P307 puščanje nafte

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Včeraj zvečer se zapeljem na Petrol, tankam dizel do vrha, zdelo se mi je čudno ker je šlo noter več kot ponavadi. Torej grem noter plačat, pridem ven in me dva fanta obvestita da mi iz avta nafta teče, se sklonim in spodaj kar konkretna lužica in kar precej curljanja, lokacija je bila pa videti nekako prav na sredini pod avtom morda bolj proti zadnjemu koncu. Se usedem v avto odpeljem izpred pumpe na en parkirišče par km stran, ustavim avto pogledam spodaj, ne teče nič več. Števec kaže poln tank, tudi čez noč je avto stal, nobene luže spodaj, števec še vedno kaže čisto poln tank….Aja avto je P307 2.0HDi, L.03.

V glavnem zanima me zakaj mi je teklo spodaj in iz kje je teklo, če se komu kaj sanja? Hvala za odgovore.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Včeraj zvečer se zapeljem na Petrol, tankam dizel do vrha, zdelo se mi je čudno ker je šlo noter več kot ponavadi....

Si si že sam odgovoril....Overfuel-al si ga, bodi srečen, da ti ni pri vrhu, pri pištoli ven udarlo....
lp

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
verjetno ti je teklo dol pri vrhu rezervoarja..meni se isto dogaja, če natankam čisto do konca, ker bi naj bila tista dihtunga pri tanku slaba

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
toliko junaka pa nisi, da bi karton dal pod avto in gledal kje ti pusca, če.
cool-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če je cev videti pod blatnikom, odšravfaj dol gumo, ter poglej kje je mokro (logično da bo kapljalo na najnižjem delu rezervoarja).

Verjetno bo nekaj v smislu, kar so že napisali - puščanje v stiku cevi ter pleha (rjavenje, slabo tesnilo...)

V izogib: naslednjič tankaj zgolj do prvega izklopa (ter zaokroži na 1 EUR natančno) pa bo OK:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
Včeraj zvečer se zapeljem na Petrol, tankam dizel do vrha, zdelo se mi je čudno ker je šlo noter več kot ponavadi....

Si je že sam odgovoril. Še enkrat, preveč je natankal in "oddušek" je pripomorel k temu, da mu ni pri pištoli ven udarlo
grin1.gif