Razmišljam, da bi si še jaz povečal pivovarno
Ker smo lani trse posekali, sta mi ostala 150L in 120L rostfraj soda. To bi izkoristil za Mash in Boil kettle. Dodal bi še enega 80L za HLT pa vse skup povezal nekako po tej skici:
P = pumpa, FB = false bottom, CFC = counter flow chiller
Narisal sem sicer 4 pumpe, ampak verjetno bi rabil samo 2?
Grelec, ki je narisan spodaj bi bil na nekem nosilcu katerega bi potem potopil najprej v HLT za gretje vode (mash in sparge), potem pa bi ga dal v Boil kettle za vretje.
Zdaj pa vprašanja:
- je 2x3kW dovolj? je ta ideja s potopnim sploh ok?
- kam dati mash grelec pri cirkulaciji. Kot pretočni na linijo, ali pod false bottom v sod not?
- kako veste kdaj vklopit pumpo pri spargeu... kaj če je stuck sparge, pa zelo počasi teče?
- sem še kaj pozabil?