Parfumi - kje najceneje

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
www.plaza.si

Tule ziher dobiš original, so tud naši (no, če ti LJ šteješ za svoje
evil.gif
).
Se pa ziher da kje cenejš najt, tveganja pa sam poznaš.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Bom malo pametoval:
Na teh straneh (in tudi sicer v drogerijah in "parfumerijah") ni blazno veliko parfumov (če malcomX sploh išče parfum). So bolj toaletne, kolonjske in vode po britju. Parfumskih za moške ni skoraj nič, za ženske je pa situacija jasno boljša.
wink-1.gif

p20883

Pripravnik
6. dec 2007
44
0
6
www.spleticna.si - k vsaki pošiljki priložijo izjavo o izvoru in verodostojnosti izdelka
smirk-1.gif

Drugače pa kar se parfumskih vod za moške tiče - `strokovna izjava prodajalke`( Mueller) mojemu zakaj jih skor ni, je bila, da so te-le zeloo redke, ker je sama struktura kože pri moških drugačna od ženske in samo dišavo intenzivneje razvije kot ženska koža, zato je za moške dovolj dovolj toaletna voda z manjšo mešanico parfumskega ekstrata. Kasneje se v to nisem poglabljala
smile-1.gif

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
To niti ne bi verjela - tisto o razvijanju na koži.
Vsak človek ima svojo kožo, ki drugače reagira z dišavo. Verjetno se je že vsem zgodilo, da nekaj blazno lepo diši na listku ali prijateljici, na nekom drugem pa ne, ali obratno.

Parumska voda je načeloma tudi dražja od toaletne, že zaradi koncentracije parfuma (variira med posameznimi blagovnimi znamkami, glej še povprečne koncentracije spodaj - lahko je en Edt močnejši kot drug EdP).
Za moške je vsaj pri nas manj parfumskih vod in pafumov, ker so v povprečju manj zahtevni in veliko jih je še vedno mnenja, da je pri ženski še nekako OK, če vse diši za njo, tip je pa v tem primeru ziher [censored]:), tako da bog ne daj imeti preveč koncentrirane reči.No, z metroseksualnostjo se to počasi spreminja.

EdP je včasih tudi malenkost drugače sestavljena od EdT, ni čisto vse samo koncentracija parfuma v tekočini - je tudi važno, kako so razporejene vrhnje note, srednje note, ter baza.

Beseda pafrum se pri nas kar povprek uporablja za vse, drugače gre pa takole:

Parfum ali ekstrakt - 15-40% dišečih sestavin - načeloma okrog 20%
Parfumska voda (EdP - iz Eau de Parfum) 10-20%, ponavadi okrog 15
Toaletna voda (EdT - Eau de Toillete) - 5 -15%, ponavadi okrog 10
Kolonjska voda (EdC - Eau de Cologne) 3-8%,
Splash - to niti ne vem, kako prevesti, ni preveč pogosto pri nas (Polivka
evil.gif
?), 1-3%

To poleg brand name cene tudi delno razloži, zakaj cene tako hudo variirajo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
5 pik vsem, ki ste samo omenili spletičnopikasi. Sem iskala en parfum vse povsod in evo... pred nosom...

Hvala!!!

banana

Pripravnik
7. okt 2010
141
0
16
Lj
Kul nakup opraviš tudi v drogerijah v outlet vaseh v Italiji (ex. tisti zraven Palmanove) .
Pogosto lahko naletiš na "ta velke" doze 50,70 tudi 100 ml sem že videla...ponavadi so naboljši deali na pravih parfumarskih hišah (Dior, Gurlein, Chanel, Lancom), kot pr. Chance Chanel za 40% ceneje kot v normalni ponudbi 50 ml, kar nekaj jih je pravih parfumskih vod torej si v plusu na vseh treh frontah: vsebina, cena, koncentriaranost. Se splača...
Drugače pa na netu: Jagoda.

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
Sam v zadnjem času kupujem parfume (in tudi ostale stvari, predvsem oblačila) preko www.clecle.si kadar imajo akcije. Do sedaj (trije nakupi), je bilo še vse tako kot mora biti.

Dora

Zelenc'
9. jan 2011
1
0
1
Jaz dam glas za vsezame.si
Do sedaj sem napravila že kar nekaj nakupov in bila vedno zadovoljna, saj so me vedno presenetili s kakimi testerčki. Zdijo se mi tudi nekaj cenejši os spletične, vsaj kar sem jaz gledala..