Opozorilo lastnikom 4 nožnih generatorjev dreka?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
No, ograje se ne postavlja ravno povsem na mejo, ker jo moraš vzdrževati tudi z zunanje strani. Pravniki to običajno vedo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Izven ograje ni tvoje, tako da se ne vtikaj v tuje posle.

Tvoji konji serjejo po naši zemlji, mi smo te plačevali in te plačujemo, živiš in si živel na račun države.
Tudi izven ograje je moje. Moje snečko veš. Imam črno na belem, da je moje. To mi ti s svojimi zločinskimi prijatelji, za enkrat, še niste vzeli. Moje.
A veš, da do zdaj nisem vedel, da mi je država in ti kaj plačal za to mojo zemljo?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mogoče napiši opozorilo, da je na travniku uporabljeno fitofarmacevtsko sredstvo WÜLFEL (vaba za voluharje, ne vem kaka je, ampak oni tudi ne). Dodaj, da je po nekaterih znanih podatkih lahko usoden za pse in naj ti ne hodijo na zemljišče. Ali pa poglej na fito info za kako drugo sredstvo.

Tole bo še najbolj kulturno.

Hvala za idejo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Saj jaz sem tud že nekajkrat na lopato naložil dreke sosedovega psa in jih odnesel na njihov vrtiček v solato. Ampak jaz nimam časa za njimi dreke pospravljat.

To sem tudi jaz naredil, ampak sem ga odložil na njihovo dvorišče. Potem je bil mir.

Tu je problem ker ne vem ne kater pes je, še manj kdo je lastnik. Najdem samo dreke.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.600
9.819
113
40
MB
nastavi kamero, potem pa daš na youtube, pa jim greš pokazat video
smile-1.gif

ta bi bla epic
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
zastrupi lastnika, pes ni nič kriv. al neupaš ?
Kako da ni pes kriv? A se je lastnik posral?
tako kot otroci nimajo kazenske odgovornosti in norčki - imajo jo njihovi skrbniki. tako to velja za pse. oziroma bi moralo veljati.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.181
7.045
113
Ni res. Imajo samo odškodninsko odgovornost - kazenske pa ne. Če tvoj otrok ubije nekoga, ti kot starš nisi kazensko odgovoren za njegovo dejanje, lahko pa te starši ubitega otroka tožijo za odškodnino. No če se ugotovi da je tvoje popolno zanemarjanje otroka pripeljalo do uboja potem te lahko preganjajo za to kaznivo dejanje - ne pa za uboj

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
no saj sem kar zadel bistvo. otroka ne kaznuješ ampak kaznuješ starše? al ni nekaj takega?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Sam priznaj Patriot, kjer se je pjes usral, se pa maček ne,
daj enega pejsjega velikega na predpražnik, pa ti mački ne bodo več hodili srat pred prag,
med solato pa ene par manjših pa ti ne bodo več scali po njej,
pa še na avto lahko kirega razmažeš,
Izkoristi možnosti, materjala imaš dovolj, praviš
Znajdi se, ne kr jambrat
tongue-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
kzs...

fak, kakšna drama zarad teh pasjih drekov...

Ko v čveku malo zamre aktivnost, napiši temo o pasjih drekih, mučenju živali, kaj o jamah iz 2. sv, ali pa kaj o rdečih in belih. In gremo spet jovo na novo že 100x prežvečeno temo še enkrat mlet, in ko se vsi akterji utrudijo, in se jim ne da več tipkat, gre tema nezaključena v pozabo... pa zanimivo je, da smo zmeri isti akterji v temah...

Stardec recimo odkrito sovraži pse in vse kar se vrti okoli njih, tko da je že prov nadležen s tem svojim pametovanjem. Ubistvu pa sploh niso dreki problem, ampak on sam, ker mu je dolgčas in ga moti čisto vse kar ni prav po njegovem mnenju. Pred psi ima mogoče celo paranojo. Se spomnite teme o hotelu na Voglu in psih?

In ker se veterinarju ne da ukvarjat kaj dost z virom bolezni, je najlažji izgovor da je pes kriv. Tole je bilo sicer aktualno par let nazaj, zdej se pa nič več ne govori o tem... le zakaj ne?

