Ostali odpadki

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
534
81
28
širne planjave Dolenjske
Se ne strinjam, saj to niso ene telegraf štange ali švelerji, ki so jih res pacali s težkimi kovinami. Po videzu s slike niso bili barvani (to naj Goba pove)... Če so bili barvani, potem res niso za v zemljo, ne za v peč ampak za na smetišče.

Od blizu sem gledal samo nekaj malega ostrešij iz let 1933 in 1980, in nihče jih ni impregniral z ničemer.

Prvič, ker ni bilo denarja, drugič pa zato, ker so bili komadi preveliki in prenerodni. Tretjič, ker se je predvidevalo, da bodo itak na suhem (če je to držalo ali ne, je pa druga stvar... :) ). Samo na zadnji špirovec v vrsti (na leve in desnem koncu bajte) se je nabilo deske, in se čisto ta zadnjo (ob odprtem vodoravnem delu žleba) pobarvalo...
Kozolci se barvajo? Zakaj bi se potem špirovci, lege?

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.218
3.957
113
Samo kot zanimivost, za kaj folk kupuje staro opeko? Trdnostno ni bog ve kaj, za tlakovanje kakšne poti okoli hiše? Moje izkušnje s prodajo stare robe so bolj kot ne take, da moraš skoraj šenkat, če želiš, da kdo odpelje.
Znanec je pred leti pobral to staro opeko iz enega razpadajočega objekta in si doma v betonski kleti postavil še eno notranjo steno, skupaj z velbi, novimi vrati iz masivnega lesa in šankom iz starega soda. Opeko polakiraš, dodaš kakšno luč za vzdušje in zadeva zgleda fenomenalno. Rabiš pa za to kar nekaj časa, znanja in predvsem pridne roke.

• Všeč mi je
Reactions: nacek in Pepe

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.468
7.158
113
pri taščici
Kaj bi jaz naredil?
Sobotna akcija, naročiš zelen ta velk kontejner (50€), notri zbašeš plastične in kovinske zadeve.
Kamnit odpadek zakoplješ v najbližjo jamo
Iz lesa narediš kres in imate zvečer še fešto, prvi maj je blizu...
Točno cez en teden je pokop pusta.
Zakaj bi na prvi maj cakal. Do takrat bo ze naslednjo šupo nasel za spraznit