Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
V Metajni je tista gostilna ob obali sicer na izgled bolj zabačena, imajo pa res dobre lignje na žaru. Konkretne porcije in do sedaj še nisem dobil slabih. Priporočam tudi gostilno ob cesti proti Metajni. Ne vem ali so Zuboviæi ali Vidaliæi. Ko se pelješ proti Metajni je na desni strani tik ob cesti, cesta gre kakšnih 400 metrov skozi naselje, na obeh straneh ti parkirajo avti, za naseljem pa je malce bolj konkreten klanec in nekaj ovinkov. Potem se začneš spuščati proti Metajni.
Tam dobiš perfektne lignje, splača se tudi poskusiti jagnjetino izpod peke. Cena je za 40% nižja kot v Novalji, kakovost in okus pa se sploh ne more primerjati. Novalja je za ovce, ki pridejo prvič ali drugič na Pag in se pustijo nategniti s slabo hrano in visoko ceno.
Odsvetujem pa gostilno (barako) na plaži za Metajno, mislim da je Ručica. Tudi domačini so mi toplo svetovali naj tam ne jemo ker se zgodi, da je higiena vprašljiva.
Tista dva pajzla ob obali v Metajni nista "G" od gostilne. Ena je pozimi zaprta, v drugi se pa čez leto tepejo domačini, oboji pa samo za dva meseca - julij, avgust, postavijo plastične stole in mize na cesto in cmarijo girice in zmrznenje lignje.
Bil sem parkrat tam in sem dostikrat dobil krompir 20 min za lignji na mizo..., postrežnba nikakva, kr neki v glavnem.
Druga gostilna, ki jo omenjaš je "Konoba Marina" v Zubovičih, to je pa druga zgodba, odprto je tudi čez leto, klasična konoba, odlična hrana za dober denar. Sveže ribe, presenetljivo dober biftek, jedi izpod peke jagnjetina, hobotinica. S tem, da se moraš za peko naročiti dan prej. Z lastnikom - Ivom, sva dobra prijatelja, dostikrat dobim kak priboljšek
Gostilna na plaži Ručica se imenuje "Kanjon" včasih, pred mejnavo lastnikov so tam deleli Hercegovci in je bila hrana odlična, dnevno so nabirali školjke in lovili hobotnice, tako, da je bilo treba dan vneprej rezervirati mizo za popoldansko kosilo.
Potem pa je zadevo prevezel en domačin, še jaz sem mu reklamo naredil (tisk na PVC banner), tipu se je zmešalo (dobesedno), delal je brez dovoljenj, ko mu je inšpekcija zaplombirala lokal, je samo plombe dol potrgal in delal dalje, kazen na kazen, pa še ves zadet je bil zmeraj..., v glavnem ni omembe vredno. Mojo reklamo, katera me je koštala 100€ mi ni nikoli plačal, jo je pa zažgal na travniku recimo, ker se je z vsemi skregal.
Glede Novalje se pa motiš..., seveda je drago in, da večina nateguje, ampak se tudi tam najde par skritih kotičkov kjer se zelo dobro je. Pa seveda na mislim razvpitega "Starac i more".