Pred 10 leti se ni noben obremenjeval zarad teh drekov, pol je pa kar naenkrat postal svetovni problem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko sem bil majhen, je bilo okoli nas minimalno psov, si jih preštel na prste ene roke, danes pa ima vsak cucka, po možnosti veliko mrcino in v posledici tega je veliko dreka, ker vsi ne pobirajo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.600
9.819
113
40
MB
ja tistim ki se neda, se psi itak ponavadi poserejo kr na pločnik, al pa kvečjemu 20 centi v travo s pločnika
rolleyes-1.gif

ker kdo pa se ma čas ukvarjat s psom dandanes

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
pa dobr, dejmo priznat, da v mestih se 80% pobira. Tuki pri nas stežka vidiš drek ob cesti. Na vaseh je seveda drugače. Sam tam je tud psov manj... oz. so nekako na svojem terenu...

Ja penzionerji. En človek srednjih let s povprečno službo, z družino žal nima dovolj časa in pika. pač pes zahteva svoje 1,5-2uri na dan, vsak dan.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Eni bi se kr na pse spravlal,ker se na primitivne lastnike ne upajo....vrjetn vsi iz iste sklede jeste,pa vm je zakislil mozgane. Taisti stardec se vrjetn tud kdaj poscije ob cesti,ker ga prime scat ko gre iz ostarije....takrat pa ni brihtn,da je tuja zemlja kaj?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Obstaja en zanimiv paradoks v Sloveniji. Občinsko zemljo pred kakeci načrtno "varujejo" redarji in policija, ki jih pač plačamo iz davkov. Zasebne načeloma ne, čeprav jih plačujemo vsi. Vprašanje je, če lastnik zemlje po realnih zakonskih poteh sploh lahko kaj ukrepa proti nekomu, ki z pasjimi iztrebki škoduje njegovi lastnini. Ali se pasji drek zdi nekomu problem ali ne, ne more biti stvar debate. Gre samo zato, če je problem lastnika zemljišča, kaj ta sploh lahko stori. Legitimirati lastnika, ki vodi psa, najbrž ne sme. Ujeti psa, ga peljati na veterino, da preberejo s čipa od koga je, skoraj gotovo spet ne sme.
Zakonodajo torej ne omogoča nobenega uporabnega ukrepa in žal sili ljudi v metode divjega zahoda.
Kaj po zakonu lahko stori lastnik zemljišča? Zakaj ne obstaja nedotakljivost zemljišča, če obstaja nedotakljivost stanovanja? Tudi stanovanje je na neki zemlji, ki smo jo vsi dobili v "last" od prednikov. Zakaj v tem primeru ni prostega prehoda?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ja ker narave ne moreš omejit. pol bo kmalu tud gozd nedotakljiv. moje mnenje.

Lastnik pomoje lahko poda prijavo proti lastniku in pol se naj policija naprej je.be.... sam itak se ne, ker ne vejo id lastnika...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Po vaši logiki je kriv avto v primeru nesreče in ne šofer, ki ga vozi.
stupid-1.gif
Krivi so neodgovorni lastniki in ne pes.
Pes je postal škodljivec. Kot npr muhe, hrošč,i uši, komarji, podgane, polži, voluharji itd.....in škodljivce se zatira.

Kakanje psa v naravi je naravno, tako kot to počnejo vse ostale živali.
V urbanem okolju pa se pobira.

Upam, da ti bodo še bolj posrali travnik, ogradi si ga.

Sranje psa po kmetijskih površinah povzroča gospodarsko škodo. Bala sena, ki vsebuje pasji iztrebek, je za odmet, če jo govedo použije, to lahko pomeni resne zdravstvene težave za živino.

Torej bi lahko snecija, ki pusti kužiju, da kakca po travniku, lastnik tožil in tožbo tudi gladko dobil. Veterinarske usluge za govedo so draga zadeva, že sama cena bale sena, ki je za odmet, ni zanemarljiva, kangler je recimo z balami 'obogatel'.

I

Izbrisan uporabnik #488

Daj svojemu boljšo hrano, bo tudi blato kvalitetnejše.

Pes na travniku lahko serje