park senzorji spredaj in zadaj?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
Torej, na ebayu sem zasledil parkirne senzorje, ki se montirajo zadaj (normalno na rikverc luč) in spredaj (na bremz luč)
Sprednji senzorji bi se naj aktivirali ob pritisku na zavore za cca 10 sekund. Zanima me seveda ali je to uporabno ali ne,
stikala za sprednje senzorje si ne bi rad vgradil v avto...

BigBoss

Pripravnik
12. okt 2007
192
0
16
Posavje
Kdaj pa realno držiš zavoro za 10 sekund? Mogoče na kakšnem semaforju, med parkiranjem pa vsekakor ne.
S tega stališča se mi zadeva ne zdi uporabna.
Če ne želiš imeti stikala, potem je še kakšna možnost (mogoče), da so aktivni do hitrosti recimo 5km/h.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Ravno take sem montiral v soboto. Sprednji senzorji se vklopijo ob pritisku na zavoro in so vklopljeni še 10 sekund zatem (torej ni potrebno držati zavore 10 sekund). Če so bili taki, kot sem jih jaz montiral, odsvetujem nakup. Stvar je totalno nenatančna in kar po svoje nekaj piska ...
rolleyes-1.gif
Sam nikoli ne bi kupil česa takega ... Daj link, da vidim, če gre za isto oz. podobno zadevo.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
ja, pravilno bi moral napisati, da se dotakneš bremz in potem so senzorji aktivirani cca 10 sekund.
Linka na ebayu pa ne najdem več, zapomnil sem si le da je kao philipsov kontroler in cena cca 60 eur brez poštnine...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Jaz se znamke ne spomnim, mislim, pa da je tudi ni bilo.
evil.gif
(kitajčki.press) Zadeva je imela štiri prednje in štiri zadnje senzorje, kontrolno enoto ter Bluetooth vzvratno ogledalo, ki se namesti preko originalnega ogledala in priključi na elektriko. V tem ogledalu je potem kazalo razdaljo od ovire ... Sama zadeva ni bila slabe izdelave, dokaj solidna je bila, samo delovanje je pa totalen poden, sploh če primerjam proti Spalu ali Meti.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
zdaj pa malo poglej ponudbo senzorjev pri nas in v tujini. videl boš da je 90% robe identične. razlike so samo v škatli in nalepki.
tak da je vse od kitajcev.

jaz sem mel golden eye in bil zadovoljen. potem sem mel te giordon al kaj so in je crknilo dokaj hitro. piskalo skos. zdaj sem nabavo za sene nasman za fotra pa casco. zadeva je identična, razlike so samo v nalepki firme in škatli. zaenkrat delajo bolje od vse kaj sem mel do zdaj.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
jaz sem si pred par leti montiral senzorje na kombi (4 zadaj in 2 spredaj).....zadnje na rikverc,prednje pa na pozicijske luči....praktično mi tiste male puščice svetijo nonstop(obrnjene naprej) ,ko pa dam v rikverc pa svetijo puščice nazaj s tem da imam luči še vedno prižgane....pač ima prednost zadnji senzor (vse brez stikal-samo ekranček in to je to).Za silo so...ker moraš it počasi...njihova reakcija je bolj počasna.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Vem jaz, kako je s Kitajci na tem področju. Mi prodajamo in vgrajujemo samo Spal ter Meta, se pa malo strank odloči zanje, ker imajo pač svojo ceno. Delajo pa tako kot je treba ... s Kitajci se ne ubadamo, razen pač če stranka prinese svoje ...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Kakšna je pa okvirna cena od Mete ali Spala?

2x oz. 3x višja
smile-1.gif

jz mam ene "čunga lunga" z ebaya za 80 eur (8 senzorjev) pa delajo lepo, par mescov nazaj me ena baba kresnla v rit pa še zmer delajo senzorji
grin1.gif

B81

22. jul 2007
36.944
10.505
113
KSZ
To je vse brezveze, originalni majo ponavadi zadak mali krogec z lučkami, ki ga vidiš v ogledalu in piskanje se stopnjuje...za spredaj pa ne vem, ker jih nimam, se za moj avto ne dobijo sprednji originalni... Bi pa le original poiskal, ker to vse skup je kar nekaj.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Jaz imam orignalne, pa sicer ročni gumb za vklop-izklop na armaturki. Avtomatika pa deluje tako, da se vklopijo ko dam v rikverc (sprednji in zadnji) in potem delajo do tam cca. 20 na uro, ko se avtomatsko izklopijo. Seveda jih lahko tudi prej ročno izklopiš.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.909
262
83
Slovenija
jaz sem si nabavil elektromagnetne (parkdynamics) cca 3 mesece nazaj.

skupaj z mehanikom sva jih zmontirala, (no ja, jaz sem bolj gledal) v Hondo Accord. Montaža je trajala cca tričetrt ure (zadnja maska dol, nalepit trak, povezat kabel z maso in + na rikverc luč, maska gor)

Kako deluje?

po treh mesecih uporabe:
carsko,
zazna mi vsako oviro, tudi nizke polkrogle na parkiriščih, deluje na straneh, ni mrtvih kotov. Delovati začne cca od 1m do cca 10 cm.
Zame dosti bolje kot klasični senzorji, ki piskajo dosti prej, tulijo pa takrat ko še ni kritično...
Pa meni najpomembnejše: ne vidijo se ;-))))))
moj mehanik jih je takoj 3 kupil, 4 moji kolegi tudi.

Mimogrede, dobim jih po boljši ceni kot so na njihovi spletni strani, lastnik mi je namreč dal popust na količino.... Več pa v PM....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.936
6.977
113
To so tisti, ki se nalepi samo neke vrste "trak" na notranjo stran odbijača in dela na principu radio valov?

Če ja..sem jaz slišal, da so zelo neuporabni pozimi, ko sneži ali pa ko dežuje...

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
To sem imel jaz ene 4 leta nazaj gor. Malce je res problem, ker ga mede sneg, voda in večja plast umazanije. Ampak to zgleda tako, da malce počivka sem pa tja, ko mu ni treba, še vedno pa ob oviri začne reagirat kot mora.

@mcn: Kje pa se to dobi zdaj? Sem menjal odbijač in rabim nov trak (sicer predvidevam, da se ne dobi posebej, ampak nima veze).

Nazadnje urejeno:

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Moji delajo OK (zmontirani ob nakupu honde civic). Imajo sicer tudi neke merilce razdalje kjer ti kaze, kolko je ovira oddaljena levo, desno oz zadaj, ampak to je neuporabno. Pisk in ton je kul. Ok, merilec razdalje je fajn, da ne parkiras ravno 30cm od zidu, da lah kej s prtljaznika vzames
wink-1.gif

Morem pa rect, da sem prej vozil Octavio in tam sem imel boljsi obcutek za te senzorcke...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
40€ nov trak če rabiš, samo moraš se pred tem upati da ga najdem kam sem ga "spravil".