Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Potem tako lahko 80 let star dec (recimo da je ateist , da ne bomo mešali nobenih ver)sprejema spolne usluge od 15 in pol leta stare deklice???
Pa to je naravnost bizarno in kdor je ta zakon napisal ga treba za jajca obesit.
Ne moreš verjet kaj je vse dovoljeno in potem ko pa stvar uide nadzoru so pa itak zgražanja in obtožbe na kubik.
Avtoru te teme se pa itak samo gre da bi cerkev očrhnil na vsaki možni način...podobne besede od svojih ljubljencev pa ne bo izdal za vsako ceno...bah
Citat:
Zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnom osobom
Članak 194.
Tko pred djetetom ili maloljetnom osobom vrši radnje namijenjene zadovoljavanju vlastite ili tuđe pohote, ili tko navede dijete da pred njim ili drugom osobom vrši takve radnje,
kaznit æe se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Citat:
Uporabnik rajko0028 pravi:
To velja za normalne ljudi - v primeru carja jerneja ali snetega to ne velja oni so nad oblastjo tako cerkveno kot posvetno - potem pa se še vtikajo v zadeve ki jih ne tangirajo. Za snetega še razumem ker so ga pri prvem cepljenju poleg zakonsko predpisanih vakcin cepili še z antiRKC, tud jerneja razumem se je fant verjetno nalezel pri opravljanju svojega dela pa je sedaj kroničen pacient ampak ne znam si predstavljati kaj se dogaja carju - mogoče mu je pa kak duhovnik kako frčefelo spelu pa sedaj tega ne more prebolet.
To je čista laž da ti ne bo duhovnik naredil nekaj zastonj - tako kot pogreb kot poroka nimata določene cene ampak prispevaš kolkiko hočeš - drugo pa je maša ki je opravljena v ta namen in maša stane 17€ (če je slavnostna pa 25 - ampak to se mi samo zdi nisem zihr). Sedaj pa malo poglej okoli sebe in povej koliko ljudi poznaš ki cca 1 uro delajo za ta denar. Koliko ti zaslužiš na uro ? duhovnik pa lahko max 2x na dan mašuje - ti (+tvoji stanovski kolegi) za ta denar niti ne vstanete iz postelje ko ste dežurni (pa saj ne morete ker ste utrujeni ker ste že >kot25h na šihtu).Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Kaj sploh misliš z usmiljenjem? A misliš, da se mene prodajalka v Mercatorju "usmili", ko pridem z vozičkom hrane na blagajno? Oziroma nenazadnje tudi župnik, če bi slučajno želel se cerkveno poročiti ali pa koga pokopati?
Niso PRIPOROČENE cene ampak fiksne določene na nivoju nadškofij ampak če ne verjameš meni poglej na cenik je javen.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Katolibanski ceniki in način obračunavanja so posebnost v ekonomiji, zato je to neprimerljivo z ostalimi branžami, kjer dobiš račun in resno storitev.
To so nekakšne priporočene cene, sicer se mu v roko pritisne en lep bankovec, sicer pa si napisal da poroka in pogreb nimata cene... bodi resen.
Fant nisi tocen (da bo stein vesel, se vedno mislim da je bolj prav natancen).Citat:
To je čista laž da ti ne bo duhovnik naredil nekaj zastonj - tako kot pogreb kot poroka nimata določene cene ampak prispevaš kolkiko hočeš - drugo pa je maša ki je opravljena v ta namen in maša stane 17 (če je slavnostna pa 25 - ampak to se mi samo zdi nisem zihr). Sedaj pa malo poglej okoli sebe in povej koliko ljudi poznaš ki cca 1 uro delajo za ta denar. Koliko ti zaslužiš na uro ? duhovnik pa lahko max 2x na dan mašuje - ti (+tvoji stanovski kolegi) za ta denar niti ne vstanete iz postelje ko ste dežurni (pa saj ne morete ker ste utrujeni ker ste že >kot25h na šihtu).Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Kaj sploh misliš z usmiljenjem? A misliš, da se mene prodajalka v Mercatorju "usmili", ko pridem z vozičkom hrane na blagajno? Oziroma nenazadnje tudi župnik, če bi slučajno želel se cerkveno poročiti ali pa koga pokopati?
Mislim da nisi zadel bistva - kdorkoli opravi storitev naj bo plačan -tudi duhovniki - bistvo je : A z računom ali brez ?Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Saj te cenike sem že enkrat objavil, ko je nekdo od "tvojih" pametoval, da to ne obstaja.
In če si bil pri nekom, ki ti je opravil storitev, v čem je problem? Misliš da je šlo za dobrodelno ustanovo?
Temo o celibatu sem enkrat nacel z enim malce visjim cerkvenim dostojanstvenikom. Odgovor z njegove strani je bil precej dober (zame): duhovniki so se odlocili sluziti bogu in ljudem. In ce zelijo sluziti ljuudem, jim morajo biti na voljo 24/7. To bi jim druzina onemogocala. To izhaja tudi iz casov, ko so ob 3 zjutraj prisli po duhovnika da nekdo umira in da naj mu pride dat poslednje olje itd... Torej point naj bi bil v tem, da je, namesto druzini, predan bogu in vernikom.Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
KSZ...
