Opozorilo lastnikom 4 nožnih generatorjev dreka?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kako na najbolj razumljiv način napisat opozorilo v smislu:

Dragi lastnik, če ne boš pobiral drekov za mano se zna zgodit, da bom na tej parceli pojedel kaj takega, zaradi česar bom umrl. Če bom imel srečo se bo to zgodilo na hitro, saj me bo pokončala svinčena krogla.

ko tole preberem takoj vidim da je avtor napol pismen, in mu ze sestavljanje opozorila dela probleme.

skratka ne se budale delat pa napisi jasno opozorilo.

Taka kvazi opozorila so res bedasta, še posebej, če so sestavljena v polpismeni maniri, se strinjam.

P.S.: Saj se ne dela budale.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Kaj se repenčiš?bi fejst jokal, če bi tvojmu pudlju kdo nabil nogo v rit, če bi sral po tujem? no, saj bi jo raje tebi, ker si nevzgojen.
cool-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Pudelj te je naskoæil. Mimogrede, v Igri prestolov je lik, ki ti je neverjetno podoben. Je spletarski, zalezuje ljudi, je debelušen, brez las in kastriran.
grin1.gif

Patriotova zemlja je pa očitno dobra edinoel za pasje stranišče
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:Zarad mene ce se mi poserjes na en travnik ob gozdu, se ne bom dost sikiral, ce mi pa serjes pred bajto na mojo zelenico z v mm pokoseno travo me pa moti.
Spet ljudi niso prav veliko naučili v OŠ pri biologiji. Če se pes poserje na zelenico pri hiši ni nek resen problem. Gre samo za lepoto. Če se poserje na travnik, pa lahko zaradi tega krava celo crkne, če tako travo poje. Se lahko zgodi tudi to in se tudi dogaja. Ali pa zaradi preveč dreka, ki najde v krmi noče jesti, ker jo lastni obrambni mehanizmi opozarjajo, da je problem. Zelenica pri hiši pa je samo pognojena. Naslednja košnja bo razmazala drek malo okoli in ne bo problema. Trava tam ni namenjena za hrano.
Tak da kdor misli, da psa spusti na "zapuščen" travnik, da tam opravi svoje in da to ni problem, se moti, da se bolj ne bi mogel. Naj ga raje spusti nekomu na zelenico po možnosti pred vrata. Bo vsaj lastnik zelenice lahko videl iztrebek in ga pobral.

altermost

Fizikalc
14. maj 2015
258
75
28
Ponavadi se strinjam s tvojimi posti tukaj pa si uporabil preveč osnovnošolske logike. Če bi imel psa in bi ga vodil na sprehod bi vedel da se drek v deževnem vremenu v max 1 dnevu integrira in je kot koncentracija dušika za zeleno maso samo dobrodošel dodatek. V suhem vremenu pa se posuši in razpade v max 3-5 dneh. Če pa si mislil na pasje zajedavce ki preko blata zaidejo v prebavni trak goveda ti svetujem, da preletiš http://www.prva-klinika.si/blog/2013/11/16/endoparaziti-pri-govedih/ in boš videl, da so morebitni pasji dreki med krmo še daleč najmanjši problem. Če bi vedel, kaj vse prenašajo podgane in kje vse se podelajo mi lahko verjameš, da se nebi nikoli sprehajal niti okoli hiše kaj šele po travnikih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik altermost pravi:
Ponavadi se strinjam s tvojimi posti tukaj pa si uporabil preveč osnovnošolske logike. Če bi imel psa in bi ga vodil na sprehod bi vedel da se drek v deževnem vremenu v max 1 dnevu integrira in je kot koncentracija dušika za zeleno maso samo dobrodošel dodatek. V suhem vremenu pa se posuši in razpade v max 3-5 dneh. Če pa si mislil na pasje zajedavce ki preko blata zaidejo v prebavni trak goveda ti svetujem, da preletiš http://www.prva-klinika.si/blog/2013/11/16/endoparaziti-pri-govedih/ in boš videl, da so morebitni pasji dreki med krmo še daleč najmanjši problem. Če bi vedel, kaj vse prenašajo podgane in kje vse se podelajo mi lahko verjameš, da se nebi nikoli sprehajal niti okoli hiše kaj šele po travnikih.
Torej, po tvoji teoriji, ki pasji drek tako hvali, si vsak lastnik psa svoj pasji drek komot vzame domov in ga ima lepo pri sebi v dnevni sobi ali kuhinji, saj se bo ta drek za tren oka razgradil v zelo dobrodošel in koristen dodatek.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Poglej na kak kmetijski forum, kaj so veterinarji komu določili kot razlog pogina goveda.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Saj pa pes mora imeti neko ovratnico, za identifikacijo? Ulovit ga, in potem obremenit lastnika. Če pa je nima, pa ga predat živinozdravniku, za odstrel.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Ja saj zato pa sem rekel, da poiskati in bremeniti lastnika.

