pametovanje - delo

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Aleluja.
aplauz.gif

majč

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ksz

men ne sede amerika. zato nisem šel tja
ne sede jodlarija..ne bom sel tja
ni sedla svica, nisem sel

torej kle neke hude znanosti menda ni. a je vse v denarju, al kaj v pocutju.
ce tujci managerju ne sede klobasa, jota, pa slovenska mentaliteta, naj bo doma, al pa 'doma'.

kaj je kle nemogocega. a ga rabimo tukaj? ga prosimo da pride?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
evrofil je na madžarskem in tam kot tak ni tolk drugačen, pa tudi jezik se je verjetno že naučil, da se zna ublendat
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Money can't buy you happiness, but it can make you comfortable while feeling miserable. :D

In glede na to, kako "uspesni" smo z "managerji" ki so bili vzgojeni (samo) v Sloveniji nam kaksen tujec ne bi skodil. No, pa saj cez par let jih bo dovolj...

http://24ur.com/novice/slovenija/vedno-vec-mladih-odhaja-v-tujino.html

še enkrat preber kaj si napisal.
pa še ene desetkrat.

pol pa povej, a se še zmer strinjaš z napisanim.

da ti dam namig.

managerji o katerih govoriš imajo pro nas po 4 in več neto. živijo lepo, a jim je neduobno.
torej gredo v homeland, kjer dobijo enih 6,8,10 neto. pa živijo manj udobno, al pa glih tko udobno, pa jim je lepo.

zdej je pa vprašanje kje je meja, denarna, ko te boli za denar.

tisti z 1000 bodo rekli za 5 jurjov me lahko jebeš.
no, une k za 5 jurjov jebejo, si pa mislijo za 6 me ne boš tut 1% bl jebal.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
kake mokre sanje? ti? sanje? uf saj pa še nisem star 80 da bi na vse kar je mlajše tripal

jaz nimam kaj ponudit sloveniji tako kot ona men ne. čakam da spizdim na hrib. pa se naj vsi spodaj jebejo.

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
ne jaz, matr a ti slediš sam seb kaj pišeš, očitno ne, pa dobr pejd že na hrib, da se ti odpre razgled na našo lepo Slovenijoooooooo

majč

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.202
11.237
113
na hribu vidim do madžaroš in kroacije, če je jasno pa do afrike.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
S cem mas pa ti problem?

Let's review:
Glavno mesto vecje kot cela Slovenija...
Nizja dohodnina (16% do 10.000 EUR, od tam naprej 20.3%!)...
19% "corporate tax rate" (nad 1.7m EUR na leto pa 10%)...
Omejtev placila socialnih prispevkov (ko jih placas ti denar lepo pride na TRR)...
15-20% nizje cene kot v Sloveniji...
Brez obdavcitve na bonitete (zastonj avti, FTW!)...
Drzavne subvencije za 10 let, ko odpres novo firmo (Mercedes Benz - itak, mi ne rabimo 2500 delovnih mest in 800mio EUR v Sloveniji, fuj, fej, tujec nas hoce zasuznjiti!)
Napol zastonj delovna sila...

Zakaj pa mislil, da ima polovica multinacionalk tukaj sedeze za (Vzhodno) Evropo. Da imajo Merceses benz (B klasa), Audi (TT) in Suzuki tukaj fabrike. Da jim je v prvi polovici leta GDP ZRASEL. Da imajo za naslednje leto projekcijo 2.2% rasti...

Ampak, ne, dajmo se ven metat za drzavo z najvisjimi davki v regiji (a i šire), delovno silo ko pozna samo pravice, ne pa tudi dolznosti (in se ji ne da vozit 20km v eno smer v sluzbo), in nenazadnje, kjer je podjetnistvo nekaj slabega - in iti na prvo zogo "eh, oni so itak ta vzhodni, tam ziher ni nic boljse".

Itak.
cheer.gif