Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sam sicer uporabljam bolj "poor" man metode ampak iz kega tlačno napolnit steklenico ni problem. Ker itak takoj ko odkjučiš polnilec začne CO2 izhajat iz piva bo težko noter ostalo kaj zraka, v bistvu bo bolj verjetno problem izgubljenega CO2ja kot pa vnos kisika.
Glede usedline, polnjenje piva iz kega ne pomeni da bo pivo imelo kaj manj usedline. Res se lahko rešiš usedline ki je posledica karbonacije, ampak moraš od prej imeti "briljantno" čisto pivo. Če pa to dosežeš pa tudi sama usedlina od karbonacije ni tako velik problem (oz. pivo ne bo od nje nič motno tudi ne če paziš).
Moja praksa je, da pivo iz primarca pretočim v sekundarca in dam v hladilnik. Po dveh dneh v hladilniku, da se pivo lepo shladi vmesam noter želatino in pustim še 4 dni na hladnem blizu ničle. Tako ohlajeno pivo potem stekleničim. Usedline dobim res da zelo malo, se jo pa vseeno vidi kako na koncu priteče v kozarec. Če praviš, da pri tlačnem stekleničenju ne bo nič drugače, potem se ne bom lotil tega. Bi pa verjetno takšno stekleničenje prav prišlo pri lagerjih, ki ležijo dlje časa na hladnem in se lepo sčistijo, primer je pomoje union nefiltrirano. Potem je edina rešitev filtracija, karbonacija in tlačno polnjenje?