Otroška lupinica

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Ker se četrti član družini približuje rojstvu, pa glede nato da ne bo skozi doma, je treba kupiti lupinico za v avto.

Ma kdo kakšen nasvet kaj kupiti. V enem avtu je isofix v drugem pa ne, tako da ta odpade..

Hvala za pomoč

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Poglej mal varnostne teste, pa tudi to, kako bo otroku udobno v njej (ene lupince imajo nekaj za podlagat za najmlajše, da jim je udobneje). Ko smo kupoval naslednji razred otroških stolčkov, se spomnim, da so nam v Baby centru glede varnosti in udobja svetoval Roemerja (pa Britax je menda zdaj ista firma) pa Maxi Cosy. Po moje je za lupinice podobno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
tudi jaz se pridružujem mnenju da pri lupinici ni potrebno preveč komplicirati.

Kupi eno cenovno ugodno. Kaj dosti razlik pri njih ni. Mi vem da smo jo nabaviliv Avstriji (prav tako naslednji sedež _ roemerja) ker je bila kar konkretna cenovan razlika (jajčem mislim da 50 EUR ceneje), Roemer (TS plus 9 - 18 kg) pa kar 130 EUR ugodneje.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Da je vseeno katero jajčko kupiš, se ne morem strinjati. Razlike so in to v 'navideznih' malenkostih, katere ti znajo olajšati/zagreniti uporabo (še slabše - zagrenijo uporabo malčku).

Jaz sem v kompletu kupil košaro (je tudi za v avto), jajčko in 3kolesni voziček Chicco Trio S3 TOP. Seveda lahko košaro in jajčko natakneš na voziček.

Pri jajčki so mi osebno najpomembnejše naslednje zadeve:
- zračnost in udobje (ta konkretna jajčka ima zraven še pralno podlogo, namenjeno začetnemu obdobju v jajčki, ko je priporočljiva čim bolj ravna pozicija otroka),
- pritrditev v avto z bazo - ni potrebno vsakič posebej privezovati jajčke z avtomobilskim varnostnim pasom.

Potem so še pri jajčkah malenkosti, kot je usmerjenost ročaja prenašanje (razlika med prečnim in vzdolžnim se pri pešačenju v 4.nadstropje še kako pozna), ...

Osebno sem zagovrnik nakupa kompleta voziček+jajčka+košara in tudi po tretji ponovitvi (starejša dva otroka sta imela vsak svojega Gracota Travel system, najmlaši pa je ravno prerastel Chiccovega na sliki) razmišljam enako.

LP,

Milan
.
399232-ChiccoTrioS3TOP.jpg

Priponke

• 399232-ChiccoTrioS3TOP.jpg
    399232-ChiccoTrioS3TOP.jpg
    46,8 KB · Ogledi: 336

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
V Celovcu....trgvina Toys'R'us (ala: toys for ur....samo nisem ravno 100 % da sem prav napisal).

smo pa mi noter kupili posteljo, lupinco, romerja,...pa kar nekaj zadev ki so prišle konkretno cenej kot pri nas (le PegPeregov voziček smo pri nas, ker ga tam niso imeli).

lahko pa spišem kako se pride do tja...če koga zanima.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Citat:
Uporabnik peterm pravi:
ma ne vem.. dej na pm.. mam eno za prodat..
z vozičkom pa košaro vred..

Voziceč mamo še cist dober od prve, edino takrat smo imeli na posodo lupinico. Sedaj je pa pač ni več
frown-1.gif

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
pol pa samo chicho al pa romer..
cene če vzameš v slo v akciji so ravno take kot v AUT brez akcije..
je pa res da v Toys N Rus-u še nisem videl akcije..

mi imamo chicotovo..

arielca

Zelenc'
21. jul 2008
5
0
1
Tukaj si oglej teste avtosedežev oz. lupinic: http://soncek.si/si/avtosedezi-g1512.shtml

In meni osebno sta lupinica oz. avtosedež najbolj pomembna kosa otroške opreme. Konec koncev je najbolj pomembno, da sta varna in za otroka udobna.

Jaz sicer prisegam na Maxi Cosi. In lupinica je zdaj tudi v paketu, ki ga dobiš ob rojstvu otroka.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
če se ne zaletiš, je najmanj pomemben kos opreme. zato se malce umirite in globoko dihajte.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jao komplicirate. Nobena prometna ni taka kot na testih, tako da to ni TOLIKO pomembno. Kupis eno navadno lupinico pa bo isto kot ce ima avto 3 ali 4 zvezdice. Za preostali denar pa kupi otroku kaksna lepa oblacila ali karkoli, skoda denar metat za tisto lupino v kateri se bo prevozil 1000km mogoce. Enkrat na morje, pa malo naokrog po mestu. Potem jo pa ze takoali tako preraste.

