morda čistilo za kopalnice? ne vem, ali je v redu, ampak verjetno, če potem dobro spereš s čisto vodo, nima biti kaj narobe.
Citat:
Uporabnik koloid pravi:
Bilo je že veliko napisanega o čiščenju bakra, vendar tale moj elektro grelec ima 2mm obloge od vodnega kmna. Poiskusil sem z citronsko kislino, ocetno kislino (kis), sodo bikarbono. Ne gre dol...spravlja me ob živce. What to do?
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Uporablja kdo sifonski polnilnik piva? Recimo takšnega kot je na tem linku https://www.brewuk.co.uk/bottle-filling-machine.html Se dobro obnese? Penjenje, oksidacija...
Citat:
Uporabnik erck pravi:
Živjo!
Delam kotel za kuhanje po BIAB, kitajski grelci ki sem jih naročil pa imajo med grelcem in pušo nekaj desetink milimetra lufta. Ker bo to v stiku s pivino, me zanima če lahko to polotam s srebrnim lotom ali pa mogoče hard lotom?
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Super. Iz kje si ga pa narocil?
Jest sem sešvasal eno lušno stojalo za 70l lonec.Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Plinski gorilci - ali je "Gorenc" edina opcija pri nas, ali se dobi tudi kaj takega, kar ima okvir za lonec okoli gorilca?
Bojim se, da 70 lit lonec na navadnem gorencu s 3mi nogicami ni najbolj stabilen ...
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Ja saj to je: ali luštno stojalo ali pa gorilc, ki je stojalo ... Gorenc pravi (nekje na spletni strani), da je za več kot 40 litrov potrebno drugačno šobo na obstoječi gorilc dati, da spušča več plina skozi (za lonce 40 - 80 lit). Bom probal 50 litrov spesniti v naslednjih dnevih in če bo ultra počasti, obiščemo Gorenca za nasvet ....
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Ja saj to je: ali luštno stojalo ali pa gorilc, ki je stojalo ... Gorenc pravi (nekje na spletni strani), da je za več kot 40 litrov potrebno drugačno šobo na obstoječi gorilc dati, da spušča več plina skozi (za lonce 40 - 80 lit). Bom probal 50 litrov spesniti v naslednjih dnevih in če bo ultra počasti, obiščemo Gorenca za nasvet ....
Gorenc ima 8kw in za 50l res nebi smel bit problem. Samo pravi regulator je potrebno izbrat, sem že pisal enkrat o tem, točno kateri regulator je za določene količine...