Kakorkoli...če bi ta cerkev dovoljevala poroko župnikov, do pedofelije nebi prišlo - vsaj ne v takem številu. Ne razumem, zakaj tega ne odobrijo, saj je menda župnik ravno tako človek ( seveda moškega spola), ki ima enake potrebe kot mi.
Druga stvar pa so današnje 15 letnice. En teden nazaj sem pristala v Topu v Ljubljani ob 4h zjutraj. 3 punce stare 16 let so brez problema dobile alkohol, oblečene kot največje go-go plesalke, nastavljale so se vsem...tudi starejšim moškim! Jaz je nebi znala ocenit, da je stara 16 let - bilo je goli slučaj, da je hči družinskega prijatelja.
Torej, kaj te smrkle delajo zunaj ob 4h zjutraj? Oblečena v nič? A ni čudno, da jo pol nategne en starej dec..
Sigurno pa se strinjam, da do takih stvari nebi smelo prihajati - sploh pri župnikih in teh jajcih.b
Citat:
Mislim da nisi zadel bistva - kdorkoli opravi storitev naj bo plačan -tudi duhovniki - bistvo je : A z računom ali brez ?Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Saj te cenike sem že enkrat objavil, ko je nekdo od "tvojih" pametoval, da to ne obstaja.
In če si bil pri nekom, ki ti je opravil storitev, v čem je problem? Misliš da je šlo za dobrodelno ustanovo?
Pa mi sedaj povej kdo bolj goljufa državo a duhovnik z max. 100€ na dan/otimistično 3x na mesec/ ali pravnik z skoraj 400€ na uro/vsak delovni dan/ in to brez računa.
Pod tole se pa podpišem! Debata sploh ni več potrebna!Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Temo o celibatu sem enkrat nacel z enim malce visjim cerkvenim dostojanstvenikom. Odgovor z njegove strani je bil precej dober (zame): duhovniki so se odlocili sluziti bogu in ljudem. In ce zelijo sluziti ljuudem, jim morajo biti na voljo 24/7. To bi jim druzina onemogocala. To izhaja tudi iz casov, ko so ob 3 zjutraj prisli po duhovnika da nekdo umira in da naj mu pride dat poslednje olje itd... Torej point naj bi bil v tem, da je, namesto druzini, predan bogu in vernikom.Citat:
Uporabnik Maxi25 pravi:
KSZ...
Kakorkoli...če bi ta cerkev dovoljevala poroko župnikov, do pedofelije nebi prišlo - vsaj ne v takem številu. Ne razumem, zakaj tega ne odobrijo, saj je menda župnik ravno tako človek ( seveda moškega spola), ki ima enake potrebe kot mi.
Druga stvar pa so današnje 15 letnice. En teden nazaj sem pristala v Topu v Ljubljani ob 4h zjutraj. 3 punce stare 16 let so brez problema dobile alkohol, oblečene kot največje go-go plesalke, nastavljale so se vsem...tudi starejšim moškim! Jaz je nebi znala ocenit, da je stara 16 let - bilo je goli slučaj, da je hči družinskega prijatelja.
Torej, kaj te smrkle delajo zunaj ob 4h zjutraj? Oblečena v nič? A ni čudno, da jo pol nategne en starej dec..
Sigurno pa se strinjam, da do takih stvari nebi smelo prihajati - sploh pri župnikih in teh jajcih.b
To da je nekdo pedofil, ni odvisno od tega ali ima zeno ali ne. Celibat tu ne more igrati vloge. Ce je nek duhovnik pac potreben si lahk najde zensko. Take primere poznamo in niso tako redki. Torej to ni razlog za zlorabe otrok. Poleg tega sem osebno spoznal ene par pedofilov ki nimajo veze s cerkvijo in imajo druzine.
Duhovniki so pac bolj na "udaru" zaradi tega ker naj bi to bili se posebaj moralni ljudje. Stvar je taka, da ce nekoga vzburjajo otroci, ga bodo vzburjali pa ceprav bo imel zeno in dve ljubici zraven
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Uporabnik Maxi25 pravi:
KSZ...
To da je nekdo pedofil, ni odvisno od tega ali ima zeno ali ne. Celibat tu ne more igrati vloge. Ce je nek duhovnik pac potreben si lahk najde zensko. Take primere poznamo in niso tako redki. Torej to ni razlog za zlorabe otrok. Poleg tega sem osebno spoznal ene par pedofilov ki nimajo veze s cerkvijo in imajo druzine.
Duhovniki so pac bolj na "udaru" zaradi tega ker naj bi to bili se posebaj moralni ljudje. Stvar je taka, da ce nekoga vzburjajo otroci, ga bodo vzburjali pa ceprav bo imel zeno in dve ljubici zraven