Jaz ti priporočam, da v vsakem primeru začneš mlet doma
Zakaj? Ker je praktično.
Jaz imam mattmill student
https://www.youtube.com/watch?v=uGoUuxQaxgQ (brez električnega pogona - jaz kar z bormašino), kupil sem ga preko mojepivo (https://www.mojepivo.si/mojepivo-mlin-za-drobljenje-zrnja-mattmill-student.html), leto in pol nazaj, je bil v akciji. Meni se obnese odlično (delam po BIAB), majhen in kompakten. Na mizo ga pritrdim s šraufštokom, slad pa natresem v 2L Coca colo flašo.
Mlinčkov je na trgu kar precej, vsekakor pa priporočam, da kupiš nekaj namenskega. S tistim strojčkom za testenine se naj bi dalo, a bi ga moral prej predelat in popraskat valjčke, pa ne vem kaj vse sem bral, da folk dela, potem pa enim rata, enim ne... Slad je osnova piva, če je slabo zmlet, je slabo pivo. Tukaj nimaš kaj šparat (v smislu alternativ)...saj ga boš imel za vedno ali pa vsaj zelo dolgo. Moje mnenje.
No evo, Anžetu je očitno ratalo