Parkirne luči koliko časa lahko zdržijo prižgane?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Dvomim.

Letališče?

Ja, Brnik. Sm šu dons pogledat in se nič ne da naredit, ključa od avta pa jaz nimam.
Nič bo treba AMZS klicat in sem pri problemu št. 2 če se ne bo dalo menjati akumolatorja kako se ga bo naložilo gor? ker strop je kar nizek.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Najprej: Zlagan Ibrahimovič, nehi nakladat...
evil.gif
)

Prideš do avta s praznim accujem, odkleneš vrata (vsaj na mojem avtu se to da narediti) in odpreš havbo in čao. Vžgeš ali na kable ali pa na booster. Kakšna avtovleka...

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
He, he, da ne boš naletel na kakšen avto, ki se mu ob zakljenjenih vratih kljukice da lepo dvignit - v prazno
cool-1.gif

Jaz pravim, da se mora avto dati odklenit tudi s praznim accujem. Če ne gre, najprej vzemi v roke navodila. Če pa Švedi na to res niso pomislili (dvomim...), potem drugič kupi normalen avto...
tongue-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Najprej: Zlagan Ibrahimovič, nehi nakladat...
evil.gif
)

Prideš do avta s praznim accujem, odkleneš vrata (vsaj na mojem avtu se to da narediti) in odpreš havbo in čao. Vžgeš ali na kable ali pa na booster. Kakšna avtovleka...

Sej ni moj avto
rolleyes-1.gif
x oseba je šla za silverstrovo v tujino in ta x oseba se je spomnila, da je pustila prižgane luči in me je prosila, če grem pogledat (sem v 20 minutah na Brniku), če jih je res... in jih je res.
In mene je pač zanimalo, če bo zdržalo do torka ko pride nazaj...
Kakšne ključe pa ima pa ne vem verjetno je na kartico (ker pa zdej ni) pol bo pa verjetno problem notr pridt če ni elektrike a ne?
V ponedeljek kličem še na servis, da mi povejo kako naj naprej ukrepam.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Dvomim.

Letališče?

Ja, Brnik. Sm šu dons pogledat in se nič ne da naredit, ključa od avta pa jaz nimam.
Nič bo treba AMZS klicat in sem pri problemu št. 2 če se ne bo dalo menjati akumolatorja kako se ga bo naložilo gor? ker strop je kar nizek.
Treba je it do blagajne in povedat (ko človek pride po avto), za kaj gre, ker imajo (natančneje: 2 leti nazaj so imeli, zdaj bi bilo pa pametno poklicat in preverit) voziček z akumulatorjem za take primere, da se da avto vžgat. Potem se pa pač zapelje po nov aku na servis, ker iz tega nikoli več nič ne bo.
Če ima kartica ključ je v kartici skrit ključ (pravi, kovinski), s katerim se odklene avto.
Sicer pa če se prav spomnim pri S80 ni težav z menjavo akumulatorja. Če me spomin ne vara je v prtljažniku. Edini problem je, ker ne vem, ali se prtljažnik odpret, ko je akumulator prazen (električna ključavnica). Včasih je bila pod plastični pokrovčkom pri unih lučkah za tablico prava ključavnica (spet za tisti zasilni ključ). Rabiš odpret že za to, da ga na kable vžgeš.

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če ima x oseba denar za S80 je verjetno plačala tudi kasko pa asistenco? Asistenca ti za takšen problem poskrbi, medtem ko ti na letališki terasi piješ kavo. V kolikor se ne da uredit na licu mesta, dobiš nadomestni avto. Ker gre za Gorenjce ima x verjetno zavarovalnico 3glav. Pokliči na brezplačno številko, povej registrsko št vozila in boš izvedel, kaj se da storiti.

Predvsem pa ne špilaj mehanika če ne veš niti tega kje točno ima avto akumulator.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj se da naprej tudi priklopit strom ce ne prides v prtljaznik...
Aku pa ne bo zdrzal tako dolgo nikakor.

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
saj se da naprej tudi priklopit strom ce ne prides v prtljaznik...

Točno tako. Najlažje se to da urediti takole, da imamo kabel, ki ima na eni strani kleme, na drugi strani pa vtikač za cigaretno vtičnico. Za odpiranje prtljažnika etc. je tole več kot dovolj, seveda pa ne za zaganjanje avtomobila.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kaj pa, če bi lepo počakal dokler se x ne vrne, pa se potem dobita na letališču, mu da kable in ga lepo s kabli vžgeta? odpreta ga pa s tistim rezervnim ključem... zakaj bi zapravljal za avtovleko???

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Danasnji avtomobili sami izklopijo elektricne porabnike po cca. 3h neuporabe, ponavadi se prej (luci v notranjosti, zunanje luci, radio itd...) tako, da je vse skupaj pomojem nalaganje.
Vkolikor je pa volvo res taksen sekret pa presaltaj znamko

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Zlagan če ti dokažem da na brniku v prakirni ni niti enega S80 s prižganimi lučmi boš nehal spamat?

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Baje ni prav pametno preko kablov zalaufati teh novejših avtomobilov, oz. rabiš take kable ki izničijo nihanje napetosti. Računalnik zna malo popi*dit! Ne me držat za besedo, da sem prav povedal... je šlo enkrat skozi eno uho noter, skozi drugo ven.
wink-1.gif