Nekdo je napisal da nosi otroka v lupinici v 4 nadstropje - jaz sem lupinico imel vedno v avtu, otroka sem pa na rokah nosil
wink-1.gif

LP

arielca

Zelenc'
21. jul 2008
5
0
1
Vsak po svoje ... Ampak fičo in mercedes tudi nista enaka, a ne? In zaleten avto tut ni enak nekaramboliranemu, se mi zdi ...

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Jao komplicirate. Nobena prometna ni taka kot na testih, tako da to ni TOLIKO pomembno. Kupis eno navadno lupinico pa bo isto kot ce ima avto 3 ali 4 zvezdice. Za preostali denar pa kupi otroku kaksna lepa oblacila ali karkoli, skoda denar metat za tisto lupino v kateri se bo prevozil 1000km mogoce. Enkrat na morje, pa malo naokrog po mestu. Potem jo pa ze takoali tako preraste.

Nekdo je napisal da nosi otroka v lupinici v 4 nadstropje - jaz sem lupinico imel vedno v avtu, otroka sem pa na rokah nosil
wink-1.gif

LP

Otroka v jajčki sem jaz nosil v 4.nadstropje.
smile-1.gif
In verejmi mi, da je zelo priročno - rabiš samo eno roko, druga je prosta za ostalo navlako; otrok lahko mirno spi dalje; pred vrati lahko mirno odložiš jajčko z mulcem na tla, da najdeš ključe in odkleneš vrata; če je kdo bolj nerodne sorte, je spotikanje ob stopnice manj nevarno za otroka, ...

In v enem letu uporabe se priročnost kar pozna in obrestuje.

LP,

Milan

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik arielca pravi:
Vsak po svoje ... Ampak fičo in mercedes tudi nista enaka, a ne? In zaleten avto tut ni enak nekaramboliranemu, se mi zdi ...

A bo kdo se nadaljeval z glupimi primerjavami, ali se lahko kar tukaj konca?

Razlika med lupinico srednjega cenovnega razleta in tistimi najdrazjimi je majhna
wink-1.gif

LP

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

wink-1.gif

LP

Otroka v jajčki sem jaz nosil v 4.nadstropje.
smile-1.gif
In verejmi mi, da je zelo priročno - rabiš samo eno roko, druga je prosta za ostalo navlako; otrok lahko mirno spi dalje; pred vrati lahko mirno odložiš jajčko z mulcem na tla, da najdeš ključe in odkleneš vrata; če je kdo bolj nerodne sorte, je spotikanje ob stopnice manj nevarno za otroka, ...

In v enem letu uporabe se priročnost kar pozna in obrestuje.

LP,

Milan

Tako je, plus to, da se nekateri moramo vozit malo več kot 1000 km. Naš je star zdaj 8 mesecev, pa smo sigurno naredili z njim med 5 in 8 tisoč kilometri. Razlika v ceni med low cost in recimo maxi cosi, pa tudi ni taka, da bi recimo človek bankrotiral.

Res je, da se hvala bogu največkrat nič ne zgodi, ampak če pa bi se kaj zgodilo in bi šlo kaj narobe, bi si celo življenje očital zakaj nisem takrat kupil malce boljšo lupinico. Hvala lepa, da bi se jaz sekiral za 100€.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
smile-1.gif
meni se zdi pa zanimivo kako starsi, ki imate najvec energije in zanosa (kar recimo dokazujete ze s tretjim (in vec) otrokom) najbolj komplicirate pri teh stvareh. jaz imam enega in vedno iscem najbolj enostavne stvari oz. se poizkusam karseda malo sekirati.

clovek bi si mislil, da je obratno.
sprasujem se.gif

jaz sem naprimer kupil eno "cesko" lupinico ravo zato, ker prodajalke v teh otroskih centrih NE znajo svetovati ni se mi pa dalo ukvarjati s temi stvarmi. Tudi sam prenasam lupinico stiri stopnisca visoko in si raje dam v drugo prosto roko se stiri polne nakupovalne vrecke, da se ravno hrbet ne zlomi in si prepevam vesele pesmi.