Otroška lupinica

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
no saj zaradi taksnih so pogruntali kapitalizem.

Eni pa očitno šparajo tam, kjer ni treba. Če te boli dati 50€ več za lupinico tipa MaxiCosi in raje kupiš eno iz Čeških Budjovic, kjer nima opravljenih osnovnih testov, potem si povedal vse z tem.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
smile-1.gif
meni se zdi pa zanimivo kako starsi, ki imate najvec energije in zanosa (kar recimo dokazujete ze s tretjim (in vec) otrokom) najbolj komplicirate pri teh stvareh. jaz imam enega in vedno iscem najbolj enostavne stvari oz. se poizkusam karseda malo sekirati.

clovek bi si mislil, da je obratno.
sprasujem se.gif

jaz sem naprimer kupil eno "cesko" lupinico ravo zato, ker prodajalke v teh otroskih centrih NE znajo svetovati ni se mi pa dalo ukvarjati s temi stvarmi. Tudi sam prenasam lupinico stiri stopnisca visoko in si raje dam v drugo prosto roko se stiri polne nakupovalne vrecke, da se ravno hrbet ne zlomi in si prepevam vesele pesmi.

smile-1.gif
Saj ravno za to, ker je več otrok pri hiši, je treba malo bolj resno pristopiti k zadevi, da je življenje lažje. Dva popoldneva na internetu, malo primerjanja karakteristik in znaš ločiti zrnje od plev. In cena tukaj (kot drugje) ni merilo za kvaliteto.
Bom karikiral z otroškimi vozički: po črednem nagonu je narod masovno kupoval (in še kupuje) 3 in 4kolesne vozičke z velikimi kolesi, kateri so imeli sprednja kolesa fiksno vpeta (ali zgolj formalno gibljiva) -> vsaka sprememba smeri je zahtevala dvig vozička s pritiskom na ročaj. Mi je šlo prav na smeh, ko sem v parku ali v kakšni trgovini srečeval gruče svežih premožnejših mamic (te se običajno grupirajo in imajo podobne vedenjske vzorce, tudi glede črednega nakupa opreme), kako za vsako spremembo smeri štemajo svoje drage vozičke zvenečih znamk in mulce v njih. Vse skupaj je nekoliko spominjalo na drug 'urban' šport - freestyle BMX.
aplauz.gif

LP,

Milan

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Glede varnosti je tako, da lupinice brez ustreznega varnostnega certifikata sploh ne smejo biti v prodaji. Razlike so res samo v udobju, pralnih prevlekah, pripravnosti za nošenje,... Mi smo za našega mulca kupili voziček z lupinico, ki je svoje delo opravila več kot zadovoljivo, cena pa je bila zelo sprejemljiva. V ženini žlahti imajo dobro leto starejšo punčko, za katero so kupili ultrasuperduper in drag voziček na treh kolesih, s katerim so si upali iti na sprehod samo po asfaltu. Čim si prišel na pesek, ni bilo težko zvrniti vozička z otrokom vred, bognedaj pa da si moral čez kakšen robnik. Res je tudi, da so ful štorasti.

cunctator

Pripravnik
18. jul 2007
294
0
16
kot je napisal že nekdo pred mano,vse lupinice morajo biti A testirane zato ni velike razlike v varnosti. tržna fora prodajalcev pa je : za otroka ni nikoli premalo,zato nabijajo cene, stari pa s to mantro seveda veselo zapravljajo in so prepričani, da so res dali max.od sebe. bulšit... za voziček sem dal več kot je vreden avto,je to normalno???
sam sem veliko stvari kupil preko ebaya in ti povem, da so vozički več kot 100€ cenejši kot pri nas,pa je zraven še poštnina, ki pri tem znaša več kot 30€. naš je bil naprimer (če ne bi prištel še ptt), reci in piši 150€ cenejši. potem veš, kakšne marže imajo pri nas trgovci. ni pa skoraj nobene razlike v cenah pri toysrus,kiki ali našem babycentru,verjemi, smo vse obletal po 3x preden smo začel nakupovat.
vzemi si čas na ebayu, če je možno najdi prodajalca, ki ima gor vse za otroka in kupi vse pri njem.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
V ženini žlahti imajo dobro leto starejšo punčko, za katero so kupili ultrasuperduper in drag voziček na treh kolesih, s katerim so si upali iti na sprehod samo po asfaltu. Čim si prišel na pesek, ni bilo težko zvrniti vozička z otrokom vred, bognedaj pa da si moral čez kakšen robnik. Res je tudi, da so ful štorasti.

Jaz sem takega z velikimi tremi kolesi kupil ravno zaradi makadama. In je šlo in gre še vedno BP preko kamenja robnikov ipd.