Dobro bi tudi bilo zakonsko urediti to sranje psov, z nekim prekrškom ali podobno, torej da se lastniku nalaga kazen, če se pes poserje drugje; na javnih in zasebnih površinah.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Res zanimivo kako tile pesjanarji vedo vse o razgradnji in neškodljivosti pasjega dreka saj majo vsi pesjanarji, kot kaže, diplome iz pasje drekologije.
Se prav vidi da pesjanarji imajo te pse ravno zato, ker imajo preveč časa in nikoli nič koristnega ne počnejo. Če bi lenuharski in nesramni pesjanarji kdaj travo kosili s kosilnico na laks in probali kako fajn in prijetno je, ko ti kosilnica nameče na kile pasjega dreka po obleki in ksihtu, bi vidli kako fajn in koristni so tile pasji dreki.
In že res, da se pasji drek po določenem času, hvala bogu razgradi. Ampak kaj, ko pa vedno znova in vsak dan pesjanarji redno privlečejo nova dva ali tri ali frišne pasje dreke na sosedovo trato ali zelenico. Pol pa seštejte kolk cuckov se vsak dan sprehodi okol vaše hiše, trate, njive.....in to pomnožite vsaj z 2 x.. Pol pa pejd z laksarco kosit, če si upaš. Te, od pasjega dreka posrane cunje, še v pralni stroj ne moreš dat prat, ker bi vso drugo perilo zasral s tem drekom. Enostavno moraš te posrane cunje vreč v kanto. Da ne govorim, kolk se ti kozla, ko ti laks ta drek po ksihtu nameče.
Prekleti pesjanarji nesramni.
In pol se tukaj pametnjačijo češ, pes ni nič kriv fentaj lastnika, če si upaš.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja saj zato pa sem rekel, da poiskati in bremeniti lastnika.

Dobro bi tudi bilo zakonsko urediti to sranje psov, z nekim prekrškom ali podobno, torej da se lastniku nalaga kazen, če se pes poserje drugje; na javnih in zasebnih površinah.
In kako boš to kontroliral in kaznoval? A misliš, da bo nekakšen redar ali policaj priletel k tebi domov takoj za vsak pasji drek?
Saj zato pa se tem pesjanarjem jebe, ker vedo, da jim praktično nihče nič ne more. A boš zdaj dežural in ponoči kontroliral kdo ti okol tvoje bajte serje, pa polcijo klical.
Enostavno bi bilo treba sprejet nek zakon, da tisti, ki nimajo DOVOLJ svojega LASTNEGA prostora ali vrta, ne sme imet psa. Pes rabi prostor in pes mora srat. Če lastnik psa, svojega prostora nima, ne sme imet psa. Pika.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Po vaši logiki je kriv avto v primeru nesreče in ne šofer, ki ga vozi.
stupid-1.gif
Krivi so neodgovorni lastniki in ne pes.
Pes je postal škodljivec. Kot npr muhe, hrošč,i uši, komarji, podgane, polži, voluharji itd.....in škodljivce se zatira.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Aha, zato pri tebi dobesedno velja tisti taspodnji rek, "da jedeš govno"?
aplauz.gif
Tud ti bi ga žrl, če bi kdaj kosil po pasjih drekih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Ne vem, kako pa kaznujejo lastnike, čigar psi nekoga napadejo in pogrizejo, saj tam tudi niso bile zraven uradne osebe, ampak pač priče, civilisti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
V mojem otroštvu smo pse zmeraj imeli. Pozneje sem tudi sam imel enega psa, ker so se ga prvotni lastniki želeli znebiti. Saj sva dobro shajala, vendar sem si priznal, da nekaterih s psom povezanih reči nimam časa početi, drugih pa ne počnem rad. Tako da potem psa nisem imel več.
Res je, da so pogini živali zaradi pasjih iztrebkov redki, pa še tam je diagnoza veterinarja lahko napačna, vendar se kmetom dogaja, da zaradi veliko pasjih iztrebkov živali nočejo jesti travne silaže.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Po vaši logiki je kriv avto v primeru nesreče in ne šofer, ki ga vozi.
stupid-1.gif
Krivi so neodgovorni lastniki in ne pes.
Pes je postal škodljivec. Kot npr muhe, hrošč,i uši, komarji, podgane, polži, voluharji itd.....in škodljivce se zatira.

Kakanje psa v naravi je naravno, tako kot to počnejo vse ostale živali.
V urbanem okolju pa se pobira.

Upam, da ti bodo še bolj posrali travnik, ogradi si ga.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.972
6.991
113
Mene pa nekaj zanima, zakaj lahko mačke, domače, opravljajo potrebo not, v "peskovniku". Pse pa se mora vodit ven, zakaj se tudi njih tega ne nauči?