Otroski dodatek?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Student je doma, starsi dobivajo otroski dodatek zanj, ali ima veze ce ima student avto za recimo 20Keur da zarad tega nebi bili starsi opraviceni otroskega dodatka zanj?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.523
795
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Starsi, ki dobivajo otroski dodatek, so mu ga kupili za 18. rojstni dan
hysterical-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Čak mal, kontrole ni... malo delo pa so hotl delodajalci za izkoriščanje bosančkov......

ker kontrole ni.. stvar je jasna..

Mi lahko sprejmemo ne vem kakšen zakon, pa ne bo nič pomagal, ker kontrole ni?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
eh to so sami izgovori, poznam primer, ko je občan prjavu eno družino iz kmetije.... sami audiji pa dobiva maksimaln dodatek in v šoli še subvencionirano prehrano...

naredili niso nič......

V naši državi noben zakon ne bo pomagal nič, dokler nimamo pravnosti in sankcioniranje kršiteljev......

upam za vse tiste, ki so tudi podprli zakon o malem delu, da se strinjamo vsaj okol tega...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Rabimo zakon, ki bi omogočal, da DURS zahteva dokazovanje izvora premoženja.
Samo ni interesa. Malim ribicam, ki polnijo državno blagajno tega ne bi bilo problem dokazati. Velike pa imajo preveč moči, da bi to podprle.
Sicer pa otroški dodatek ima za osnovo prihodke in ne premoženje. Kot vsi socialni transferji. Premoženje se sicer nekaj "pobira", ne vem pa kak vpliv ima.
Najboljša rešitev je univerzalni otroški dodatek. Dobijo vsi slovenski državljani enako, prihodki te ne zanimajo, postopki postanejo silno preprosti. Odpadejo prednosti, ki jih imajo prave enostarševske družine in navidezne.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
lej to že ves čas pravim..

rabimo obrnjen dokazni sistem, to so takoj naredili za napačna parkiranja...
Samo to bo posekalo nekatere vplivne osebe........

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Fantje to je bil samo primer, zanima me nasplosno ce gledajo na studentov avto ali kaksno manjse imetje in da zarad tega starsi nebi vec dobival otrosko dodatek.

In ja privatniki in ostale lisice so vsi polni dnarja ,imetja pa vseeno padejo v najnizje range za vrtce in ostalega boga ker se znajdejo in sebe prikazujejo kot ljudi na minimalcu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Točno to. D.o.o.-jevc, pa si izplačuje minimalca. Ok prav, štekam...samo ne potem še socialnih transferjev rabutat, če imaš že 3 stanovanja, jadrnico itd...
bonk.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
kzs
Nov zakon, ki dodatek za polnoletne otroke ukinja, prične veljati 15.06.2011. Po novem zakonu bodo polnoletni "otroci" lahko prejemali državno štipendijo, pri čemer so znižali cenzus, tako da bo do njih upravičenih več teh otrok. Kolikor sem na hitro zadnjič gledala, pa se bo pri teh štipendijah upoštevalo tudi premoženje družine (torej tudi avto), ampak nisem prepričana, mal bo treba pokukat v zakonodajo.
smirk-1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Edino pravilno...
Poznam tudi neko družino, nova hiša, dober avto... Ona uradno mati samohranilka, otroški dodatki visoki, socialna podpora je, zastonj vrtec tudi (čeprav ga otrok še videl ni, za druge otroke pa posledični v vrtcu ni prostora), njen ded pa ima plačo 1500+ plus potni stroški MB - LJ.

skratka, očitno je denarja še preveč, da sploh ne omenjam temnih z novimi merđoti na dvorišču od črnogradnje...

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Grajbos, siris nestrpnost do brazilcev, barab in iznajdljivih izumiteljev. Ti lepo delaj in placuj.
10.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
polni dnarja ,imetja pa vseeno padejo v najnizje range za vrtce

Težko verjamem, ker sem sam zaradi "reševanja stanovenjskega problema(kredit)" moral napisati vse kar imam in kakšno vrednost ima, da sem dobil zmanjšano plačilo vrtca.

Hvala, da si me spomnil. Jaz še moram to zrihtat.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Rabimo zakon, ki bi omogočal, da DURS zahteva dokazovanje izvora premoženja.
Samo ni interesa. Malim ribicam, ki polnijo državno blagajno tega ne bi bilo problem dokazati. Velike pa imajo preveč moči, da bi to podprle.
Sicer pa otroški dodatek ima za osnovo prihodke in ne premoženje. Kot vsi socialni transferji. Premoženje se sicer nekaj "pobira", ne vem pa kak vpliv ima.
Najboljša rešitev je univerzalni otroški dodatek. Dobijo vsi slovenski državljani enako, prihodki te ne zanimajo, postopki postanejo silno preprosti. Odpadejo prednosti, ki jih imajo prave enostarševske družine in navidezne.

Podoben sistem imajo v avstriji. Primer: otrok do 3 leta 163€ otroških. Nima veze klko so starši zaslužli, če si ločen, vdova/ec...