Edino malo težje je najt novo zračnico ko se zadeva predre.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Uf ste se pa razpisal
smile-1.gif

Sigurno ne bo ena low cost lupinica. In glede na to da je stolček od Roemerja, bo verjetno tudi lupinica.

Bo ap kot je en napisal, to bolj kot ne samo za v avto. Do stanovanja/hiše se bo pa otroka prineslo v rokah, kot prvo.

A se lupinica z ISOfix priključkom da pripeti preko pasa??

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik gas pravi:
Uf ste se pa razpisal
smile-1.gif

Sigurno ne bo ena low cost lupinica. In glede na to da je stolček od Roemerja, bo verjetno tudi lupinica.

Bo ap kot je en napisal, to bolj kot ne samo za v avto. Do stanovanja/hiše se bo pa otroka prineslo v rokah, kot prvo.

A se lupinica z ISOfix priključkom da pripeti preko pasa??

No, pa ste našli najdražje možne.
aplauz.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
patriot: verjem da bomo
smile-1.gif

chaoren: a se ti zdi da je najdrazji?? Ne vem, stolcek je bil cenejski kot kaksen maxicosi al pa kej drugege,...je bil pa res iz nemcije...
Glede Isofixa sem samo spraševal če paše, nisem napisal da ga bomo kupili
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Roemer ima najdražje otroške avtosedeže.

Jaz imam Peg Perego voziček/lupinico in Maxi Cosi sedež. Sedež je bil točno 100€, kar je vsaj 50% manj kot najcenejši Roemerjev.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:jaz sem naprimer kupil eno "cesko" lupinico ravo zato, ker prodajalke v teh otroskih centrih NE znajo svetovati ni se mi pa dalo ukvarjati s temi stvarmi.
Se strinjam s tabo, da se ne sme preveč komplicirat pri otrokih.
No, pri lupinici in avto sedežih je pa vseeno malce drugače. Namreč, če bi pogledal nekatere teste, bi videl, da so nosilci se zlomili in je lupinica odletela. In to pri tistih hitrostih. Mnjah, 50EUR manj zato, da ti potem froc umre. Je pa res, da morda umre v lepih oblačilcih
rolleyes-1.gif
.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
ksz in malo OFF:

Za vse, ki kupujete opremo za svoje najmlajše v IKEA-i....

KLIK1
KLIK2

Ali se že malo pretirava ali so zadeve res nevarne?

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
moj brat je celo otroštvo prespal v takih spalnih vrečah ko na drugem linku.. malo komplicirajo bi jaz rekla.. al pa prevelkega otroka not tlačijo..

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Ne dolgo nazaj je bila podobna tema
rolleyes-1.gif
. Sem se tut sam mogel ukvarjat s temi nujnimi stvarmi. Punca je stara 6 mesecev in je še vedno v lupinici. Avto sedež imam tut že, čeprav ji manjka še tri kile ( je pač manekenske sorte).
Vsem bodočim staršem priporočam, da gledajo bl na funkcionalnost, kot na varnost. Če ima a test je to to pa pika. Avtosedež isto. Nevem kaj tolk komplicirate. KAJ PA ČE SE ZALETIMO. Ojoj. Bodi pa doma. Ti ni potem potrebno nič kupovat
rolleyes-1.gif
.
Edino pazte na kake noname firme. Pa, da se da prevleka dol, da lohk operete. Če otrok dost poliva, ne boste vedno prestregel.
Tist k misli, da sem čip kupoval se moti, nisem pa dal denarja še pa još za neke stvari.
Plenice, slinčke, banco predvsem pa oblekice raje kupujte.
Bom še enkrat napisal kot sem v eni temi.
Vse za otroka?
A prvo pomoč ste obnovili, na vratih, ki imajo zasteklitev pobral šipe vn (primer v Šentjerneju pred leti), stopnice naredil klančine?

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
348
83
Kras
www.mtl.si
Je razlika med dobro in drago kupovati.
Torej, se strinjam s tabo. Vsekakor pa se pri takih stvareh pred nakupom pogleda teste. In če je na testu nekaj počilo, potem oprosti, v tem se ne bo vozil moj froc. Zanimivo je pa tudi to, da običajno ne počijo najcenejše stvari. Ateste si pa lahko vsi nekam vtaknete. Vsi vemo, kako se danes dela. Samo da je največji profit.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Je razlika med dobro in drago kupovati.
Ateste si pa lahko vsi nekam vtaknete. Vsi vemo, kako se danes dela. Samo da je največji profit.

Prej se nisem hotel oglašati, ampak hvala bogu je MTL zapisol točno to, kar je res. Jaz lahko tudi naredim lupinico in ob zadostni količini denarja dobim vse možne certifikate. Edino pravo merilo je neposreden test neodvisnih organizacij, pa še tukaj je postalo vse bolj tako tako !?!?!