Partizani požigali slovenske vasi

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Hudiča a res? In to je šele danes prišlo na dan?

Verjetno se bo leta 2056 izkazalo, da so požgali tudi celo Ljubljano, pa bodo šele tedaj lahko odprli arhive, da bo narod to izvedel.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Resno, a se ne more nekaterim uporabnikom omejiti odpiranje takih tem ali jih banati? Samo hujskanje in razdvajanje. Pa dejte že enkrat pustit zgodovino pri miru in jo nehate pretvarjat! Bolniki!!!

cat

Fizikalc
3. sep 2007
910
63
28
Niti približno mi ni jasen namen odpiralca teme - kaj dobrega in pozitivnega lahko prinese pogrevanje tričetrt stoletja starih tem ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ampak koga nas? to me zanima
smile-1.gif

Ker moji predniki so govorili, da je prišla po vojni svoboda...

Zdaj pa berem neke čudne zgodbe.

Al se bo čez čas pisalo, da nas je 91. leta osvobodil kapitalizem oziroma okupiral?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Prav je, da so ljudje seznanjeni s tem, kaj se je dogajalo v preteklosti. Če te take teme motijo, jih pač ne beri.

kar se pa 'poštarja' tiče pa tako...nikoli ne bom pristal na laž pod krinko nekakšnih bedastih izjav v smislu 'razdvajanja'. Verjamem pa, da nekateri ne zmorete preensti resnice, če malo parafraziram legendarnega đeka nikolsona
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Čak malo.

Pa kaj ni normalno, da v vojni kaj pogori in da kdo umre?

V čem je fora.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Če se bombardira kolaborantsko mesto, se pač zgodi, da kakšna bomba malo zgreši cilj, še posebej pri tedanji tehnologiji...da pa partizani, ki so kao borci za slovenski narod, svojim lastnim ljudem rušijo in požigajo vasi, pa ne samo da ni normalno, po moje gre za hud vojni zločin.

požigi slovenskih vasi, gradov, dvorcev, pobijanje civilistov, ujetnikov in ranjencev, pač ne morejo biti prvine 'osvobodilnega boja', gre za revolucionarno nasilje.

Požige vasi in izgone prebivalcev bi pričakoval kvečjemu od zločinskih okupatorjev, ne pa od ljudi, ki se baje 'borijo za svoj narod'.

Saj človek razume napad na vas, če so notri utrjeni fašisti ali pa kolaboranti, ampak v teh vaseh tedaj ni bilo nobenega sovražnika...

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Niti približno mi ni jasen namen odpiralca teme - kaj dobrega in pozitivnega lahko prinese pogrevanje tričetrt stoletja starih tem ?

njihov namen odpiranja takih tem je vedno v današnjem času....
Zanimivo mi je, da nikakor ne debatiramo o predvojnem dogajanju. Vsaka vojna ima svoj vzrok in še nikoli ni bil obsojen noben vojni dobičkar, špekulant, provokator...itd. Vojna je sama po sebi zločin....iskati razloge znotraj vojne za vzrok vojne je več kot sprenevedanje....je zločin, izdaja, hinavščina....In ravno s tem namenom vidim da se odpirajo teme....Očitno je naša civilizacija obsojena na večno trpljenje na eni strani in neverjetno sprenevedanje, špekuliranje in zlobo na drugi. In vedno, ko se nekomu strga znamo samo obsoditi le tega....nikoli tistega, ki je iz navadne zlobe, špekuliranja privedel ljudi do neizhodnega položaja v katerem (in nehimo se sprenevedat) vemo, da se lahko nekomu strga. Ne samo vemo.....100% se vedno nekomu strga....ampak, kot mi tudi izkušnje v življenju kažejo...večino elite zna oceniti kolk se da gont ljudi samo po številu norcev, ki jih proizvedejo, ker dejansko so PSIHOPATI nesposobni humane ocene....Vsem tem je v veliko pomoč takole označevanje ljudi kot živali, ki se ne znajo kontrolirat.
Vojna je bolezen, ki se jo zdravi...ampak nikoli ne zdravimo pomanjkanja empatije tistih, za katere vemo, da so pripeljali do nje. Tudi oni so bolani...pa vendar o njih dostikrat govorimo kot o junakih...uspešnih poslovnežih...vodjah...itd.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
A res ne veš?

