P+R in ko prideš z vasi v mesto

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.743
1.087
113
Nekaj lastnih in tujih izkušenj iz tujine.
1. Nizozemska, "ID" na avtobusu je kreditna kartica s katero si plačal. Nobene dodatne kartice ali aplikacije. Top izkušnja.
2. Romunija, pripelješ na parking "nepripravljen" po besedah nekaterih tukaj. Skeniraš QR kodo na plakatu, naložiš app in plačaš. Ni bilo takoj, ampak v dveh minutah pa je tudi šlo. V nekem drugem kraju pa je bilo za bus sranje. Če bi hotel plačati z app, bi moral imeti njihovo "davčno". Ni bilo variante za tujce, je bilo treba do avtomata.
To, da se rabiš prej "pripraviti", če hočeš P+R uporabiti, je za leto 2025 zelo čudno. Prideš tja, če imaš kreditno kartico in mogoče še telefon, bi moralo biti v kaki minuti rešeno, tudi če si prvič v Sloveniji.
Na Pelješcu v Trpnju ni bilo šanse plačat parkinga kot tujec... Edina opcija je bilo jih na komunalo in tam plačat... Ni avtomata, ni mednarodnega appa za plačilo.... Parkingi pa vsi tudi par kilometrov oddaljeni prazni a plačljivi...

• Wow
Reactions: Robert in Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.136
113
Od tujcev hočejo pobirati kazni in ne parkirnine.
Romuni so v tistem mestu najbrž hoteli lokalcem preko app omogočiti cenejši prevoz na busu. Tak občutek se imel. Ampak vseeno bi to lahko rešili drugače. Domačin bo rabil več voženj, turist pa večinoma samo par voženj. Narediš popust na količino.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.256
1.403
113
Prvič, Stožice imajo švoh povezavo s centrom, boljš Barje ali Dolgi most. Drugič, verjetno se prej mal pozanimaš kam greš in kako plačaš, ne da se pred rampo praskaš za ušesi. Urbana APP je enostaven in predvsem deluje, tko da je zadeva še kar solidno urejena, seveda če nisi za luno.

PS: Ja madona, če pa z googlom dons trole ne najdeš pa tud ok no.
Delaš v javni upravi ?

G. iz zacetka je zelo dobro dokumentiral zadevo.
In ja tu je občina kriva da to ni pošlihtano.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.068
9.590
113
Delaš v javni upravi ?

G. iz zacetka je zelo dobro dokumentiral zadevo.
In ja tu je občina kriva da to ni pošlihtano.
Ne, sem bil pa redni uporabnik P+R v Ljubljani, sicer ne Stožic, ker so težje dostopne, kar nekaj časa in ga še vedno občasno uporabim, prav tako redno uporabljam app Urbana za parkiranje po Ljubljani in je res OK rešeno. Ni idealno, je pa definitivno bolje kot marsikako drugo SLO mesto. In dečko zgoraj bi si s parimi tapki po telefonu pred odhodom od doma zadeve močno olajšal, tko se je pač praskal za ušesi na rampi. Vse tapkanje, vključno z naložitvijo appa, bi mu pa vzelo manj časa kot zgornji zapis.
Prav tako si dons mal jamskega človeka, da se kot računalniško pismena oseba sprašuješ kje vozi bus v LJ, ker imaš na googlu praktično vse. Al pa da hodiš plačevat nafto za pult in tako dalje.
Na Barju sem se v nalivu pripeljal v bližino parkomata, poklikal iz avta in se odpravil na bus, med tem ko so jamski ljudje veselo laufali od parkomata z listkom nazaj v avto in pol na bus. En mi je dobronamerno rekel, gospod, parkirnimo morte plačat, sem se mu nasmejal in mu rekel, je že plačano in mu s telefonom pomahal. Je pol na busu spraševal kako mi to rata, pa sva mu app naložila.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.256
1.403
113
Ne, sem bil pa redni uporabnik P+R v Ljubljani, sicer ne Stožic, ker so težje dostopne, kar nekaj časa in ga še vedno občasno uporabim, prav tako redno uporabljam app Urbana za parkiranje po Ljubljani in je res OK rešeno. Ni idealno, je pa definitivno bolje kot marsikako drugo SLO mesto. In dečko zgoraj bi si s parimi tapki po telefonu pred odhodom od doma zadeve močno olajšal, tko se je pač praskal za ušesi na rampi. Vse tapkanje, vključno z naložitvijo appa, bi mu pa vzelo manj časa kot zgornji zapis.
Prav tako si dons mal jamskega človeka, da se kot računalniško pismena oseba sprašuješ kje vozi bus v LJ, ker imaš na googlu praktično vse. Al pa da hodiš plačevat nafto za pult in tako dalje.
Na Barju sem se v nalivu pripeljal v bližino parkomata, poklikal iz avta in se odpravil na bus, med tem ko so jamski ljudje veselo laufali od parkomata z listkom nazaj v avto in pol na bus. En mi je dobronamerno rekel, gospod, parkirnimo morte plačat, sem se mu nasmejal in mu rekel, je že plačano in mu s telefonom pomahal. Je pol na busu spraševal kako mi to rata, pa sva mu app naložila.
Sem hodil po dosti mestih v tujini. Nikoli problema vse napisano vsepovsod. Vsi prijazni...