Otvoritev smučarske sezone 2014/2015

luka51

Guru
16. avg 2007
14.413
5.690
113
bil sem v Arabbi in okoliški prelazi. Res je 80% prog je blo odprtih. To je pa tudi vse. ob progah pa zeleno (oziroma tolko belo, da lahko rečeš da je blo pocukrano) ali pa skale. Nobenega freerajda ni bilo. Pa še tisto kaj je blo v višjih delij je bilo napihano in pomržnjeno. Po mojih merilih je to slabo. Sem že vozil Obertauern in Zauchensee v istem času, da je tak sipalo, da smo gor komaj prišli. Gori pa taki powder da brezveze. To je to ko rečeš fajn je blo. Za po progi vozit mam letno na Rogli

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Mi gremo jutri popoldan v Val Gardeno, do zadnjega smo odlašali. Morali bi iti danes, do nedelje, smo prestavili od jutri do ponedeljka, Menda jim je uspelo nekaj prog zasnežit.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Na San Pellegrinu snega skoraj ni. Na vrhu ga je 30 ampak za po tistih skalah je to toliko kot nič. Po tistem ko smo se lani opekli sem rekel da gremo letos samo še "last minute" in zaenkrat mi ni žal. Saj če si v večjem kraju kot je Arabba, se še da počet kaj drugega, gor na prelazu pa res nimaš kaj počet.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mi smo Alta Badio prestavili za en teden, upam da bo kaj več sreče, čeprav kolikor vidim po webkamerah, je streljanje snega bolj slabo učinkovito.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
ksz

... ja, letos slabo kaže vse skupaj ...
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, in temperature gredo ta vikend spet gor
10.gif

Zanimivo, da naj bi bil v Alta Badii veleslalom za svetovni pokal naslednjo nedeljo, a proga je še vedno zelena s tankimi belimi fleki vmes.
Upam da kaj bo vseeno za smučat na višjih planotah.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
Gremo od 17-21 v Alta badio (Cofosco). koliko bo prog odprtih je pa tudi vprašanje, ker naj bi se za vikend spet ogrelo...

LP

mi pa od 16-20 :D te se itaq vidimo na edeleweis koči nad colfoskom

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Fantje brez panike :D...vse bo se ok...vsi tisti ki greste naslednji teden se boste nasmucali :D..do onemoglosti :D

http://www.wunderground.com/q/locid:ITTA1158
A na koleščkih?
evil.gif

Res da naj bi v višjih legah padlo novih 15 cm snega (to pod ratrakom postane 5), ampak kaj ko se ga bo kar nekaj zdajšnega najbrž stopilo. Sicer do nedelje čakamo na kak čudež, da bo odprtih več kot 10 % prog (pa še to nepovezanih), če ga ne bo, prestavljamo na marec.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
bos videl :D ti bom poslal slikice, kak bo lepo haha...mislim da ni bojazni, v nedeljo se bo vidlo kaj vse bodo odprli :D mislim da bo kr ok :D

da te nebo se marec presenetil, ko bo zmanjkalo snega. jaz grem zato raje se konec februarja

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Marca pa res ne zmanjka snega, sploh ne v malo višjih legah, to bi morala biti pa res ekstremno slaba zima brez padavin.
Drugače pa jaz ne bi podcenjeval vpliv napovedanega južnega vetra
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
v glavne smucat se da. Danes smo sli iz Gardene - Val di Fassa - prelaz Pordoi, Canazzei, Arraba tako da brez panike se da fejst smucat. Jutri ista tura potem pa domov :/

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
Gremo od 17-21 v Alta badio (Cofosco). koliko bo prog odprtih je pa tudi vprašanje, ker naj bi se za vikend spet ogrelo...

LP

mi pa od 16-20 :D te se itaq vidimo na edeleweis koči nad colfoskom

Bli lansko leto tam, s pridihom slovenske muzike
smile-1.gif

LP

jah tudi v te vode zaidejo ja...drugace pa je kr caga

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
ima kdo kak potopis iz dolomitov/smučanja?
kje spati, kje je primerno za družine z otroci do treh let ipd.
sam sem "doma" bolj na avstrijskih smučiščih, pa vedno poslušam hvale na račun italijanskih dolomitov