Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Šit...ko to berem, smo še dobri da smo živi
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Klasičen PVC je obstojen do cca. 65C, nad tem se začne sproščanje klora in tudi razpad same plastike česar nočeš. Obstaja sicer tudi bolj obsotjen PVC ampak ne vem če bi pri nas dobil, poleg tega je food save še vedno pod 100C (85-95C je meja ponavadi). Tako da odsvetujem uporabo PVC cevi za bilokakšne tople prenose.
Tako da kupi silikonsko cev, silikon je za tesnilo še bolj primeren ker je precej mehak napram PVCju (no sej PVC tudi postane mehak pri 40C tako da je neuporaben kot cev).
Citat:
Uporabnik zoki pravi:
Ve morda kdo kaj so te bele pikice in kako se jih rešit? Ko sem prvič čistil te pletenke sem nalil not toplo vodo in oxy pa je v par dnevih lepo pojedlo vse kar se je od vrenja zagrizlo gor, da sem samo splahnil in je bilo čisto. Ko sem pa ponovil isti postopek drugič, pa so ostale te bele pike in se jih nikakor ne morem rešit. Še s krtačo jih gre zelo težko drgnit dol (predvsem zaradi oblike, ker je težko prit zraven). Trenutno ne upam več nič fermentirat v pletenkah dokler ne ugotovim zakaj se je to zgodilo in kako preprečit da se več ne bi
Še posebno ogabno rata po ene 5+ rundah takega nabiranja, ko se začne ta plast luščiti sama od sebe in ti zadeva plava v pivu. Zgleda kot bi imel notri plesenCitat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sam imam tak pojavi v steklenicah, tudi če steklenice očistim s krtačo in detergentom ostane očitno nek sloj tega kvasa na površini in je iz batcha v batch slabše.