne skužita, da govorimo bistvu misijonarstva, ne pa o križarskih vojnah in raznoraznih navezah Vatikana.
bonk.gif
Ti pa ne skužiš, da organizacija ni enako posameznik. Če ameriški vojak v Afganistanu reši otroka pred tropom psov, prva stvar, ki jo boš rekel, ne bo 'ti si zločinec, tvoja država je v Afganistanu ilegalno, otroku vsiljuješ ameriški način življenja', pač pa mu čestitaš za pogum. Razen seveda, če si nek fundamentalistični ideolog, ki raje kot dejstva gleda svojega vodjo.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
In kaj je problem pri misijonarstvu? Problem bi bil, če bi rekel: pomagal ti bom, če sprejmeš vero. Tako pa pomaga vsakemu, vero pa sprejme le tisti, ki mu to paše.

Poleg tega vidva s snečkom ne govorita LE o misijonarstvu, ampak o RKC na sploh in o tem, da tako zelo zločinska organizacija nikakor ne more narediti ničesar dobrega.

Ne rabi nič rečt, ker je jasno, da itak vsi "pridejo".

RKC seveda lahko naredi tudi kaj dobrega, vendar je to vse navidezno. Namen dobrih del je izključno vedno v ohranjanju črede.

Bedna fora.

Narediš vaški vodovod "gratis" in vaščani celi veseli potem sami od sebe pridejo v nedeljo, da se zahvalijo in ostanejo.

Zato pa pravim, da ni vse zlato, kar se sveti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
bonk.gif
Ti pa ne skužiš, da organizacija ni enako posameznik. Če ameriški vojak v Afganistanu reši otroka pred tropom psov, prva stvar, ki jo boš rekel, ne bo 'ti si zločinec, tvoja država je v Afganistanu ilegalno', pač pa mu čestitaš za pogum.

Taliban ne dela razlik in ga bo pospravil, ker je v sovražnikovi uniformi.

Pedro Opeka si zagotovo zasluži Nobelovo nagrado in sem z veseljem pogledal dokumentarec, žal pa si je ne zasluži misijonar Pedro Opeka.

In ni kaj dodati.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:

Ne rabi nič rečt, ker je jasno, da itak vsi "pridejo".

RKC seveda lahko naredi tudi kaj dobrega, vendar je to vse navidezno. Namen dobrih del je izključno vedno v ohranjanju črede.

Bedna fora.

Narediš vaški vodovod "gratis" in vaščani celi veseli potem sami od sebe pridejo v nedeljo, da se zahvalijo in ostanejo.

Zato pa pravim, da ni vse zlato, kar se sveti.
In kdo potem sploh ima moralno rpavico pomagati drugim - UNICEF jim vsiljuje svojo propagando, Karitas svojo. Boljše bi bilo (po tvoje), da ti ljudje crknejo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa recimo rdeči križ, gre isto za mednarodno zadevo.

Pomagajo in grejo.