Pečenje na pokritih žarih - tehnike in recepti

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Za vse ki uporabljamo žare s pokrovom. Plinske ali na oglje, ki omogočajo indirektno IN direktno peko mesa in drugih zadev. Tema ni namenjena promociji brandov zato se izogibamo imenovanju proizvajalcev in se raje pogovarjamo o tehnikah peke in receptih.
Osnovno ločimo med direktnim in indirektnim načinom peke in na visoko temperaturno hitrejše pečenje in na počasno pečenje pri nizkih temperaturah, kjer dodamo dim iz kosov aromatičnega lesa - BBQ smoking.
nahrung002.gif
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.133
7.021
113
Dečki, gledam kje vse se lahko kupi weber žar in vidim da tudi bauhaus, merkur, obi, inpos? Ker se pri slednjih lahko dobijo zadeve tudi ceneje me zanima, če se lahko katerikoli model kupi tam, ali imajo pač samo to kar imajo na zalogi?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.133
7.021
113
Ne bo potrebe po sreči, mamo vezo za popuste, samo nimajo tega na zalogi, kar bi jaz imel :)

sem že skontaktiral ljudi, čakam na info.

PS, v grazu je neka štacuna, pa je še dražja kot naši kralji žara :)
 

masevc

Guru
2. sep 2007
3.526
894
113
Sprobaj in porocaj. Weber je sinonim za peko, porabo oglja, drzanje pogojev temperature.
Ponavadi je tako, da za kak low in slow bos nabavil webra naknadno. Za naavaden gril pa bo delalo ok.
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.077
7.550
113
Kaj pa primerjava Webra in kakšen Big Green Egg?
Zdi se mi podoben način peke, razen da je Big Green Egg keramičen, ali se motim?