Komunisti. Potem so pa prišli nacisti in fašisti ter nas skupaj z domobranci osvobodili.
Zopet potvarjaš zgodovino. Okupirali so nas fašisti, nacisti in komunsiti. S tem, da so fašisti in nacisti prišli z orožjem, komunisti pa so jih pri tem podpirali= prvi so kolaborirali z okupatorjem. Njihovo prvo dejanje je bilo ovajanje vojakov Kraljevine Jugoslavije in civilistov, kateri bi morebiti lahko škodili nacističnim zaveznikom ter ustanovitev OF kot proti imperialistične fronte. Kasneje so se komunisti s svojimi zavezniki sprli ter z zločini na lastnim narodom povzročili nastanek vaških straž, kateri so kasneje prerasli v domobrance.

PS- zgodovino lahko potvarjaš kakorkoli hočeš, a dejstva slej ko prej premagajo laži
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
zakaj si si spremenil NICK???
Še pod včerajšnjim vplivom maliganov, ali so že sveži jutranji
stupid-1.gif
pusti ti pri miru alkohol. ti škodi.
Odgovoriš pa ne, kar te kdo vpraša.
Trosiš neumnosti in to je vse.
A bo kaj z odgovori. Zakaj ti je nerodno odgovoriti ali si član SDS in zakaj menjaš imena

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ni problema, pa odpri temo o predvojnem dogajanju pa bomo rekli kakšno o kranjski industrijski družbi, županu Hribarju, 'prekmurski republiki', streljanju v parlamentu, šestojanuarski diktaturi...jaz sem pred časom odprl temo o 'kačakih', pa ni požela toliko zanimanja kot tematika druge svetovne vojne.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Če se bombardira kolaborantsko mesto, se pač zgodi, da kakšna bomba malo zgreši cilj, še posebej pri tedanji tehnologiji...da pa partizani, ki so kao borci za slovenski narod, svojim lastnim ljudem rušijo in požigajo vasi, pa ne samo da ni normalno, po moje gre za hud vojni zločin.

požigi slovenskih vasi, gradov, dvorcev, pobijanje civilistov, ujetnikov in ranjencev, pač ne morejo biti prvine 'osvobodilnega boja', gre za revolucionarno nasilje.

Požige vasi in izgone prebivalcev bi pričakoval kvečjemu od zločinskih okupatorjev, ne pa od ljudi, ki se baje 'borijo za svoj narod'.

Saj človek razume napad na vas, če so notri utrjeni fašisti ali pa kolaboranti, ampak v teh vaseh tedaj ni bilo nobenega sovražnika...

Atomska bomba je bila pa kaj?
priden.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Ksz
Eno resno vprasanje: kaj tocno je s tabo in tebi podobnimi pacienti narobe, da se tak zavzeto ukvarjate s stvarmi, ki so se dogajale 70 let nazaj? Hud dolgcas, ali kaki resni problemi v glavi?

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ni problema, pa odpri temo o predvojnem dogajanju pa bomo rekli kakšno o kranjski industrijski družbi, županu Hribarju, 'prekmurski republiki', streljanju v parlamentu, šestojanuarski diktaturi...jaz sem pred časom odprl temo o 'kačakih', pa ni požela toliko zanimanja kot tematika druge svetovne vojne.
grin1.gif

Ker ni požela zanimanja si odprl temo, ki podžiga delitev slovencev...Hmmm....kje so "zlati" časi sramotilnih stebrov....

Dvomim, da je tak primitiven razlog za odpiranje problematičnih tem, kot je samo nabijanje ega....Več frustracij zaznam v tebi...če že ne celo kompleksov.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
"Partizani požigali" pišeš neumnosti.

Mislim da je tudi v današnjih časih npr. na gorenjskem nekdo zažgal nekaj hiš. Po tvoji teoriji bi moral napisat: Slovenci so zažigali hiše na gorenjskem...

Totalno zgrešeno.

Če veš, kdo konkretno je to naredi, sproži redne postopke preko policije itd.

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
Citat:
Uporabnik dodaske pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
grin1.gif

Ker ni požela zanimanja si odprl temo, ki podžiga delitev slovencev...Hmmm....kje so "zlati" časi sramotilnih stebrov....

Dvomim, da je tak primitiven razlog za odpiranje problematičnih tem, kot je samo nabijanje ega....Več frustracij zaznam v tebi...če že ne celo kompleksov.
aplauz.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.