Otvoritev smučarske sezone 2014/2015

luka51

Guru
16. avg 2007
14.413
5.690
113
če si doma na avstrijskih in so ti všeč potem kr ostani tam
smile-1.gif

meni je tudi avstrija dosti bolj všeč kot dolomiti.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
No ja, kar se tiče razsežnosti prog so Dolomiti v prednosti, cene hrane in pijače so pa nižje v Avstriji.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
če fajn premislim ne najdem čisto nobenega + za avstrijska smučišča proti dolomitom

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ

evo mi smo doma, otvoritev je bila glede na razmere "legendarna" sellaronda odprta v obe smeri, sicer malo boga ponekod ampak se je dalo. Najslabse je bilo v alta badi. Canazei in passo pordoi, dovolj snega pa ni manjkalo tudi naravnega, vreme vrhunsko, guzva zmerna. Cene pa itaq dolomitske, nad plan de grallbo se najceneje. Prunja z najvecjo slivo kar sem jih kdaj videl 3 €, bombardino 4,5, gulažžupa pa 9 eur (canazei), voda 2 eur, pir 1 eur na deci, šampanjc moet 79 eur.

Tak da, tisti ki niste sli na smucanje ste storili veliko napako :D
2138480-IMG_2921.JPG

Priponke

• 2138480-IMG_2921.JPG
    2138480-IMG_2921.JPG
    121 KB · Ogledi: 195
Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
ima kdo kak potopis iz dolomitov/smučanja?
kje spati, kje je primerno za družine z otroci do treh let ipd.
sam sem "doma" bolj na avstrijskih smučiščih, pa vedno poslušam hvale na račun italijanskih dolomitov

nja, finta dolomitov je da so razsezni, zdaj ce mas male otroke, potem tega nebos izkusil. Po mojem so primerna smucisca v dolomitih za tebe Civetta (ima nocno in ko otroci gredo z babo spat, ti odfuras se 10 rund) proge ok, dovolj polozne za froce pa tudi kaka strma za tebe. Potem je ok tudi Alta badia ki ima prav tako dosti poloznega za male froce, pa se kaki otroski parkec se najde da je malim zabavno, pa tudi. Arraba , San martino di castroza, kronplatz (guzva), cortina, alpe di siusi, marmolada odpadejo.

Na kocah so v italijio 100* bolj prijazni, avstrija je podn. SMucisca so povsod dobro porihtana, apres ski pa je v avstriji dosti boljsi. Ce mas male otroke do 3 let potem ti je v bistvu vseeno kam gres, ker taki mali se nikje ne smucajo cel dan :D. ti rabis samo soncno lego, to imas na vsakem smuciscu skoraj, pa dovolj dolgo bejbiko, da ne zapravis prevec cajta na vlecnicah.

obvezno pa glej da imas nastanitev nekje na smuciscu, to je za froce zmaga

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Kje rezervirati hotel/apartma v Kronplatzu oz okolici med 1.januarjem in 4 januarjem? Ali imam sploh kaj šans da dobimo kaj fraj?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Kje rezervirati hotel/apartma v Kronplatzu oz okolici med 1.januarjem in 4 januarjem? Ali imam sploh kaj šans da dobimo kaj fraj?

glede na letosnjo slabo sezono sem preprican, da imas moznosti. Jaz bi na tvojem mestu razmisljal o katerem drugem smuciscu, ker v kronplatzu se bos moral vozit z busom, palceval drage storitve, se guzval s hrvati.

Pripravi pa se vseeno na hude cene. Recimo hotel 3 zvezdice sicer v centru Kronplatza pride 700 € po osebi na teden...

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
aha, tega pa res nisem vedel.

če greš v San Vigilio se ni treba vozit z avtom/busom.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Meni se ni problem vozit 15 minut z avtom do smučišča, sploh če je dobra cesta. Cene hotelov na smučišču so zame itak neprimerne.

Najrajši bi bil med Brunicom in San Vigiliom, bi rad šel en dan v Alto Badio in naredil krog Sella Ronda, vmes pa še na Marmolado.

Booking.com ima vse zasedeno, na dolomitisuperski jih pol sploh ne odpiše, na southtyrolbooking je pa bolj bogo.

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Marmolada se odpre 24.12..

Gledam malo vremensko sliko, očitno bo od od božiča naprej hladna fronta, ki bo upam da omogočila zasnežitev vseh prog.

Hvala za stran, zdaj vidim da ima vsaka vas svojo stran in svoje ponudbe.