Park senzorji kateri?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Kolikor sem videl je že kar nekaj uporabnikov kupilo te nachbau parking senzorje iz Kitajske in baje naj bi delali brez težav.
Mi lahko kdo priporoči kateri so preverjeno ok? Kolikor sem gledal so cene nekje v rangu 20-30 EUR za prednjo ali zadnjo stran.
Potrebujem pa spredaj in zadaj, zgolj piskanje, ne potrebujem grafičnega prikaza.
Pa za spredaj je potem potrebno še stikalo za vklop in ker bi rad uporabil eno originalno stikalo, me zanima ali le to stikalo zgolj prekine/vključi (torej on/off) senzorje ali ima zadaj še kakšno funkcijo, tako da ga ne morem nadomestim z original on/off stikalom?
A to se samo veže na 12v in potem da piskač nekam v kabino in je to to?

Aja, senzorji morajo biti črni, ampak to verjetno ne bo težava...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Zadnjega vežeš na rikverc luč.. Prednjega pa (pomojem) lahko na original stikalo. Če je to piskač, potem nebi smel bit problema.
Napetost je vrjetno 12V, če ni, pa vrjetno dobiš kak adapter zraven (naglas razmišljam)...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
http://cgi.ebay.com/ebaymotors...sQ5fAccessories
Evo, baje se tile dobro obnesejo. A ima kdo to, da lahko iz prve roke pove. Edino tistega ekrana res ne bi rabil...
rolleyes-1.gif
.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
jaz mel že na dveh avtih take, pa foter jih ma pa punca jih ma. pa vsem delujejo ok

gig

Pripravnik
7. apr 2009
683
11
18
Svetujem da kupiš tiste za zadaj, če že kupuješ. Sprednjih pa ne boš rabil. Jaz imam montirane zadaj in delujejo OK. So pa malo počasnejši od originalnih, tako da se moraš počasi približevat oviri.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik gig pravi:
Svetujem da kupiš tiste za zadaj, če že kupuješ. Sprednjih pa ne boš rabil. Jaz imam montirane zadaj in delujejo OK. So pa malo počasnejši od originalnih, tako da se moraš počasi približevat oviri.
Mah, sprednje celo bolj rabim. Nizek avto, dolg motorni pokrov in ne vidiš ama ništa.

A lahko pri teh zadevah priključim 8 senzorjev na eno kontrolno enoto in ekranček? Ali ima zgolj vhod za 4 senzorje? Tako da bi rabil dve tile zadevi?

Sicer pa fajn, da so ok, cena je tudi prijazna. Namreč kolega jih ima in jih full hvali, samo je on bolj hvalisave vrste, pa sem raje še prej preveril zadevo pri tretjem...
grin1.gif

Update: kolikor vidim ne bo nič, saj ima na sliki zgolj 4 vhode za senzorje. Še vprašanje, kje je piskač? A na kontrolni enoti ali v ekrančku? Ker, če je v kontrolni enoti potem je zadeva rešena, saj mi ekrančka sploh ni treba montirat.
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.497
113
49
Na sončni strani ALP
Hmm.. Na tvojem linku:

senzor: 19.50 €
PTT: 21,00€
---------------
Skupaj: 42,50€

Pri kitajcu pa je:
senzor: 16,32 €
PTT: 0,00€
carina ?! - pri tem znesku je verjetno ni, če pa je bo mogoče 20%
--------------------------------------------------------------------------------------------
Skupaj: 16,32€ --- max 20€ z morebitno carino...

Res moraš pazit na carino, ker lahko ceneje prideš skozi...
hysterical-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Carina se začne pri 150 dolarjev (al evrov pa sej je vseeno če jih imaš 16,32)
DDV pa plačaš od 25eur dalje.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
KSZ, ena splošna, če ste že pri tem.

Kaj moraš za montažo senzorja met luknje v braniku ali so lahko zadaj za plastiko? Se dajo tudi skalibrirat ali so as-is?

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Hvala za nasvet, vendar ni panike. Do 22 EUR neče država ništa da bere...
grin1.gif

PS: Za tiste, kateri imate tele zadeve, res prosim, da pogledate, kje je piskač vgrajen. A je v displeju ali v centrali? Hvala.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Jz sm kupu na ebayu spredne + zadnje senzorje za vectro, s poštnino okol 80eur pa sm bil zadovoljen, zadnje vezal na rikverc luč, za sprednje sm pa mel stikalo (ga skril v en predalček). Ena kontrola enota, 8 senzorjev, lcd display pa piskač.

Original so sprednji vezani na števec (pod 30km/h in pa stop luč).

Problem je bil edino v močnem deževju na avtocesti, so sprednji piskali ko zmešani, ampak sm jih lepo mel izklopljene
wink-1.gif

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Na tvojem mestu nebi vgradil nekih najcenejsih, da ti kasneje ne bo zal. Jaz imam vgrajene od metasystem in deluje BP kot original, kolega pa ima vgrajene neka kitajska jajca in se dogaja, da mu vcasih ne zazna kolicka...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Metasystem , Spal so Made in.... ? Čez koliko rok gre roba, preden pride na polico ?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Na tvojem mestu nebi vgradil nekih najcenejsih, da ti kasneje ne bo zal. Jaz imam vgrajene od metasystem in deluje BP kot original, kolega pa ima vgrajene neka kitajska jajca in se dogaja, da mu vcasih ne zazna kolicka...

vse je tud odvisno kako zmontiraš senzorje...